Wednesday, March 25, 2009

Rebahkan Dirimu Di Ranjang Itu Sayang...




B cakap dengan aku.
"Jangan buat kerja dengan menggila, nanti aku kerjakan kamu sampai gila"

*********************************************************************



Aku terlalu penat.
Hujan terlalu lebat dalam perjalanan pulang.
Aku basah lagi.
Payung biru di tangan aku pegang.
Malas aku mahu buka.

Si Hitam berbunyi.

"Zara, kau kat mana? Aku bawah asrama kau"

Suara B yang tegas.
Aduhai.

Aku : Aku dalam perjalanan pulang ke bilik. Sekejap lagi aku sampai.
B : Betul ke? Cepat sedikit. Aku tunggu.
Aku : Baiklah.

B tunggu aku di bawah asrama.
Kesejukkan dia.

Aku : Kenapa kau datang?
B : Kau tak jawab panggilan aku dari semalam.
Aku : Aku sibuk dengan tugasan.
B : Aku tahu. Mesti kau tak makan lagi dari semalam.
Aku : Dah beli makanan ni. Sekejap lagi aku makan.

B sentuh dahi aku.
"Kau tak sihat. Muka kau cengkung sangat. Mata kau lebam.
Selepas makan kau mesti rehat"
Aku : Baiklah. Kau tak nak naik?
B : Kau perlukan rehat, aku nak pergi jumpa suami aku (senyum)

B cium dahi aku dan berlalu...

****************************************************
Si Hitam berbunyi.

"Rebahkan dirimu di ranjang itu sayang. Badanmu memerlukan kasih sayang.
Kasihani dia."



34 comments:

CikYana(",) said...

wahwah
entry ni bkn main lg ek
hikhikhik
who is B ekceli?

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

CikYana(",):

B itu adalah sahabatku sayang~

^_^

CikYana(",) said...

sahabat sejati ke?
he or she?

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

CikYana(",):

hint telah diberi..

dia ada hand bag..dia punya "suami"

=)

orang2.. said...

oooooooo...
xshat eh??..
ish2..
2 la..
bz sgt kt blog ni..

CikYana(",) said...

oh paham2
B is girl :)

sharamli said...

ala...ala...
y B tu gurl...
ala...
zara.......

pinkiss said...

molek sungguh ayat-ayat itu.

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

orang2..:

aku bz dgn PSM lah~

huhu~

kau nih..dush3!!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

CikYana(",):

hehehe..
sayang kamu cik Yana!
meh peluk2 sikit!!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

sharamli:

aduyai syg~
mana buleh lelaki buat begitu padaku~
hehe~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

pinkiss :

terima kasih!!

peluk2 kamuu pink..

KhairiL's said...

patut la tuan nanako(btul ke nama dia aku tulis) label blog ko lucah

ayat² yg ko tulis, suma mengairahkan
haha

BTW..aku suka baca

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

KhairiL's :

kau pun ghairah gak ke?

hahaha~

jangan kriell..kang aku sms ko kang!

KhairiL's said...

gila ko...

aku maseh lg waras

A a D i I ? said...

baek laa..aku pegi tdo sekarng. hehe~

farah liyana said...

usah degil.
rehatkan tubuhmu itu!

:)

Monkey D Luffy said...

sayang si B dah kawen.. ;)

penjenayah.merah.jambu. said...

gila sungguh dia.
aku yang baca pun rasa cuak.
macammana ye kerjakan smpai gila?
tak terbayang aku..
hahahahaha

en_me said...

jeliterrnyerr pelatih tewww kannns.. ammvoiii abang maza itewww

en_me said...

moleknyerr..

en_me said...

ahaha.. blogspot sewel.. me nak komen blog orang len yg kenerrr.. pls delete komen atas tewww.. ahaha

Hidup KOKA said...

Zara....
Ko memang kelas!

mira amair said...

kan bagus kalo B itu adalah he...

hehehe..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

KhairiL's :

waras ek kau?

sebab tu aku syg kau...

hehehe~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

A a D i I ?:

hahaha..

baik..

^_^

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

penjenayah.merah.jambu. :

hahaha..
aku nak kerjakan..kau mau?
lalala!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

en_me :

hahaha..
its ok en me..

^)^

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Hidup KOKA :

Kelas?

kelas apa?

hehehe~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

mira amair:

kalau dia lelaki..aku mungkin sudah menjadi Puan Zara...LOL!

kEy said...

0yEah, b itu perempuan n die suda ade balak~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

kEy :

hahaha...

awesome!

GeNeRaSi MaLaYSia said...

untung nye zara dapat kawan cm 'B' tu..lwh dikategorikan kawan sejati..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

GeNeRaSi MaLaYSia ;

terima kasih!

kamu juga boleh dear!