Saturday, July 25, 2009

Si Kosong Melamar Si Comel


Si Kosong melamar Si Comel.
Si Kosong yang berbunga hatinya mahukan Si Comel berada di sampingnya.
Tetapi Si Comel tidak punya jawapan.
Si Comel masih dibayangi kisah cinta pertama.

Si Comel merasakan dia sepatutnya memberikan Si Kosong peluang.
Si Kosong meletakkan tempoh masa yang sesuai untuk bertemu Si Comel.
Mengikat Si Comel.

Si Comel tersenyum dengan kehadiran Si Kosong.
Si Kosong membuatkan hati Si Comel mahu berbunga semula.
Si Kosong dan Si Comel masing-masing adalah penulis blog.
Perlukah Si Comel menerima Si Kosong?

*********************************************************

Kenduri di rumah aku pada hari esok.
26 Julai 2009 (Ahad)
2.30 petang dan ke atas.
Semua dijemput hadir.

Menu utama :

Nasi Jagung
Ayam Masak Kurma
Ayam Goreng
Sambal Udang
Pencuk

...dan sedikit kuih sebagai pencuci mulut aku fikir. Itu dibawah perancangan Emak.
Semoga semuanya berjalan lancar.
Maaf jika aku tidak melawat blog kalian hari ini dan esok disebabkan aku agak sibuk atas urusan di rumah.

Semua dijemput hadir.
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi aku.
Ini MukaBuku Aku.
Dapatkan nombor telefon peribadi di situ.

Zara : Sangat sibuk sampai aku terpaksa bangun jam 4 pagi untuk membaca buku demi menyelesaikan urusan temuduga Selasa ini.

43 comments:

miss intanurulfateha said...

.nak pegiiiiii
.tp my besties ajak datink ptg esok
.uwaaaaaaaaaaa
.pening2

DIK AN said...

Pencuk tu apa? Mcm bahaya je...

khaLifah feDi said...

EMM sdapnyer menu itu ..!! zara delivery kat jb boleh utk saya hee~

tasikmerah said...

bertunang ke zara?

:)

suparjo said...

wat leklok weh interview tu.
huhu.

k.e.r.i. said...

eh eh.
aku terguna id kawan aku pulak.
hahahaha.

crescent said...

huu tak dapekk aku nak gi..
:(

GiGGLe GaL said...

dik.. aku buat spekulasi bleh tak..pasal sikosong dan si comel tu.. wakakaka...

erm.. mengikut fomula daniel.. ayam adalah singa.. makanya.. harus ko tukar kan menu ko kepada..

"kurma singa dan singa goreng"

wakakakakak.. terkesima aku mendengar jawapan daniel..

<< s| tED| >> said...

lama x makan pencuk.. i like!!

PETAK.! said...

Nak pergi.Tapi rumah cikgu kat mana.?Detail sikit.:D

Nakamura Kazuki said...

pencuk tu apa tedi ? pucuk ambe tahula...

zara congrats..selamat bertunang.(betui ke ni...)

ashie023 said...

pencuk tu ape??saya kat Terengganu x penah dengar pong masakan tuh..

Precious said...

Allaaa .. nak pegi! Tapi jauh benar ler. Apa2pun, selamat berkenduri kendara ... Thanks for d jemputan!

messyremo said...

zara~~

sile amek gambar pencuk~~

luse tepek kat blog ni tau~~

ramai yg tak tau pencuk tu ape,termasuk diri ini..hehe

meo188 said...

si kosong tue seekor kucing?

zamspotte said...

wow... adakah si comel itu penulis blog ini?? wow... congrat2

sharamli said...

pencuk tu ap?

zan-xray said...

selamat pengantin baru zara
:-)
:p
saja wat gossip liar

IxoR@ said...

Pencuk itu apa...? asing bagiku....

KhairiL's said...

desas desus zara nk kawen mula heboh diperkatakan...

haha, aku baca komen2 kat atas ni je

Raihanna said...

Zara..
good luck temuduga yerp..
wah2...
sedap nye menu2 tu..
terliur lak rai...
zara...
bila nak wat kenduri tunang/kawen..
jangan lupe jempot rai yerp

ZARA 札拉 said...

miss intanurulfateha :

uhuks..

patutlah kamu tak datang syg~

ZARA 札拉 said...

DIK AN:

bukan mati pucuk Dik An~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

khaLifah feDi :

hahaha~

sure~

ZARA 札拉 said...

tasikmerah:

hahaha~

belum lagi kak~

ZARA 札拉 said...

suparjo:

baiks!

ZARA 札拉 said...

k.e.r.i.:

lempang mau keri?

hahaha~

ZARA 札拉 said...

crescent :

alahai..

ciannya kamoo~

ZARA 札拉 said...

GiGGLe GaL:

anak kamu sgt cerdas kak~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

<< s| tED| >> :

hahaha~

meh datang~

ZARA 札拉 said...

PETAK.! :

hahaha~

nanti cikgu roger~

ZARA 札拉 said...

Nakamura Kazuki:

erkk..

tidak~

ZARA 札拉 said...

ashie023 :

nanti ku tampal dak ashie~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

Precious :

next time datang ya kak?

ZARA 札拉 said...

messyremo:

aku dah pesan suruh Google..

malas lah tu~

ZARA 札拉 said...

meo188 :

erkk..bukan~

ZARA 札拉 said...

zamspotte :

hahaha~

tiada jawapan untuk itu~

ZARA 札拉 said...

sharamli:

makanan sayang~

ZARA 札拉 said...

IxoR@ :

biar betul kak~

tanya suamimu kak~

ZARA 札拉 said...

KhairiL's:

aku nak kawin dgn kamu Jambu~

lagi 10 tahun kan?

hahaha~

ZARA 札拉 said...

zan-xray:

hahaha~

apakah?

Tq2~LOL!

ZARA 札拉 said...

Raihanna :

TQ sayang~

aduhai..mesti jemput..Rai mesti jemput Zara juga ya?

si kosong said...

eh...nama aku pun si kosong jugak..dan da lama guna nama ni...tapi aku bukan yang bernasib baik macam si kosong yang kamu sebut2 kan tu sebab dia dapat si comel macam kamu....