Monday, July 27, 2009

Percaya Tak Ini Muka Pembuli Aku?


Ada sesiapa yang percaya ini muka pembuli?
Budak kecil yang berumur 4 tahun ini membuli aku secara ganas pada hari Ahad.



Jangan tertipu dengan wajah comel yang hampir merabakkan Si Kuning kesayangan aku dengan tangannya yang montel itu.
Dia dan kakaknya yang berumur 8 tahun menjalankan modus operandi dengan mengikut aku ke mana sahaja pada hari Ahad.
Aduhai, sehingga di tandas - aku terpaksa bertarung dengan mereka yang asyik menggendang pintu meminta aku keluar. Apakah?!



Adakah simbol itu tanda perdamaian dengan aku?
Seorang kakak sepupu yang berumur hampir 22 tahun?
Munkin ya dan mungkin tidak.
Tetapi disebabkan hati aku jenis terbuka, aku menerima janji perdamaian tersebut sebelum majlis bermula. Gencatan senjata kata surat khabar.



"Ada, kenapa muka kelat sahaja? Mahu kena cium ke?"

"Jom, mahu cium Kak Imah"

...dan hasilnya, muka aku digomol oleh dua kanak-kanak ini.
Aduhai...Basah...

Zara : Mohon maaf atas segala kesilapan. Bakal menuju ke Johor Bahru petang ini.
Untuk sesi temuduga pada jam 8 pagi esok.

42 comments:

cik intanurulfateha said...

.gudluck babe! :)

<< s| tED| >> said...

comei macam aku!

BabySiiaOzz said...

so cuteeeeeeeee!!!
kak, saya tidak menyebelahi you kali ni~~

♥Hernee Nazir♥ said...

cute la kaki buli ni..hehehe

zara..gud luck 4 d interview..

ms ct said...

good luck

Aku... Dia... Kamu.. said...

Gud Luck k! Do ur best!

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

sangat suwiiiittt..
heheh basah kena ciUm sudah zara kan.. takpee.. sayang mesti dapat satu ciuman kan..? hee~

Raihanna said...

salam zara...
wah2...cumel nya budak 2 orang nie..
geram rai tgk la..
hik2....
zara...
tapi macam x caya pula dia cuba menganiaya benda kuning kamu itu....
muka comel cm baik je nie...
hik2..

Tirana said...

Kesiannya kena buli..hehehe..tapi budak berdua tu so cute..

sharamli said...

ala...napa tempek lgik muka bdk2 ni...gerammmmmmmmmmm...nak cium

ashie023 said...

aku percaya itu pembuli ko, ..sebab pembuli mesti nampak cute..kekeke

gud luck to u..have fun also ya..

ganbatte zara chan..
nanti aku suh Yamapi call ko..muehehe

messyremo said...

waa...

sgt comel..

yg kecik tu name sape zara?

Yern Ain said...

hahaha. tu la! slalu sgt ugut nk ciom org.

kn sndiri kena!

DeeN said...

Zara,
Good luck, eh!
Jangan nakal2!
;)

Wanita Itu said...

zara..

gudluk ya..

walau ku taktau temuduga apakah itu.

tp kiter doakan yang terbaik untuk kamu kay...

zamspotte said...

good luck... moga berjaya...

garasi said...

hahaha padan muka...
emm kenapa xpakai c4je untuk tentang mereka..

i.am.belle said...

comelnya! semua!


goodluck lahling xD

farah said...

comelnya si pembuli itu!

:)

Pocket said...

Err, kalau cium, tak basah kot..
mesti diorang jilat nih!! heheh,
tak pun gigit :)

better anda gigit mereka juga untuk menunjukkan who's the boss hahahah

mEiZ SHA said...

hehehhe
sgt comel mereka...;)

mcm kamu

ZARA 札拉 said...

cik intanurulfateha:

thanks babe!

ZARA 札拉 said...

<< s| tED| >>:

kamu mmg chumel!

ZARA 札拉 said...

BabySiiaOzz :

aduh~

mengapa?

ZARA 札拉 said...

♥Hernee Nazir♥:

Thanks kak!!

ZARA 札拉 said...

ms ct :

Thanks!

ZARA 札拉 said...

Aku... Dia... Kamu.. :

Hait!

I will~

ZARA 札拉 said...

tRuly tO be mYself 'Qa~:

haha~

memang kak~

ZARA 札拉 said...

Raihanna :

huwaa~

mereka buli zara rai~

jgn percaya budak innocent tuh~

haha~

ZARA 札拉 said...

Tirana :

memang chumel kak~

ZARA 札拉 said...

sharamli :

meh cium meh~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

ashie023 :

Yamapi!

uhuks~

ZARA 札拉 said...

messyremo:

Ada~

rabiatul adawiyah~

ZARA 札拉 said...

Yern Ain:

ain, kamu cium aku lah yer?

ZARA 札拉 said...

DeeN :

Thanks Deen syg!

ZARA 札拉 said...

Wanita Itu:

terima kasih syg~

ZARA 札拉 said...

zamspotte :

aduh~

terima kasih~

ZARA 札拉 said...

garasi :

mana aku bleh dapat benda tu?

ZARA 札拉 said...

i.am.belle :

thanks belle!

love u!

ZARA 札拉 said...

farah :

daku comel tak?

hahaha~

ZARA 札拉 said...

Pocket :

hoyeah!

mau geget mereka~

haha~

ZARA 札拉 said...

mEiZ SHA :

aduhai~

kak lagi chumel~