Wednesday, October 28, 2009

Badan Pakaian Seragam, Persatuan, Sukan : Mungkinkah Aku Perlu Menyarungkan Jersi Bola Sepak Selepas Ini?

Semalam ketika sesi suai kenal, aku ditebak dengan soalan dengan tentang kegiatan kokurikulum yang mungkin aku boleh galas pada tahun hadapan.

Guru : Kalau badan pakaian seragam biasanya cikgu boleh kendalikan apa?
Aku : Persatuan Bulan Sabit Merah, sebab dulu saya memang aktif dalam persatuan ni. Tetapi apa yang diberikan oleh pihak sekolah, saya terima.
Guru : Kalau persatuan dulu cikgu sertai apa?
Aku : Persatuan Sains dan Matematik. Tetapi saya juga sebahagian daripada Persatuan Sejarah dan banyak lagi.
Guru : Kalau sukan?
Aku : Bola sepak.
Guru : Bola sepak?!

Tatkala ini baru aku menyedari lidah sudah terbabas dari landasan yang seharusnya. Fikiran berkejar laju untuk memikirkan alasan yang sesuai.

Aku : Eh, saya bola apa-apa pun boleh. Saya minat bola juga.
Guru : Oh, maksudnya macam bola jaring, bola baling?
Aku : Pun boleh juga...

http://www.pricerighthome.com/images/manchester_united_double.jpg
[Gambar penghargaan di SINI]

Alangkah bahagianya jika badan yang letih dan tulang temulang yang berentakan enak beradu di atas ranjang seperti di atas. Beradu dalam kamar seperti di atas.
Alahai...

Zara : Rindukan kalian semua. Sila tekan ini untuk berikan doa yang terbaik buat aku. Oh, terima kasih buat mereka yang mengikuti aku di Twitter. Aku memang akan mengemaskini status di situ.

58 comments:

itafukada said...

waahh..zara leh men bola sepak ke?kagum ni..

cHeRyNa PiReS said...

hehehe....jadi cikgu nieh macam2...ibuku pernah kena jadi ref bola sepak. mmg lawak tp tak sangka betul 3 cikgu perempuan itu mampu jadi ref dan linesman...

* oit...jersey mu je ke?:P

AiE bAhRi said...

salam zara,
how's lfe sekarang?msti semuanya baru kan..kagum dengan kebolehan kamu zara...doakan yg terbaik untuk mu..Amin...

faqhrule said...

sepak takraw kalo brani!

cik intan (◡‿◡✿) said...

~glory3 man utd!!! ;)

sI tEDI said...

coach bola sepak :)

Tekkaus said...

Kamu peminat Manchester United juga? War...bagus. Gimme 5. :D

Paan said...

Arsenal tetap di hati.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kahkahkah tershahshul yer...kus semangat gur yang bertanya. bior benor pompuan ni...kehkehkeh =D

arque said...

bola bakul? ;P

mier@merr said...

maw melopong guru yg tanya kt ko tuh...

do ur best lalink~

atiQah adNan said...

perempuan+bola sepak= kagum

naz said...

hahaha kutip bola mungkin serasi :)

mira amair said...

Aku minat main bola apa ek?
hehehehe!

ezany said...

impressive.. pempuan suka main bola sepak.. hehe..

sy pun tak main sgt.. kalau kat ps2 tu selalu la..

farah said...

sayang,

sarungkan jersey MU,
lepas tu terus jadi coach pasukan bola sepak sekolah.

ekkekke.

farah said...

sayang,

sarungkan jersey MU,
lepas tu terus jadi coach pasukan bola sepak sekolah.

ekkekke.

Samaira said...

bola pantai la kekeke
arsenal la haha asek mu je kekeke

zeqzeq said...

elakkan dari menjaga pintu gol

imHepPie said...

bley mintak tolg azman adnan haha

i.am.belle said...

haha cantik set tido kaler merah. patut ada bola sekali utk dipeluk xD

Anike MK said...

Kamu mmg gila...ha3!

Sori about last night..hehe

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

++ sib baik tak sebut saya pun boleh main bola SNOOKER....hahhahaha ++

chokio_nia said...

haha..men futsal la kak..=)

et said...

keh3..nk gelak sopan2 jap..keh3~ lg..

rAtu saLju™ said...

hahah...ko amik bola baling la..sempoi...

Fatt Chin Choy said...

ala
jadi manager bolasepak perempuan tak salah kan
keke

GiGGLe GaL said...

dik,
sayang la kat ko dik.. boleh ko hadiahkan set bilik tido cenggini kat aku? ala... bole la dik.. bole la..

ZARA 札拉 said...

itafukada:

hehehe~

=]

ZARA 札拉 said...

cHeRyNa PiReS :

hehehe~

dasat tu kak!

=]

mesti MU!

ZARA 札拉 said...

AiE bAhRi :

salam bang~
merindui kamu bang~

ZARA 札拉 said...

cik intan (◡‿◡✿)

ZARA 札拉 said...

faqhrule :

koyak daku~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

cik intan (◡‿◡✿) :

Yeah babe!!

=]

ZARA 札拉 said...

sI tEDI:

muahaha~

syok!

ZARA 札拉 said...

Tekkaus :

hehehe~

Hoyeah!!

ZARA 札拉 said...

Paan :

Pergh!

Paan The Gunners~

ZARA 札拉 said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

hehehe~

sogan daku~

ZARA 札拉 said...

arque:

apa tu syg?

lalala~

ZARA 札拉 said...

mier@merr :

hehehe~

daku kan giloks yang~

ZARA 札拉 said...

atiQah adNan :

hahaha~

=]

ZARA 札拉 said...

naz:

amboi Naz~

ZARA 札拉 said...

mira amair :

hahaha~

ceq tak tau sayang~

=]

ZARA 札拉 said...

ezany:

hehehe~

kat PS2 ya?

jom lawan~

ZARA 札拉 said...

farah :

hehehe~

boleh sayang!

ZARA 札拉 said...

farah :

hehehe~

mahu jadi tag team tak sayang?

ZARA 札拉 said...

Samaira :

hahaha~

arsenal tak bleh sayang~

lalala~

ZARA 札拉 said...

zeqzeq:

hahaha~

bahaya kan?

ZARA 札拉 said...

imHepPie:

minta ronaldo le~

ZARA 札拉 said...

i.am.belle :

hahaha~

bola apa laling?

ZARA 札拉 said...

Anike MK :

hahaha~

takpe sayang~

=*

ZARA 札拉 said...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠:

hahaha~

main tonjol2 ya kak?

=]

ZARA 札拉 said...

chokio_nia:

Jom!

=]

ZARA 札拉 said...

et:

ceh~

sopan sungguh~

hik3~

ZARA 札拉 said...

rAtu saLju™:

hahaha~

main baling2~

ZARA 札拉 said...

Fatt Chin Choy :

hehee~

nak main seklai bleh?

ZARA 札拉 said...

GiGGLe GaL:

hahaha~

tak bleh~

ZARA 札拉 said...

To ALL:

Terima kasih buat semua!!