Thursday, June 25, 2009

Aku Pencinta Makmal Yang Setia


Hidup aku sentiasa dibayangi oleh makmal selama ini.
Sumpah!
Aku memang suka makmal sebab aku cintakan Kimia.

Tapi sekarang,
memandangkan mata pelajaran yang aku diamanahkan tidak berkaitan dengan cabang sains,
aku seharusnya berusaha dengan gigih di dalam bengkel.

Tapi dasar aku yang sukakan diri aku yang sebenar,
aku perlukan Sean tatkala aku menyampaikan isi pelajaran.
Aku perlukan tetikus.
...dan terbaru, aku perlukan rotan.



25 Jun 2009
Aku di dalam makmal selepas menguruskan kelas ke dua pada hari ini.
Sebagai bukti, aku dan makmal sentiasa mahu menyatu.
Aduh, cinta hatiku.

Adakah aku kelihatan menggerunkan?
Aku rasa wajah itu masih manis (ayat penabur garam di hati)
Aduhai...
Esok masih perlu ke sekolah sehingga Sabtu.
Hari Terbuka dan Koperasi menjelang tiba.
Mahu mengunjungi aku?

24 comments:

crescent said...

haha ko kat mane tu zara?

ZARA 札拉 said...

crescent :

kat sekolah ler~

leadleedeea said...

garang gler cekgu neh..hehe~!!! kena pkai rotan ke dear? I think psikologi lagi better kot..heheh~!!

farah said...

zara..

garangnya wajah.

:P

meo188 said...

uiks?!!! kdng2 rindu jgk kat rotan mase sekolah dulu. last kena rotan mase form 1. mis u rotan... huhuhuhuhu :p

messyremo said...

aku rase rotan xberkesan...

aku igt lagi dulu cikgu aku pkai cubit kt perut jer,tak pun tarik side burn...ouuchh...
baru de style...
mudah,berkesan dan terbukti..haha

orang2.. said...

sekolah kt mna ni??

Tirana said...

Kalau kak tirana jadi anak murid, mau sejuk kaki tangan tengok muka cikgu Zara dengan rotan di tangan..hehehe

mRs.jUkoGYu said...

garang nyer...
cekgu jgn garang2 nanti xdpt adiah byk time ari guru...ngeh3x..

slamat pagi cekgu... ;)

ZARA 札拉 said...

leadleedeea :

psikologi tak berkesan dah kak~

ku takut ku jd psycho plak~

haha~

ZARA 札拉 said...

farah :

hahaha~

garang ke?

haha~

ZARA 札拉 said...

meo188:

hahaha~

rotan yang dirindui ke?

ZARA 札拉 said...

messyremo :

malangnya sentuhan ke atas budak sekarang ni akan membawa kepada perkara yang lebih tak best..

bukan bleh senang2 sentuh anak org~

ZARA 札拉 said...

orang2.. :

kat tempat aku Ameq~

hehehe~

ZARA 札拉 said...

Tirana :

kak~

hahaha~

pegang mesti ada gaya~

=)

ZARA 札拉 said...

mRs.jUkoGYu :

malangnya hari guru dah lepas..

hahaha~

selamat pagi murid2..

en_me said...

cekgu jangan garang garang yerr.. uhuhu

ZARA 札拉 said...

en_me:

hahaha~

tak garang sangat pun en me~

Hidup KOKA said...

Garang nya ko Zara.....

Jom merempit malam minggu ni....

ZARA 札拉 said...

Hidup KOKA:

Jom!

Setkan tempat..hehehe~

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ayooook dik...
takut akak nengok pic kamoo pegang rotan itu..kekeke

ZARA 札拉 said...

[yAN!e][pUTraJAya] :

hahaha~

jgn takut kak~

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

garang nyer!!

ZARA 札拉 said...

Ritz:

mana ada garang?

aku dah comel tu~