Sunday, July 12, 2009

"Anak Dara Awak Bawa Motor Laju Sangat!"


Malam tadi lepas balik kenduri Mak bagi tazkirah percuma pada aku.
Ada makcik di bahagian depan berbual dengan dia.

"Anak awak dah kerja ke?"

Mak : Ya, dia jadi guru ganti.

"Dia bawa motosikal laju sangat dalam kampung ni"

Mak : Ya ke?

Balik Mak marah aku.
Aku beritahu Mak, takkan nak bawa 20 km/j sahaja?
Paling kurang pun 40 hingga 50 km per jam.
Mak kata kalau orang dah mengadu pada dia yang aku memandu laju,
memang betul kata orang itu.

Aku : Mak, betul Mak, bukan laju sangat pun.

Mak : Dah, jangan degil. Along memang bawa laju. Kan Mak pernah naik dengan Along? Patut berterima kasih sebab ada orang nak tegur.

Aku : Esok kita singgah rumah makcik itu.

Mak : Nak buat apa?

Aku : Bagi dia kartu ucapan terima kasih sebab sangat-sangat mengambil berat. Along lalu pukul 7 malam, dia masih di luar rumah - makan rambutan.

Mak : Degil, dengar je lah kata orang.

Zara : Mahu pulang ke kampung sebentar.
Tinggal di kampung pun masih pulang ke kampung.
^_^


52 comments:

najwa hazirah halmi said...

adoi2...
wa pon slalu kowt kner tego bwk moto laju...
pderhal raser cam bese jer..
hee~

farah said...

sayang,

jgn bawak laju2 tao!

:)

ashie023 said...

muahahhaa..degil tu lah dka ni..tp aku pong ske bwk kete laju2..kalu motor lagik laju kot..

cik intanurulfateha said...

.eleh makcik tu
.maghrib2 makan rmbutan
.agagaga sokong bwk moto laju2
.kalau x nti kura-kura leh potong :P

sharamli said...

makcik tu nak wat menantu k0t...pat0t r sangg0p tunggu smpy 7 mlm..nak tgk bakal menantu..hu3

GiGGLe GaL said...

dik, aku rasa cam nak ksi cili percuma je kat makcik tu..
ape kata ko pegi beli cili api, dan bawak masa ucap timekasih tu..

pastu tulis ucapan "macik, ini cili untuk makcik. terima kasih cili padi, nak merasa kene cili, adu la lagi.."

oh ya.. jgn lupa tulis..

"pecah kaca, pecah gelas, sudah baca, jgn balas. maw baca balasan sangat malas.."

<< s| tED| >> said...

alahhhh makcik tu.. kepoh lah.. kalau aku aku bawak motor laju2 langgo je tiang umah die.. tu baru betul punye laju da... muehehehehe

PETAK.! said...

Bawa motor laju pun orang tua na bising kan kan.?

Pstttt.Itu makna nya,dia sayang cikgu tauuu.:))

Yern Ain said...

sokong sharamli!
macik tu nk wt menantu. tu yg dy usha tunggu smpai jam 7.

pas ni dialog lain la kua.

"ank awak da ada bf?"

hah! tunggu.

selamat berbalik kampung along.
heee.

mrblind said...

kalau dah kategori makcik tu..terima saja..hahaha

IxoR@ said...

Hati-hati....nanti ada org tgu kat hujung simpang!!!

:D

.palisevenfold. said...

mak cik sakai tu jealous tak leh bawak moto laju2 dol.

beb, aku officially single. for real ;)

.palisevenfold. said...

aku ada tips utk ko.

pasni, ko bawak moto, lalu jer depan umah mak cik tu, ko buat mcm ni.

1. gear on highest level. (4th on yours)
2. ko pijak pedal gear tu, jangan lepas.
3. ko pulas throttle sampai abis
4. lepas jer umah dia, ko lepas pedal gear, bawak cam biasa.

F A R Y N said...

ckp ngan makcik tu...
rempit ar best...ahhahahaa

miss oren said...

grand gitu kat ayat yang last tu
nak balik kg walaupun duk kat kg..
hahaha

messyremo said...

waa..

caring is sharing...

sharing is loving...

die ade anak lelaki ke?~~~hehe

leadleedeea said...

zara dear...makcik tu nak buat menantu hokey...weeehehehehee~!!

ZARA 札拉 said...

najwa hazirah halmi :

hehehe~

kita yg biasa merempit, memag tak sedar kan? hehehe~

ZARA 札拉 said...

farah:

baik!!

^_^

ZARA 札拉 said...

ashie023 :

hahaha~

kereta ku tak berani laju2..motor ya~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

cik intanurulfateha :

hehehe~

betul2~

ku mau jadik roket~

ZARA 札拉 said...

sharamli:

anaknya perempuan Sha~

hahaha~

anaknya les kah?

hahaha~

ZARA 札拉 said...

GiGGLe GaL :

woot!

kak! anda ganas..aku suka!! cinta kamu kak!

ZARA 札拉 said...

<< s| tED| >> :

hahaha~

kalau motor bukan aku punya, aku dah baut dah~ hahaha~

ZARA 札拉 said...

PETAK.!:

dan aku kena sayang dia juga kah?

hahaha~

ZARA 札拉 said...

Yern Ain :

anaknya perempuan syg~

hahaha~

^_^

tq honey!!

ZARA 札拉 said...

mrblind :

uhuks~

walaupun rock, ku terima je lah~

ZARA 札拉 said...

IxoR@ :

hahaha~

apakah?

ZARA 札拉 said...

.palisevenfold. :

hahaha~

gamaknya..dia sellau bawa anak dia jalan2 jer~

woot~ ye ke? nanti gua roger lu~

ZARA 札拉 said...

.palisevenfold. :

dan makcik itu akan rakam aksi aku supaya dia ada bukti nak tunjuk kat mak aku~

lagi sakit aku~hahaha~

ZARA 札拉 said...

F A R Y N :

hahaha~

aku patut buat banner depan dia~

ZARA 札拉 said...

miss oren :

gitu miss oren~

baru sempurna~ hahaha~

ZARA 札拉 said...

messyremo :

takde Omar~

aku setia pada anda~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

leadleedeea :

hahaha~

anak dia perempuan semua kak~

cikgu_math said...

salam singgah
nice blog.. santai dan enjoy read your n3.

Luth Textile said...

adoi minah rempot.. cikgu!

ZARA 札拉 said...

cikgu_math :

salam Cikgu..^_^

terima kasih..

ZARA 札拉 said...

Luth Textile :

hehehe~

sesekali je Luth~

green apple said...

teringat kan sorang kawan mak aji yang ntah apa motif dah takde benda lain agaknya nak ngumpat "Eh, anak u makan aiskrim sambil berjalan"

wadefaklababi?

cik ian@aH Lian~ said...

bagus tul
makcik tu sound baek!
hehehe sok dear bwk
25km/j lor..
oke?

ZARA 札拉 said...

green apple :

sangat2 gila lah kan Kak Di?

motif langsung tarak..kang makan aiskrim sambil berguling kang~

ZARA 札拉 said...

cik ian@aH Lian~ :

ku bawa 20 km/j je nanti syg~

uhuks~

Monkey D Luffy said...

pedas!

haha

ZARA 札拉 said...

Monkey D Luffy :

sangat dan amat Kapten..=P

ciK LyndaWawa igUana said...

jgn bawak laju sgt..
sayangi nyawa anda..
tak kawen lagi tu....

zamspotte said...

huhu... sapa suh bawak laju2?? hehe... len kali, bawak moto mesti cecah 100 km/j... haha..

ZARA 札拉 said...

ciK LyndaWawa igUana :

hehehe~

baik kak WAWA!

ZARA 札拉 said...

zamspotte:

hahaha~

baiks!

KhairiL's said...

baik berhati2 semasa bawak moto

ZARA 札拉 said...

KhairiL's :

Baik Jambu!

^_^

AmirHaddatsa said...

hahah! menjawab btul ya! mjur dia x mkn durian ke mnggis~

ZARA 札拉 said...

AmirHaddatsa :

hahaha~

akak kan nakal?

lalala~