Friday, September 18, 2009

"Aku Kalau Boleh Nak Raya Rumah Keluarga Aku Juga, Kalau Tidak..."


Saatnya hampir tiba. Dada berdebar menanti saat gilang gemilang itu.
Sungguh pening menunggu saat disatukan dengan ikatan yang suci dan mulia.

Petang tadi tatkala aku sedang melayan kecederaan yang menyebabkan aku terpaksa menyambut kedatangan bulan mulia lebih awal, Si Merah berbunyi dan teman wanita aku sedang menunggu di hujung talian.

B : Zara, kamu sihat?
Aku : Cedera parah saat ini. Kenapa B?
B : Aku pening kepala.
Aku : Kenapa sayang?
B : Aku kalau boleh nak beraya rumah keluarga aku juga! Aku tak nak beraya di rumah Jejaka.
Aku : Apa maksud kamu?
B : Aku nak beraya dengan keluarga aku.
Aku : Beraya sahaja lah, ada masalah ke?
B : Jejaka nak aku beraya di rumah keluarga dia.

http://www.liferollercoaster.com/wp-content/uploads/Wedding-Cake.jpg
*Gambar penghargaan di SINI*

Aku : B, janganlah degil.
B : Aky tak kisah! Aku nak juga!
Aku : B, aku cakap sikit boleh sayang?
B : Apa dia?
Aku : Kamu nak nikah dengan Jejaka hari Jumaat nanti, yang nak risau sangat kenapa? Tahun depan baru boleh berebut nak beraya mana.
B : Aku berlatih dulu. *gelak*
Aku : Berlatihlah sangat. Rumah kamu berdua selang berapa lot sahaja. Guling atas jalan raya pun dah sampailah.
B : Aku bukan kamu nak berguling. Oh, aku teringin mahu buat majlis yang aku nyatakan hari itu.
Aku : Yang mana satu?
B : Alahai sayang, takkan kamu lupa? Yang ini.
Aku : *ketawa* Kamu dan Jejaka akan jadi model terbaik dalam penulisan hangat aku nanti.
B: Jangan buat keji sayang...

Zara : Buat B dan Jejaka, kalau kamu tiba-tiba gila mahu buat upacara menamatkan zaman bujang, sila jemput aku secara bersembunyi tanpa pengetahuan satu sama lain.

52 comments:

Tekkaus said...

Hahaha :D Yak tak ya jugak kan? kalau dah berkahwin...masa raya tentu pening...kecuali kalau rumah kedua-dua orang tua sama kampung! Ha :D

Tekkaus said...

Selamat Hari raya Zara! :)

cHeRyNa PiReS said...

mungkinkah sha yg dah mengantuk sbb dok berair2 mata sbb tgk grey's anatomy yg sedih nieh...adoii...

* nude wedding itu amatlah menarik...tp tak boleh dibuat di pihak sha atau pihak jejaka. so how?

suruh diorg raya umah awak jelah zara:)

sI tEDI said...

hari jumaat minggu depan ke B nak nikah. selamat pengantin baru B. jemput aku juga, aku kaki skodeng. la la la

Pocket said...

kalau tak nak pening pening,
sila kawin sepupu,
masa raya pulang saja rumah tok.
pasti tiada pergaduhan disitu:D

Dah nak rayer.. baju blum bli..
ohh ohh..

arque said...

hahahahaha.
rumah selang berapa lot pun nak berebut.
siap ade latihan berebut rumah sape nak beraya lagi.haha.
kelakarlah kau zara. ;D

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kus semangat! zara nakkal!

ashie023 said...

ahahha..praktis nak raya mane erk?klako nye kwn kome zara..heheheh..

atiQah adNan said...

jangan gadooo2 nanti cepat tuaa hheh

kEy said...

hehehe~
xkawen lagi p0n dah penin ape cer~
;P

sayang!
selamat hari raya!

zan-xray said...

kaedah nak menang beraya rumah mana
1.one two som
2.cabut undi -guna kertas gulung
3.bagi rasuah - jam tangan, handfon,err kamar tido
4.guna anak (pun kena bg rasuah)
5.suruh mak pak kandung wat2 sakit
pening ke apa ke.
6.suruh adik bradik kawen raya ke
dua.. sah kena balik kg kita
dulu hehe
7.DLL .. lu pikir la sendiri

zaradgreat said...

hahahaha.siap mau praktis. hhehehe. tape2.praktis dulu.hehehhehe

Aidy Shahiezad said...

dah x sabo nak kawen rupenya dia nie... huhuhu....

slamat ari raya, maaf zahir batin gak le... ;)

cik ian@aH Lian~ said...

muchuk,,,,
selamat hari raya...
sis mahu pulang kg...daaa~
kemsalam si kosong...
ckp dengan dia...
0-0 ya...

niesz said...

hahaha..ape la..
ingt kan uma jauh sgt td..
siap ley testing lagik..
hihi..

takut gak lpas kawen nnti kene berebut nk lik mane..
kene r carik bkl suami duk dekat2 jer..
hehe..ley ke mcm tu?

farah said...

haha,

kelakar.

pdhal belum kawen lagi tu.

:D

tasikmerah said...

selamat hari raya zara. maaf zahir batin. :)

Tijah said...

salam aidilfitri
maaf zahir & batin

dgn ingatan tulus ikhlas
tijah, carlos & cem

zino said...

kalau tak nak gaduh2 cari orang sebelah rumah je senang hehe

Luth Textile said...

SALAM, SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN..

Jemput ke blog ambil kad raya ya.. (kad raya kat sini)

Minta maaf kalau ada silap tulis yang menyinggung anda..

**kalau anda tak update link blog sy (link lama www.luthtextile.com bertukar ke --> http://luthtextile.com/blog) boleh la berbuat demikian eh. TQ.


Ikhlas :  
Luth Textile, Penang

Senghoo said...

Hey Zara!
I dropped by your English blog and said you were busy and all as a teacher wow you're a teacher!?! HAHA
So I'm here in your Malay language blog :D

& my Malay sucks, so don't really understand much what you're trying to interpret

itafukada said...

erkk..tetibe nak mencelah..
ade bachelor party ke?hikhik..

GiGGLe GaL said...

dik..aku cuti lama dik..ekeke... tapi aku ada kat sini jerr.. usj ngan kuala selangor..

slamat ari raya dik.. muah muah kat ko ...

et said...

practice makes perfect..agagagaaa~

eid mubarak cik zara~

Fatyyhahh :) said...

hoho syoknye da kawen hahaha. ala pujuk je laki, senang je. kahkah.

samat ari raye kak! :d
mmaaaafff zahir batin.

Wanita Itu said...

wah udah mahu nikahin!!

slamat pengantin baru tman wanita zara.. :)

zara bila lagi ihiks..

ZARA 札拉 said...

Tekkaus :

hehhee~
betul2~

ZARA 札拉 said...

Tekkaus :

terima kasih bang~

ZARA 札拉 said...

cHeRyNa PiReS :

buat sendirian juga boleh

hahaha~

ZARA 札拉 said...

sI tEDI:

hahaha~

aku pon nak~

ZARA 札拉 said...

Pocket :

sepupu tak berapa syok~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

arque:

kawan aku ni yg gila wei~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

muahahaha~

ku yg nakal ke?

ZARA 札拉 said...

ashie023:

aku suspek beliau saki kak~

kakaka~

ZARA 札拉 said...

atiQah adNan :

bebudak tu tua 2 tahun dr saya~

ZARA 札拉 said...

kEy :

slmat ari raya gak honey~

ZARA 札拉 said...

zan-xray :

lawan baling DSLR bulih bang?

hahaha~

ZARA 札拉 said...

zaradgreat:

hahaha~

udaha gila kan?

ZARA 札拉 said...

Aidy Shahiezad :

nak duit raya~

hehehe~

ZARA 札拉 said...

cik ian@aH Lian~ :

baiks~

ZARA 札拉 said...

niesz:

bleh je~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

farah :

hehhe~

ZARA 札拉 said...

tasikmerah :

sama lah kita gak~

ZARA 札拉 said...

Tijah :

kem salam cem kak~

ZARA 札拉 said...

zino:

hahaha~

susah uncle~

ZARA 札拉 said...

Luth Textile :

slmt ari raya gak Luth~

ZARA 札拉 said...

Senghoo:

its ok~

u can always learn!

ZARA 札拉 said...

itafukada :

jom join~

hahaha

ZARA 札拉 said...

GiGGLe GaL :

maceh kak~

ngee~

ZARA 札拉 said...

et:

eid mubarak darling~

ZARA 札拉 said...

Fatyyhahh :) :

maceh syg~

ZARA 札拉 said...

Wanita Itu :

zara?

hahaha~