Tuesday, July 28, 2009

Temuduga Sudah Berlalu...Hati Berbunga Gila


Bila tulis tajuk ni, rasa macam sebuah cerita novel,
Badai Sudah Berlalu...
Oh, sangat jiwang dan terkesima dengan pencapaian diri sendiri hari ini.

Alhamdulillah, ujian INSAK (Inventori dan Sahsiah) serta temuduga sudah berjalan seperti yang seharusnya. Aku akan menulis lebih tentang ini selepas ini, insyaALLAH.

...dan lebih mengujakan, di antara calon-calon yang datang hari ini,
aku disapa oleh seorang gadis...

Gadis : Maaf bertanya, awak ni Zara ke?
Aku : Ya, saya. Kenapa?
Gadis : Awak dari Kampus Selatan?
Aku : Ya, awak?
Gadis : Saya dari UPSI. Awak ada tulis blog kan?
Aku : Ya, kenapa?
Gadis : Saya selalu baca blog awak, tapi tak komen apa-apa. Bagus cara awak menulis.
Aku : Oh, terima kasih.
Gadis : Semoga berjaya temuduga nanti ya?
Aku : Awak juga...

Alhamdulillah, dunia blog banyak membantu aku hari ini.
Hampir 8 minit pertama, isu yang dibicarakan adalah mengenai blog!
..dan aku, memang teruja dengan soalan begini...
^_^

Zara : Badan memerlukan rehat, akan melawati blog kalian seperti biasa selepas ini.
Hidup rasa berbunga-bunga, si penemuduga mempunyai raut wajah yang kacak walaupun warna rambut sudah luntur kepada kelabu!


55 comments:

BabySiiaOzz said...

1st!!!!!!!!

<3

~ Hariza ~ said...

semoga kamu berjaya sayang..~

ntah2 panel penemuduga tu tau zara ada blog kot? ~_^

cik intanurulfateha said...

.hee smoge berjaye! :)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

amboi pemes sunggoh cekgi garang nih...

btw, Badai Sudah Berlalu one of my fav.! ;D Novel lamer tuh..

doa cekgi zara dpt job tu! :)

Jard The Great said...

dah lepas satu halangan.. moving forward!

shima said...

harap2 sukses.leh blanje pas nie.tetibe je aku.hahha.

khaLifah feDi said...

wah dunia blog sgt popular kn..!!!

olin said...

hehe.. kalu berjaya, kena belanja aku ye? hahah~

Aku... Dia... Kamu.. said...

Hahahaaa...jgn jatuh cinta dengan penemuduga sudah ek..

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

Allah sentiasa bersama mereka yang sentiasa ingat padaNYA... kan sayang..?

cj'alhafiz said...

haha! well done!! ko da lepas satu peringkat dalam hidup...btw, ak harap ko dapat apa yang ko nak. all da best!

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

pewitt..celebiti lah dia

sharamli said...

lagik tua lagik ensem...wal0pun dah beruban

Precious said...

Aiikkk .. temudugapun tanya fasal blog. Dia kenal ko kot ...

lea said...

moga berjaya:)

atty's said...

semoga berjaya,tah2 penal ade baca.,blog zara

meo188 said...

sy pun peminat bog anda...

iyak iyak.... me me me...

Pocket said...

panel temuduga tu pastnya dah google nama nama dlm list dan nama anda kuar disini...
(Kata kata pocket menafikan keglameran anda simply out of jealosy)

cemburuuuuu!!! apasal pocket tak pernah ada cenggituuuu!!!??

heheheh

paiseh said...

peh... pesen artis dah ni..!

saudagar gaRAM.. said...

perghhh...

hebat..
bila nak gua dapat camni ya?
pastu sambung plak ayat contohnya..

"saya solo.."

perghhhh..
masyuk.

zamdotcom said...

semoga berjaya ^^ jgn putus asa

p/s: sokongan moral

zan-xray said...

Simpan hajat juga untuk berjumpa anda sekali

leadleedeea said...

zara...nak otograf...leh? hehe~!!!

Raihanna said...

hik2..insyallah...moga zara berjaya yerp dlm temuduga tu...
ehem2...
kacak ke penemuduga tu zara??
hik2..
mesti lagi semangat kan nak jawab soklan2 yang dia bagi...hik2...
papepun rai pun akui..
blog kamo sgt best...
cara penulisan pun mmg hebat....
salute la.

messyremo said...

hehe..

agaknye penemuduga tu ade dlm kalangn follower kamu..hahah

ZARA 札拉 said...

BabySiiaOzz:

congrats dear!

^_^

ZARA 札拉 said...

~ Hariza ~:

aduhai syg~

harap2 tak~

hehehe~

ZARA 札拉 said...

cik intanurulfateha:

thanks syg!

ZARA 札拉 said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

tapi tak bleh lawan Nuar punya femes..Nuar kan artis?

hehehe~

^_^

ZARA 札拉 said...

Jard The Great :

Thanks Jard!

ZARA 札拉 said...

shima :

hehehe~
bleh jer shima~

^_^

ZARA 札拉 said...

khaLifah feDi:

yup~

aku juga sangat terkejut~

ZARA 札拉 said...

olin :

hehehe~

insyaALLAH syg~

ZARA 札拉 said...

Aku... Dia... Kamu.. :

erk, tak buleh ke?

ZARA 札拉 said...

tRuly tO be mYself 'Qa~:

insyaALLAH sis~

doakan yg terbaik buat zara ya?

ZARA 札拉 said...

cj'alhafiz :

Thanks CJ!

aku harap semuanya baik2 ja~

ZARA 札拉 said...

Richeal Phil @ Ritz ^-^:

nak autograph ke Ritz?

bleh je~

ZARA 札拉 said...

sharamli :

hahaha~

betul!

ZARA 札拉 said...

Precious:

hahaha~

tak tau kak~

ZARA 札拉 said...

lea:

Thanks Lea!

ZARA 札拉 said...

atty's:

jangan yg lucah2 dah lah kak~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

meo188:

hahaha~

meh2..meo lagi glamer tau?

ZARA 札拉 said...

Pocket :

hahaha~

zara tak femes pon syg~

^_^

ZARA 札拉 said...

paiseh:

lu nak autograf gua?

ZARA 札拉 said...

saudagar gaRAM..:

gua dah kenalkan lu dengan makwe cun dah beb~

ZARA 札拉 said...

zamdotcom:

thanks dear!

^_^

ZARA 札拉 said...

zan-xray:

insyaALLAH, saatnya akan tiba~

^_^

ZARA 札拉 said...

leadleedeea :

bleh kak~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

Raihanna:

hahaha~

thanks syg~

aduyai..kacak tau? walaupun rambut sudah kelabu~
hahaha~

rai pon best tau?

ZARA 札拉 said...

messyremo :

mungkin gak~

nanti gua check~

hahaha~

sabariah.noor said...

pah.. =( x dpt jumpe awk hr tuu..hmm..rs menyesal..

sabariah.noor said...

pah.. =( x dpt jumpe awk hr tuu..hmm..rs menyesal..

ZARA 札拉 said...

sabariah.noor :

huhuhu~

saya juga sab~

ZARA 札拉 said...

sabariah.noor :

err..jangan rasa kesal syg~

hans said...

fuh....
femes