Tuesday, September 22, 2009

Bulat, Tembam, Gemuk, Hodoh - Ada Aku Akan Memikirkan Kata- Kata Yang Kamu Sajikan?


Selamat Hari Raya.
Penulisan aku semakin berkurangan bukan bermakna perut sudah menjadi ketat dengan juadah yang menimbun terhidang. Kepenatan membataskan pemikiran dari meneroka jauh walaupun aku mempunyai bekalan kalsium yang tinggi.



Oh, setelah aku letakkan gambar aku pada hari raya pertama,
ada yang menyatakan aku kelihatan sungguh bulat, gemuk, hodoh dan tembam.
Terima kasih atas segala pujian.
Aku sangat gembira.

Maka, aku hadiahkan lagi satu gambar buat tatapan kamu.
Sekian. Kejahatan dibalas dengan kebaikan kata guruku.

Zara : Senyum dan teruskan senyum.

65 comments:

{lumut} said...

haha...
comel tuh~~=)

cHeRyNa PiReS said...

kalau ini dikatakan tembam, bulat dan gumok...agaknye sha nieh spesies ape plak...adoiii...(tak sanggup memikirkan).
nieh gambo anda memakai baju raya ke zara? waaahh...sangat sweet:)

Ries Lee said...

cantik baju raye... :)

Tekkaus said...

Agaknya penyaji kata-kata tersebut cemburu kot! :)

farah said...

kamu comel la syg.

:)

Wanita Itu said...

kamu tetap comel di mata kakak :)

p/s ~ cuba jika mereka berjumpa kakak, pasti mereka kata kakak lah yang tergemuk pernah mereka ketemu ahaks..

ashie023 said...

kalu ko dah mcm nih bulat..aku nih agaknye kategori aper?bulat membulat?ahahhaa..

cumel je kamu zara dipagi raya..cam nk sama je baju ko ngan baju raya ketiga aku..kekkee

ashie023 said...

kalu ko dah mcm nih bulat..aku nih agaknye kategori aper?bulat membulat?ahahhaa..

cumel je kamu zara dipagi raya..cam nk sama je baju ko ngan baju raya ketiga aku..kekkee

ashie023 said...

alamak ..terdouble post plak...masuk nih, 3 post..ahaha

IxoR@ said...

semuanya kena...warna, fesyen baju...semua kena dgn Zara...

anggun berseri di hari raya!

et said...

x pule rse mcm yg org laen itu kte..kiut je nih..mmm...aura kecemburuan dpt d hidu d ctu..

cik eja^_^ said...

okay ape kak zara :)
ja lagi lah tembam n gemuk kalau nk dibandng dengan akak :)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

mulus kulitnya...wink2 =D

zan-xray said...

nak kata apa ek..
memang comel.. comel comel sangat

joegrimjow said...

seyes gemok
haha
xpe
ku kan ada
ley jadikan kamo kurus anggun semula

tembam xpe
asalkan sehat ;-)

kamo ada sehingga 28 hb untuk menanya camne ley jadi kurus
hehe

Irwan said...

Cukup cantik sudah. Andai diberi gadis puteri dunia pun akan ku tolak jika tidak berlapik santun dan berhias pekerti.

meo188 said...

cute...

tq 4 the present & kad raye...

may Allah bless you! :D

olin said...

hehe.. meh raya rumah aku meh. comel dah tu~

itafukada said...

ade pulak kate pujian begitu..

ketahuilah zara..kamu soOoOo shuweeett..

Fatyyhahh :) said...

wow kak zara, sopannye. i like :)

*miss u, kte da dpt number kak, nnti da topup kte msg :D

Hidup KOKA said...

cantiknya awak Zara......
Sungguh menawan dan seksi seksa sekali.....

intan izani said...

cantik baju
sopan, sedap mata akak tgk
;)

mira amair said...

sape ckp ko mcm tuh?bia aku terajaNG sama diorang...muahahahahha!

mira amair said...

sape ckp ko mcm tuh?bia aku terajaNG sama diorang...muahahahahha!

Pocket said...

nak tulis komen,
dah ada idea dah,
skali cik cheryna pirez dah amik idea ku,

kalau ini dikatakan gmort,
then pocket nih 'gajah' dah..
heheh,

so...

retype another comment.
a fresh one.
sila bergambar dengan saya,
dan anda pastinya cute kecik, lg slender kerana perbandingan yg ketara itu:D

hidayah said...

tade pun seperti yang didakwa.

tape babe, sihat tu kan loving maknanya.

zara full dengan kasih sayang. ok what.

suka engkau senyum. suka. suka.

leadleedeea said...

selamat hari raya zara~! nak duit raya? jom kite beraya kat umah faizal tahir kat terengganu...muahahaha~!!

Anike MK said...

tebalnya mekap...hehe

GiGGLe GaL said...

dik..besar la umah ko dik..teringin aku pegi ... cepat2 la suh ciki meminang.. leh aku gi kenduri kawen nnt..

messyremo said...

errr...

aku lagi gemuk,lagi bulat,lagi tembam ape..haha

deepflower said...

saje posing camtu ae zara...psing tangan cam nk bagi penumbuk je tu..
bg je sbijik due pd yg 'memuji' tu..
ape dlu time skolah tadika die x blaja ke bentuk bulat tu camne...
huahahaha...
ko cumel2 je zara oi..
persetankan kata2 dengki org itu...;p

ZARA 札拉 said...

{lumut} :

hehehe~

maceh~

ZARA 札拉 said...

cHeRyNa PiReS:

sweet ke?

=p

ZARA 札拉 said...

Ries Lee :

hehe~

tq!

ZARA 札拉 said...

Tekkaus :

entah lah bang~

ZARA 札拉 said...

farah:

kamu lebih comel~

ZARA 札拉 said...

Wanita Itu :

kak lagi cumel~

ZARA 札拉 said...

ashie023 :

kamu cumel syg~

ZARA 札拉 said...

ashie023 :

sama ke?

err~

ZARA 札拉 said...

ashie023 :

sila tunjukkan daku abjunya~

ZARA 札拉 said...

IxoR@ :

hahaha~

hijau kegemaran kamu kak~

ZARA 札拉 said...

et:

mungkinkah?

uhuks~

ZARA 札拉 said...

cik eja^_^ :

kamu chumel je ja~

ZARA 札拉 said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

hahaha~

maceh~

ZARA 札拉 said...

zan-xray :

maceh bang~

ZARA 札拉 said...

joegrimjow :

hahha~

kamu sorang kata ku gemuk di sini~ maceh sbb nampak kenyataan itu Joe~

ZARA 札拉 said...

Irwan :

puteri dunia?

kalau puteri akhirat bagaimana?

ZARA 札拉 said...

meo188:

maceh~

ZARA 札拉 said...

olin :

dtg rumah daku dulu~

ngee~

ZARA 札拉 said...

itafukada :

ku segan~

ngee~

ZARA 札拉 said...

Fatyyhahh :)

kak rndu kamu juga dik~

ZARA 札拉 said...

Hidup KOKA :

seksi ka?

hahaha~

tang mana bang?

ZARA 札拉 said...

intan izani:

kenalkan ku dgn sapa2 bulih kak?

ngee~

ZARA 札拉 said...

mira amair:

terajang sama2 jom~

ZARA 札拉 said...

mira amair:

wah~

garang hang~

takut ceq~

ZARA 札拉 said...

Pocket :

alahai bang~
kamu ok je bang~

ZARA 札拉 said...

hidayah :

hahaha~

senyum sama2 jom~

ZARA 札拉 said...

leadleedeea :

abg pejal kat terengganu ke?

ZARA 札拉 said...

Anike MK :

tak sampai 1 inci pun sayang~

ZARA 札拉 said...

GiGGLe GaL :

meminang aku?

lagi 2 tahun kak~

ZARA 札拉 said...

messyremo :

mana ada~

ZARA 札拉 said...

deepflower :

hahaha~

mesti dia lari dari sekolah tu~

err..kenapa ku tak dpt tgk profile kamu~

lynnaiza said...

cekgu!tetiba ter-sesat masuk entri ni.tapi nak cakap,serius suweets.hiks. ;)

lynnaiza said...

cekgu!tetiba ter-sesat masuk entri ni.tapi nak cakap,serius suweets.hiks. ;)

lynnaiza said...

cekgu!tetiba ter-sesat masuk entri ni.tapi nak cakap,serius suweets.hiks. ;)