Thursday, September 17, 2009

Airul Farish - Matamu Besar Dan Bulat. Lingkaran Panjang Yang Muncul Dari Belakangmu Menambat Hatiku. Pelukan Dan Ciuman Buatmu Sayang!


Abang berpakaian seragam biru-putih-merah tiba lagi hari ini.
Sememangnya dia akan datang setiap hari tapi hari ini dia telah menambah sedikit lagi keriangan dalam hidup aku.

Airul Farish nama diberi.
Janji kepada penghantarnya telah termeterai agar namanya tidak akan berubah. Aku hormati janji itu. Janji seorang adik kepada kakaknya.


*Setelah aku buka pembalut kertas coklat di luarnya*
Nampak sungguh menarik bukan?



Oh, ini kartu yang disisipkan oleh Cik Ian yang baik hati dan comel itu.
Ya, dia pernah datang menemui aku di kampus selatan sewaktu hari konvokesyenku. Sumpah!
Sangat bahagia seperti telah lama mengenali antara satu sama lain.



Ini paparan blog Cik Ian - seorang guru yang telah menukar jam tangannya.
Jutaan terima kasih buatmu kak! Mahu pelukan dan ciuman lagi?
*senyum manis*



Memperkenalkan Ainul Farish buat tatapan semua.
Kelihatan sungguh besar dan bulat matanya.
Oh...dan ekornya yang panjang sungguh comel!



Istimewa buat semua.
Oh, maaf, penulisan kali ini dipenuhi dengan gambar. Sudah lama tidak menulis perkara peribadi seperti ini. *ketawa*

Zara : Sedang berfikir, siapakah yang wajar dipeluk malam ini. Adam Danish atau Airul Farish?

76 comments:

Pocket said...

oh!!oh!!
terkujat pocket mendengar teddy bear yg diberi nama dua perkataan,
sikit lg nama baby sebenar plak.

anyway, mata itu jangan dicacatkan,
kang scratches kang, tak comel lg:)
wuhuu!!

sI tEDI said...

hye airul!! welkamben to d house!!! Jangan gaduh2 dengan adam danish ok??

cHeRyNa PiReS said...

maybe sha kena start letak nama kat bantal busuk sha jugak. but then...nama orkid itu telah disparekan utk mende yg lain...so, oh no...tidak boleh.

rase nak korek2 aaa mate die.
boleh ke?
(ehehe...gelak jahat)

Tfaaaaaa said...

pelok la tetamu baru.die perlukan kekuatan dihari pertama la akak zara!
hahaha :)

sgt comel.jage elok2 atau beliau akan diculik oleh ramai org.heh :P

Fatyyhahh :) said...

comel tp menakutkan jgk. hehe. comel la kalo tgk lame2!

*xpenah dpt adiah mcm tu :((

imHepPie said...

ainul farish tuh jantan ke btina huhu

olin said...

penuh le *kaus ko~

*kaus=katil

sharamli said...

sgt c0mel..macaM NAK CUNGKIL PAKAI GARFU MATA ITU...

intan izani said...

agak scary mata nya di waktu malam..
beshnye dpt hadiah

;)

arque said...

sweetnye cik ian bagi kau hadiah tu.
tak dapat dinafikan ianya sgt comel betul.sumpah comel!

jom mari berguling2 bersama Airul Farish~berguling dpt menyihatkan otak yg kekurangan sel2 DHA~
trademark kau.
hahahaha.

{lumut} said...

dem comel buah hati kamu!!

jeles~~haha

Naz said...

wah... sungguh besar matanya itu... inikah buah hati baru dinda?

Airland said...

peluk 2-2 arr.. nt adam danish merajuk, kecik ati lalu membawa diri..

miera a.k.a merr said...

syg..sgt cumil.... uhuk.... bkn kamu...tp airul farish yar.ahakzz

en_me said...

lawa dan bersih sarung katilmu itteww cek zara tewww.. ahaks

orang2.. said...

adam danish yg mne ntah...
dh xigt pn...
tp yg ni mcm best jgk nk dipeluk..

cybernetic88 said...

sangt comel!. matanya bulaT!. hehe

AiE bAhRi said...

SErius!chumel mcm kamu zara..kalau kamu peluk kedua2nya, bagaimana pula si kosong?hehehe

Tekkaus said...

War....comelnya! Mana nak beli ya? Ha :D Bahgianya kamu!

Anak Pendang Sekeluarga said...

Sabda Rasulullah s.a.w:
Maksudnya: ” Bagi orang yang berpuasa ada dua kegembiraan. Pertama, kegembiraan ketika berbuka (atau hariraya) dan kedua, kegembiraan ketika bertemu dengan Tuhannya kelak”. Hadis riwayat Imam Bukhari dan Muslim.
Selamat menyambut hari raya Aidil Fitri dari saya,andai kata tersilap bahasa,maaf dipinta ye..hu3
Harap boleh tukar link…..lepas nie…(add la saya)

messyremo said...

dah ler temetot,ekor panjang,mate bulat...

serius comel..hehe

Precious said...

Eh aihhh ... malam ni peluk dua2 skalik!
Malam ni, caya start gerak balik kampung. Caya nak ucap Selamat Hari Raya, maaf zahir batin. Semoga jumpa lagi ... Kalau nak kad raya, silalah amik kat blog ...

mEiZ SHA said...

WELcOme AiRUL!!!
:)

sO cUTe LaA SAyaNg!!!

Ries Lee said...

sedap sungguh nama patung2 itu..huhu

Lifesaver said...

nama bukan main sedap...

dik zara..sila create nama untuk anak ku

~La dOLce vyDa~ said...

aku ingat bf baru mu..ekeke

rAtu saLju™ said...

x aci...cumel sgt...slmat hari raya sayang...maaf zahir batin...

cik ian@aH Lian~ said...

ouh,
ouh,
ouh,


booolatnyer mata!
nasib dia takde muncung
yg selalu zara buat.

p/s: hope kamu suka dik.

farah said...

comelnya.

boleh jadi peneman tidur nie.

:P

itafukada said...

alorrr..tomeynerrr...geramm tgk mata beliau itu.huhu..

niesz said...

cute nyer adiah tu..
emm..
nk gak..
ley x..
hihhi..
nk mate pon jd la..hahaha..

atiQah adNan said...

alahai comel nyee... laa.. macam opet dalam upin ipin jee dear.. hee..
salam aidilfitri yaa,,

hidayah said...

saya pilih adam

ashie023 said...

uuuu..comelnye tok ketua kampung madagascar..hehhe..i like to move it move it..i like to move it move it..i like to ..MOVE IT!...

░♥si lampu neon♥░ said...

peluk akuu hahaha

Wanita Itu said...

owh sahabt tidur mu yang baru ya sayang..

:)

zan-xray said...

tak pe la abang tido kat sofa kat ruang tamu je... uhuk.

selamat berpuasa lagi

♥Hernee Nazir♥ said...

hahaha..name ainul farish..glamer abis..kreatif btul zara..hehehe

ZARA 札拉 said...

Pocket :

hehehe~

takmo scratch~

ZARA 札拉 said...

sI tEDI :

hehehe~

baiks!

ZARA 札拉 said...

cHeRyNa PiReS:

hehehe~


silakan syg~

ZARA 札拉 said...

Tfaaaaaa :

jgn culik beliau~

ZARA 札拉 said...

Fatyyhahh :) :

alahai syg~

takmo sedey2~

ZARA 札拉 said...

imHepPie:

jantan rasanya~

ZARA 札拉 said...

olin :

hahaha~

agaklah~

ZARA 札拉 said...

sharamli :

hoh!

ganas kamu~

ZARA 札拉 said...

intan izani :

hehehe~

agaklah kak~

ZARA 札拉 said...

arque :

hehehe~

kamu mmg memahami~

ZARA 札拉 said...

{lumut} :

ihiks~

=P

ZARA 札拉 said...

Naz :

ya kanda~

=O

ZARA 札拉 said...

Airland :

hehehe~

baik cayang~

ZARA 札拉 said...

miera a.k.a merr :


aku pon comel~

ZARA 札拉 said...

en_me:

hahaha~

ZARA 札拉 said...

orang2..:

lagi best dari baby dragon tau?

ZARA 札拉 said...

cybernetic88 :

sgt bulat kan?

ZARA 札拉 said...

AiE bAhRi:

hahaa~

si kosong bleh peluk dirinya bang~

ZARA 札拉 said...

Tekkaus :

tak tau bang~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

Anak Pendang Sekeluarga:

heeh~

terima aksih!

ZARA 札拉 said...

messyremo:

comel cam aku kan?

ZARA 札拉 said...

Precious:

hehehe~

maceh kak~

ZARA 札拉 said...

mEiZ SHA:

hehhe~

tggu dari kak sha palk~

ZARA 札拉 said...

Ries Lee :

hehhee~

ZARA 札拉 said...

Lifesaver :

baik kak~

ZARA 札拉 said...

~La dOLce vyDa~ :

blum lagi~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

Atu saLju™:

tak mo jeles cyg~

ZARA 札拉 said...

cik ian@aH Lian~:

sgt suka kak!

maceh!

ZARA 札拉 said...

farah :

hehehe


mesti~

ZARA 札拉 said...

itafukada :

hehhe~

sabar2~

ZARA 札拉 said...

niesz :

mata itu pojaan ati syg~

ZARA 札拉 said...

atiQah adNan:

hahaha~

ZARA 札拉 said...

hidayah:

baik!

hahaha~

ZARA 札拉 said...

ashie023 :

i like to Move it!!

ZARA 札拉 said...

░♥si lampu neon♥░:

moh sini~

ZARA 札拉 said...

Wanita Itu:

ye kak~

ZARA 札拉 said...

zan-xray:

hahaha~

mengapa bang?

ZARA 札拉 said...

♥Hernee Nazir♥ :

kak ian bg nama~