Tuesday, March 10, 2009

Sayang...Seks Itu...


Kami perlu mengisi borang.
Yang sebenarnya, memenuhkan borang yang perlu diisi.
Tiada taklimat, tiada penerangan.
Isi mengikut kefahaman kamu sahaja.

Aku isi borang aku.
Baca dengan teliti.
Oh, juga bersama beberapa teman seperjuangan.
Jadi, jika terdapat kesilapan, laju sahaja tangan membetulkan.
Senyum kanyur.

Proses mengisi (baca:memenuhkan) borang selesai.
Aku tukar dengan B.
Kami teliti satu persatu.

Sampai ke satu item (bahagian atau ruangan).
Maklumat peribadi.



Aku : B, kenapa kau isi bahagian ini sebagai lelaki?
B : Eh, dah dia tanya seks kan?
Aku : Ye lah, jawab lah perempuan.
B : Kenapa pula?
Aku : Kau kan perempuan!
B : Tu bukan soalan orientasi seks ke? Sebab itu aku jawab aku suka lelaki.
Aku : Bukanlah!
B : Dah tu? Kalau aku jawab perempuan, nanti dia fikir aku songsang.
Aku : Bukanlah. Tu dia tanya jantina kau.
B : Kenapa dia tulis seks?
Aku : Mesti terjemah terus dari borang Bahasa Inggeris tu.
B : Aku fikir apa lah...
Aku : Kau fikir apa lagi?!

Nota : Sila jangan terjemah secara membuta tuli. Kamu buat pemikiran kami keliru.
Tapi kami hargai secara gembira. Sumpah.

28 comments:

Pali said...

ada jugak orang mcm ni...

meh sini aku tunjuk apa tu sex...

haaa...

en_me said...

ammvoiii .. very very derr ghitewww

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Pali:

hahaha~

aku benci benda yang diterjemah..

tolong!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

en_me :

hahaha~

gitew apa en me..

eliza said...

dia kurang paham bahasa tu...

bila kurang jadilah dia tak paham...hehehe

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

eliza :

hahaha~

mungkinkah sayang?

eliza said...

gulp.. sayang...aku dah keliru dah..abis la...haha :P

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

eliza :

hahaha~

kamu keliru?

mahu aku nyanyi lagu keliru?

tapi aku tak mahu bercerai di kemudian hari~

hahaha~

mrblind said...

ada jugak pesen macam tu..lain kali buat je kolum L( ) P( ) ..tick je..kan senang..

khaLifah feDi [THE PEIN] said...

cm ner senyum kanyur tue..?

AHMADSUFI6177 said...

hahaha... amenda la translate xbetul.. wat malu jer... haha

i.am.belle said...

xD direct translation mmg mengelirukan.

aku suka hot guy mcm johnny depp. hehehe

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

mrblind :

hahaha...

tu la pasal..

pening kepala~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

khaLifah feDi [THE PEIN]:

senyum kanyur tu cam senyum sinis dan tak ikhlas~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

AHMADSUFI6177 :

hehehe~

tu la...

sangat tensen woo~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

i.am.belle :

nanti aku buatkan kolum khas untuk kau belle..

hahaha~

apisz said...

sexs tu sedap..wakakkakkakaka

Ritz @ Richeal Phil said...

haha baca dua kali baru paham huhu.. lucu bangat

F A R Y N said...

tetiba aku tak paham..hahahaha

Tijah said...

wah! ko pandai yer. tajuk2 ko salu memanggil2 aku ke sini. hahah!!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

apisz:

hahaha~

ini bukan mahu sambungkan ayat..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Ritz @ Richeal Phil :

hahahaha~

seb baek kamu paham Ritz~

hahaha~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

F A R Y N :

tetiba jer..

aku musykil nih~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Tijah :

hahaha~

aku suka..

lalalalala~

A a D i I ? said...

owh.. oke.. :)
hahaha..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

A a D i I ? :

hahahaha~

mira amair said...

hehehe..zara..zara..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

mira amair:

hahaha~

kenapa?