Wednesday, October 07, 2009

Basah - Nikmat - Menggiurkan : Kenapa Menulis Secara Gila Dan Merbahaya?

Sedang menahan kesakitan dan lenguh-lenguh badan. Sudah lama tidak menjalani kegiatan halal dan menggiurkan seperti seperti semalam. Sumpah, memang nikmat. Terasa seperti apa yang aku lalui pada hari Sabtu lepas. Jika pada hari Sabtu hanya disorong masuk, semalam pula direlakan keluar. *ketawa*
(merujuk kepada beraya pada hari Sabtu, dan menderma darah semalam)



Ada seorang pembaca bertanya kepada aku. Dia juga penulis blog yang meningkat naik, aku rasa.
Dia : Kak, kenapa perlu menulis secara gila dan merbahaya? 
Aku : Kepuasan.
Dia : Tidak takut?
Aku : Itu suatu nikmat.
Dia : Tetapi gila dan merbahaya?
Aku : Itu tafsiran orang, bukan kakak.
Zara : Selamat berjuang buat semua pelajar yang menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) yang bermula hari ini. Anak ke-empat dalam keluarga aku juga salah seorang calonnya. Buat tiga orang sepupu yang sedang berjuang di Skudai, Raub dan Sungai Buloh, semoga berjaya juga.

78 comments:

cik intan (◡‿◡✿) said...

.zara mmg scary @.@!
.hehehe~

cik eja^_^ said...

ja memang nak menjadi penulis macam kak zara

Uruchimaru @ kf said...

hehehe.dashyatlah kamuu !!!

Precious said...

beraya kat umah sape tu? Lawa ler!

hanimndroid said...

betul3. tanggapan org bukan dirimu

miera a.k.a merr said...

saya suka penulisan kamu yang merbahaya gitu....haha..~

itafukada said...

sungguh menarik penulisan dan gimmick yg zara cipta..aku suka sgt!
pedulikan yg lain zara.merbahaya itu menyeronokkan jika kena pd caranya..

imHepPie said...

ayat boombastik..baru smua org terangsang mau baca kan..ahaha

farah said...

nak air sket.

:P

Muzam said...

bahaya betul baca perenggan pertama tanpa membaca nota dalam kurungan tuh...keh keh..

faqhrule said...

zara kamu pandai mengumpan dengan tajuk yang memberangsangkan! geram!

Lifesaver said...

aku pon suka tulis secara merbahaya...hehehe

atiQah adNan said...

mari kta menulis secara gila dan merbahaya jom!!! hee~

intan izani said...

emm
kalau masuk blog ini
tahu baca tapi tak tahu nak komen..

;)

naz said...

jika benar tiada gentar :)

AbcdeFtyyhahh; said...

salam.
aah kak zara merbahaya. hehe
tp last2 ada pgjrn disebaliknya :)

cHeRyNa PiReS said...

bukan bahaya...hanya mempamerkan keunikan anda:)

setiap blog ada keunikan tersendiri. kalau sama je...hmmm..boringlah kan!:)

ZARA 札拉 said...

cik intan (◡‿◡✿) :

muahaha~

ye ke sayang?

ZARA 札拉 said...

cik eja^_^ :

hehehe~

sogan cheq~

ZARA 札拉 said...

Uruchimaru @ kf:

dahsyat ke daku?

ngee~

ZARA 札拉 said...

Precious:

rumah makwe kak~

ZARA 札拉 said...

hanimndroid :

hoyeah!

setuju dengan kamu~

ZARA 札拉 said...

miera a.k.a merr :

hahaha~

hidup sebagai anak UTM harus ganas kan?

ngee~

ZARA 札拉 said...

itafukada :

hehehe~

maceh sayang~

peluk2~

ZARA 札拉 said...

imHepPie:

hidup perlu dirangsang, baru akan terangsang~

ngee~

ZARA 札拉 said...

farah :

meh cayang~

minum2~

ZARA 札拉 said...

Muzam:

muahaha~
kan aku pesan, sila baca dalam kurungan~

ngee~

ZARA 札拉 said...

faqhrule :

hehehe~

saja je cikgu~

ada orang suka tekan laju2~

ZARA 札拉 said...

Lifesaver :

kamu memang udah terbukti kak~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

atiQah adNan :

jom kak~

ngee~

ZARA 札拉 said...

intan izani:


hahaha~

bunyi nya agak ngeri di situ kak~

ZARA 札拉 said...

naz :

malangnya acapkali terpaksa menghindar~

haha~

ZARA 札拉 said...

AbcdeFtyyhahh;

hehehe~

hidup ini bukan kongkongan sayang~

ZARA 札拉 said...

cHeRyNa PiReS:

betul katamu Sha~

mahu cium skit boleh?

GiGGLe GaL said...

ah..beliaw ni memang gila...

ZARA 札拉 said...

kak GG:

hahaha~

tahu pon~

zan-xray said...

cik zara hatinya dah berbunga2 ni...
mungkin dah tak sabar untuk 75% tu :p

sI tEDI said...

nasib baik x teransang... la la la la

ZARA 札拉 said...

zan-xray:

err..apa maksud kamu bang?

ZARA 札拉 said...

sI tEDI :

hahaha~

kalau tak?

arque said...

haha.menulis secara gila dan merbahaya itu identiti kau zara. ;P

good luck buat adik kau zara.

Hafiz Hamid said...

haha, aku suke je ko tulis camni..

hidayah said...

oh tamo tido malam ni hari ni

ahaks~

teteba je kan ?

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

muka cam menerkam gelas air tu tau =D mentang2 dah beraya =D nuar tinggal 1 hari lg...

ashie023 said...

kome nok tulis gane2 pong, ikut panda kome lah, asal bahagia..ambe baca je...hahaha...

selamat berjuang bebudak PMR termasuklah ank sedara aku..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

menggiurkan juga memberansangkan ..hmmmmm....
sibek komosom x...hehehe


bagus main dgn kata2.. ^_^

Pais Chaos said...

mcm menari je air oren tu..hehe

Framestone said...

he...23x bro pun dah lame x menganas di dunia blog..sejak pakai blog yg dihost sendiri..

take time sikit... nk bawak pembaca dari blog lama ke blog baru... kate org feng shui kne betul kan

www.broframestone.com

Tekkaus said...

Penulisan zara kadang-kala terlalu puitis. :p Ganas dan terlalu banyak maksud yang tersirat!

arnamee said...

Salam.

yg penting kita suka,
org lain suka itu satu bonus;)

Mie said...

hakhakhak.. kakak sayang..
aku juga merasakan kau semakin lama semakin berbahaya..haha..

tapi ku sukaaaaaaaaaaaaaaaaa~
;)

ezany said...

isk2.. marabahaya nih..

Samaira said...

amin2 adik sy juge pmr hehe

ZARA 札拉 said...

arque:

maceh beb~

aku mau kompang ko ni~

bila nak update?

ZARA 札拉 said...

Hafiz Hamid :

terima kasih Hafiz~

hehehe~

ZARA 札拉 said...

hidayah :

kenapa wei?

hahaha~

ZARA 札拉 said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

hehehe~

good luck Nuar~

cepat2~

ZARA 札拉 said...

ashie023:

huhuhu~

ate kome cakap ganu?
teman tak paham~

tetiba aku cakap perak~
hahaha~

ZARA 札拉 said...

a.z.r.i.n.a.03.07 :

hahaha~

kromosom daku napa kak?

ngee~

ZARA 札拉 said...

Pais Chaos :

menari?

huh~

angin kipas~

ZARA 札拉 said...

Framestone :

daaku belum punya ekonomi sendiri nak pakai domain sendiri~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

Tekkaus :

hehehe~

hidup sebagai penulis bang~

=)

ZARA 札拉 said...

arnamee :

salam~

betul kata kamu sayang~

ZARA 札拉 said...

Mie:

ngee~

eh, bukan kita sebaya ke sayang?

hahaha~

ZARA 札拉 said...

ezany:

tiba2 rasa mahu menyanyi~

kih kih~

ZARA 札拉 said...

Samaira:

semoga berjaya buat dia juga~

Ries Lee said...

soalan yg menarik...
"gila dan merbahaya..."
hahaha...

ZARA 札拉 said...

Ries:

hahaha~

dasat plak ku rasa~

sharamli said...

ap yg basah?

ZARA 札拉 said...

Sha :

Basah sebab aku pegang jag~

Noorlaila Mohamed Nor said...

jgn risau
otak suci bersih murni saya tak pikirkan benda kotor
hahah

etomyam said...

terpulang kepada pemilik untuk menadunkan blog mereka untuk citarasa masing-masing....

ZARA 札拉 said...

Noorlaila Mohamed Nor :

hahaha~
bagus dik~

ZARA 札拉 said...

etomyam :

benar katamu bang~

=)

mRs.jUkoGYu said...

kamu sangat keatif..pedulik la org nak kata apa kan...penggunaan bahasa baku aku juga menjadi semakin bagus bila membaca di blog mu dik...huhuhuhuhu

ZARA 札拉 said...

mRs.jUkoGYu :

hehehe~
maceh kak~
kamu buat aku tersenyum~

Framestone said...

he..23x bro pun harap duit org iklan n nuffnag je..dpt la spend rm100 unuk hosting n domain sendiri

www.broframestone.com

ZARA 札拉 said...

Framestone :

dasat2~

ku mau follow bro lah~

selalu nampak kat blog en me~

ku curik2 baca~

semalam nampak kat blog etomyam tu yg ku melencong terus singgah~

hehehe~