Friday, March 20, 2009

Jangan Main Di Sini Sayang...


Kepala aku sangat pening.
Pening dengan sikap manusia di sekeliling aku.
Kepura-puraan bukan satu pilihan yang baik dalam hidup ini.
Kamu akan terbunuh dengan itu.

Aku keluar dengan B lagi.
Cuma keluar mencari idea - menemani alam dalam keadaan hujan membasahi bumi.
Kami prihatin bukan?



::Bayangan baik yang aku cuba berikan dalam usaha aku menyayangi alam::

B : Zara, kau sayang siapa?
Aku : Orang yang aku sayang, ada dalam Si Hitam.
B : Aku tumpang tengok.
Aku : Tidak boleh.

Kami teruskan perjalanan.
Melihat alam.
Kami tiba di tempat manusia-manusia sering bermain.
Tidak mengira usia, tidak mengira permainan.

Aku : Ramai orang bermain.
B : Macam-macam orang main kan?
Aku : Macam-macam permainan ada.
B : Kau nak main Zara?
Aku : Aku tak nak main di sini. Aku segan.
B : Kalau kau tak nak main kat sini, kau balik sendiri.
Aku : Ugutan?
B : Lebih kepada ancaman (gelak jahat)
Aku : Kalau kena tangkap?
B : Aku bayarkan duit dendanya...
Aku : Kau janji ya?
B : Lebih dari itu aku mampu janji.

B dan aku bermain dengan gembira.
Setiap jenis permainan kami main.
Orang pandang kami, kami tidak mengendahkan.
Kamu juga bermain bersama pasangan kamu bukan?

Tiba-tiba....

"Kak, apa hubungan akak dengan dia?"

Aku : Dia kawan akak. Kenapa? Mati kita B!

"Kak, kat sini tidak boleh main macam ni. Lagipun hujan ni, nanti akak demam"

Aku : Maaf ya Dik. (senyum terpaksa)

Adik itu tersenyum. Berlari meninggalkan kami.

Aku : B, kan aku dah kata, tak boleh main kat sini!
B : Alahai, aku baru nak main jongkang jongket ni.
Aku : Yang kau main susun batu-batu atas jongkang jongket tu nak buat apa?
B : Aku nak terapkan konsep Fizik.
Aku : Balik aku bunuh kau nanti.



Perjalanan balik kami dihiasi dengan hujan dan pelangi di sebalik sinaran matahari.
Hujan panas kata orang tua.

Nota : Kamu fikir aku main apa?! Aku berada di taman permainan kanak-kanak.

42 comments:

i.am.belle said...

aku paling suka naik buaian. nak main tak dgn aku? lalala...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

i.am.belle:

buleh belle...

kau main..aku hayunkan dari belakang~

hahaha~

pinkiss said...

aku nak main lari² dan berkejaran.

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

pinkiss:

haha..

buleh..

berkencan2 kita..=)

z@md0tc0m ^^ said...

oho..
ku pikir kamu main kereta kontrol td ^^
waah lama xnaik jongkang jongket..mesti seronokkan?


p/s: rasanya jongkang jongket sudah tidak mampu menampung berat badan ku lagi..owh

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

z@md0tc0m ^^:

hahaha...
kereta control..
kena kontrol ayu..
hahaha~

AHMADSUFI6177 said...

aduhai.. kelakar...

=)

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

AHMADSUFI6177:

hahaha~

sengal je aku rasa...=)

a.b geldofg said...

dgn aku bila nak kuar?

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

a.b geldofg :

kalau belle tak kisah...aku layan je..

hahaha~

a.b geldofg said...

aik! sejak bila ko jadi pnakut dgn dia?...aku tk takutpun dgn dia

ala ncfe 3+1 ok tu

hehehehe

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

a.b geldofg :

hahaha..

bukan takut...

aku hurmat..hahaha~

nescafe sounds good..aku nak!
(semangat gila aku)

lala~

a.b geldofg said...

tggu apa lagi

jom!

tapi ko belanja ye...kad atm aku rosak la :(

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

a.b geldofg :

hahaha...

aku belanja?

buleh...

aku belanja makan sundae je...dengan sushi mau?

hahaha~

a.b geldofg said...

aku bab mkn free ni..dah jadi hobi aku

jom!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

a.b geldofg:

hahaha...

meh2...

dah waktu lunch ni..

eh, kamu kat mana?

haha~

a.b geldofg said...

pandai ko..nak blanja time org solat jumaat

ish2

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

a.b geldofg :

hahaha...

belum lagi kan?

solat pukul 1 kan?

ahh..12.59 ko tunggu aku kat sebelah masjid nun~

lala~

a.b geldofg said...

ok tuggu aku kul 1.01

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

a.b geldofg :

baik...

(dengan harapan khutbah mula jam 1.02)

lala~

Putera Arjuna said...

Siapakah B itu?
aku kah?
kimiey kah?
hahahaha..
curious!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Putera Arjuna:

hahaha..

kalau kau seorang gadis..mungkin B tu adalah kamu...

kalau kamu jejaka..maksudnya bukan...

ahh, kimi adalah jejaka atau gadis?
lalala~

Putera Arjuna said...

sangsi2
huhuhu..
nape kamu punya blog yg amat banyak?
adakah ideamu mencurah2?
jawab zara?

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Putera Arjuna:

Owh...

kalau yang JTNE dan DSZ adalah hak milik aku seorang...

Chip Off The Block --->> aku adalah designer nya..

Blog Course aku --->>aku grant access semua orang.

Blog SPR UTM --->> aku pioneer, grant org lain gak..

Blog yg BI lagi satu tu..--->> aku cuma contributor jak..

puas hati sayang?

hahah~

BabySiiaOzz said...

i wan to ply with uu at playground xd jk..

i like your writing style so much ^^

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

BabySiiaOzz:

hahhaa~sure can darling..=)

my writing style?

hehe..thanks dear..XD

zAhiDah diHaz 17 said...

nak jugak g main kat taman tu. lama dah xmain. lain kali kalu g main ajak i k. hehehehehe

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

zAhiDah diHaz 17 :

hahahah~

moh kita main sama2 syg..u nak main apa?

buai?

gelongsor..?

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

kita nak main sekali ea..? hehe suka main-main ni..


main hide and seek nak?!

orang2.. said...

nk main guli!!!...
lama xmain..

=(

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

tRuly tO be mYself 'Qa~:

hehehe...

JOmw!!!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

orang2..:

moh2..

dah lama gak tak main..-_-"

Monkey D Luffy said...

ko main BENDA YG TIDAK BOLEH DI MAIN... hehe

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Monkey D Luffy :

hahaha...

dan apakah benda itu?

hahaha~

HEMY said...

tak patah lak jongkang jongkit tu...ekekeke

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

HEMY :

kalau patah...mau sentap gak abang oit~

penjenayah.merah.jambu. said...

aku selalu join adik2 aku main kat tmn permainan..
siap paling aktif tu..
berpeluh2..
hahahaha.
tapi sekali tu,kena sound dgn pak cik..
dia suruh tgok signboard tulis apa.
ok fine.aku malu,lepas pak cik tu bla,aku main lagi!!
lalalalalala

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

penjenayah.merah.jambu. :

yeah sayang!

itu yang kita panggil sebagai semangat kesukanan!

hoyeah!!

Mie said...

see??

bkn sume org pndai b'MAIN' kate2 gaye

kamo cygku!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Mie :

hahaha..
terima kaseh cyg..

kamu buat aku gembira..
meh..aku peloookk kamu!!

mira amair said...

aku dh agak dh..di taman permainan..kikikiki..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

mira amair :

hahaha..

kamu bagus..

=)