Tuesday, October 13, 2009

Kadangkala Anda Akan Ketawa Bila Mendengar Jenaka Lucah : Setuju Atau Tidak Setuju?

Kadangkala hati yang sedang gundah gulana akibat penempatan tugas sebagai guru sering dihiburkan dengan telatah sahabat-sahabat yang sama-sama mengira hari bila keputusan bakal diumumkan. Dikhabarkan, insyaALLAH, 16 Oktober ini sudah boleh dilihat keputusannya walaupun ada kawan yang sudah menerima surat dan kebanyakkannya yang dihantar ke Sabah dan Sarawak.

Bila mendengar ada calon-calon yang gagal ujian INSAK dan temuduga, kami semakin pening. Hati semakin gundah gulana dan doa semakin kuat dipanjatkan pada Yang Maha Esa agar rezeki dipermudahkan. Selalu terfikir mengenai ujian yang menentukan masa depan itu.

http://i285.photobucket.com/albums/ll43/BUTTERFLY-7_2008/christmas_merry_santa_jokes_funny_y.jpg
(Gambar penghargaan di SINI)

Acapkali sering tertawa bila mengenangkan set soalan yang dijawab dan set yang dihadapi oleh kawan-kawan atau saudara mara. Mari kita lihat bagaimana anda akan menjawab antara soalan yang menjadi persoalan dalam ujian ini.

1 - Kadangkala anda akan ketawa apabila mendengar jenaka lucah. 
A -Setuju
B - Tidak setuju


2 - Anda menemui seorang kanak-kanak yang tersesat di dalam pasar raya. Apakah yang bakal anda lakukan?
A - Pergi ke kaunter dan menyerahkan kanak-kanak tersebut.
B - Mencari ibu bapa kanak-kanak tersebut di dalam pasar raya.


3 - Jika anda diberi satu peket mi segera,bagaimana caranya akan anda masak mi tersebut?
A - Gunakan perencah sedia ada.
B - Sediakan sendiri perencah.

Mungkin terdapat justifikasi tertentu bila menjawab soalan-soalan di atas. Entah, aku kurang pasti mengenai hal tersebut. Hati sekarang sedang meronta mahu bekerja dan menyemai bakti setia buat keluarga.

Zara : Abang yang berseragam biru-putih-merah, sila datang ke rumah dengan membawa surat secepat mungkin untuk mengubati hati yang berdegup laju dan jantung yang mengepam saluran darah. Mangsa ayam bintik ini sudah tidak dapat menahan ketakutan.

82 comments:

Uruchimaru @ kf said...

oic..kamu pun sdg tunggu post jgk ea..!!!

cik intan (◡‿◡✿) said...

.gud luck zara! :)

Paan said...

Kadangkala I akan beraksi lucah sambil ketawa. Muahahahahaha!

Rilek. Jangan putus doa.

Gieyana said...

Good luck yer sayang..moga rezeki ditempatmu...

Owhh..akak pon confius nk jwb mcm mana..selalunya akak berterus terang jer..:D

HEMY said...

cam klaka je bunyi soalan..kita sgguh2 pk ada mkna tersirat..ntah2..yg wat soalan tgh gelak guling2..mmg saja dajal bagi soalan cmtu

arnamee said...

Ya, ya.
Hanya manusia tak normal tak ketawa.
atau mungkin hati mereka bersih mulia.

kamu, semoga sembuh segera, mcm mee segera.
dan..

semoga kamu berjaya mencapai cita.
jantung, tolong slow mo.;p

Samaira said...

ekeke jwb je ikut rasa hati wakaka
ape pun hope kamu berjaya ape saja yg kamu inginkan ya

puding roti said...

holla cikgu!

doa. doa. moga2 rejeki yg baik penuh berkat. dpt tpt yg baik n digemari jg

Wanita Itu said...

kakak doakan kamoo oke semuanya ya sayang...

walau mana kamoo ditempatkan, ingat, kamoo bertugas demi negara dan atas kegemaran mu ya sayang...

walau mana kamoo berada, kakak mendokong kamoo dari belakang ya sayang..

cik eja^_^ said...

good luck :)
perasaan kita sama masa tunggu posting nie :)

Precious said...

Selamat selamat ... Semoga sukses dan dapat skolah yg best.
Kalau tak dapat, tahun depan apply guru ganti kat skolah haku, k!

Lifesaver said...

oh adik zara..aku pasti kamu berjaya posting..berkhidmat utk negara :)

Bahauddin Amyasi said...

Saya malah mungkin ngakak...
Pas waktu ketawa, andrenalin kita akan meloloskan setiap sebsi-sebid di tubuh kita, dan itu akan mengawetkan kita...

Salam kenal...
Hahahahaha....

ZARA 札拉 said...

Uruchimaru @ kf :

Iya KF~

doakan ya?

ZARA 札拉 said...

cik intan (◡‿◡✿):

Thanks cik intan sayang~

ZARA 札拉 said...

Paan:

hahahaha~
ada gambarnya tak?

terima kasih Paan!

ZARA 札拉 said...

Gieyana:

hehehe~
kalau Zara pun layankan jujur je~
hahaha~

ZARA 札拉 said...

HEMY :

sangat dajal woot~
bikin serabut~
hahaha~

ZARA 札拉 said...

arnamee :

hehehe~
maseh sayang~
ihiks~

jantung degil~

ZARA 札拉 said...

Samaira :

terima kasih sayang~

ihiks~

ZARA 札拉 said...

puding roti:

maceh Puding~

moga2 juga~

=)

ZARA 札拉 said...

Wanita Itu :

terima kasih atas doa kamu kak~
nak dukung~
hehehe~

ZARA 札拉 said...

cik eja^_^ :

hehehe~

=)

ZARA 札拉 said...

Precious:

muahaha~
tak mau jadi cikgu ganti lagi~

ZARA 札拉 said...

Lifesaver :

doakan aku kak~
kang kalau dah kerja, bleh aku bagi hadiah pada baby~

ZARA 札拉 said...

Bahauddin Amyasi :

hahaha~
salam kenal juga~

adrenalin bisa buat kita gembira juga~

{lumut} said...

soalan2 ni jenis saiko ni zara.
gud luck 4 u syg!!
btw aku ketawa dgr lawak lucah.hahahaha

ZARA 札拉 said...

{lumut}:

memang saiko~
aku rasa nak jadi pembunuh bersiri~
boleh?

hehehe~
maceh syg~

Noorlaila Mohamed Nor said...

kakak laila dulu pun posting kat miri, sarawak.
tapi best laa~

Framestone said...

bro kekdang suke ketawa seorang diri... bro suke melawak di dalam blog...dalam realiti bro agak serius orgnye

www.broframestone.com

[z@ck] said...

tgh tunggu posting ek..bgus gak dpt belah sabah sarawak..dpt merasa cm na hidup jauh dr fmily..mana tau jumpa jodoh kat sana ke..
hehehe..

ZARA 札拉 said...

Noorlaila Mohamed Nor:

best giloks!

ku mau gaks!

ZARA 札拉 said...

Framestone :

hehehe~
di alam realiti takpe bro~
=)

ZARA 札拉 said...

[z@ck]:

ku mau Sabah Zack~
indahnya kalau dapat Sabah~
hehehe~

dotblogspotdotkom said...

setuju je la.. huhuhuuh

miera a.k.a merr said...

zara syg!!!!
mgapalah ko buat siaran ulangan soklan2 itu.....piap2...hehe
kegundah gulanaan aku bertambah2...huhu.... abg bju merah biru putih pn x singgah lg... sbr lah hati mnunggu 16hb.. kite sme2 countdown ye syg...ekekek

GiGGLe GaL said...

aku rasa terharu akhirnya ko sudi terima gelaran "ayambintik" tu..ekekeke...

jgn risau..ko akan ke kuantan juga..

imHepPie said...

setuju!!!haha..

smoga dpt posting kedah hehe

hidayah said...

zara dapat kat mana ni ?

faqhrule said...

INSAK je pun.. sudah lulus ujian itu empat tahun yang sudah. nak jadi cikgu kena lulus insak dulu hehehe

naz said...

semua orang punya nafsu :)

Tekkaus said...

Kadang kala saje lar! Bukan selalu! :p

et said...

haha..utk soklan2 tu..sumer sye jwb yg A..lalalaa~

owh, semuge x d antar jauh2 ye cik zara..dekat2 semenanjung je..kalu x, sian kat err..en messyremo...^^

azhan said...

aku ketawa lawak yang kelakar je...

tak kira la lucah ke, racist ke, atau kadang2 yang kena batang hidung sendiri

tapi selalunya lawak yg kena diri sendiri yg paling kelakar

ha ha

Avid Gunner said...

hehe...x sabar nak jadi lilin yang membakar diri sendiri ek?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gud luck !

smoga dapat tmpat yg dihajat.

JIMMY ASMARA said...

Gua gelak berguling2 sampai terkencing bila dengar jenaka lucah!

hebat tak?

intan izani said...

rilex ye cik zara...
abg posmen da sampai lum?

ashie023 said...

aku nye pilihan
A
A
A

plus plus..hehhee..
Good Luck Zara..my dear fren..kalu dapat koje, jgn lupakan aku disini..chewah!!ahaha

Manusia said...

soklan saiko abes hehe
gud luck yea

Framestone said...

he...23x bro dah lame xwat entry serius...cam kat blog lame bro...cam teringin je nk wat...takut terkedu sorg2 nk komen he...23x

www.broframestone.com

sI tEDI said...

dak zara : keluarlah kamu dari negeri johor itu. ekekekekekeke...

g lah sabah sarawak.. :P

Pocket said...

Pocket kadangkala memang akan ketawa bila mendengar lawak lucah, kalau lawak tu bagus, tp kalau setakat lawak biasa tu, pocket senyum pun tidak.

kalau pocket jumpa kanak kanak?
pocket biorkan dia melaungkan melodi sumbang sorang sorang dulu sampai dia dah ok, kang baru pocket bawak dia gi urusetia utk mencari kaunter mana patut dia lapor diri.
takut kang pocket plak yg dipertanggungjawabkan..
skali budak itu juga kehilangan duit sebanyak 16 ringgit, pocket kah akan dipersalahkan?

I take pride in my instant mee,
and i do believe that the inventor of the instant mee have a purpose of making curry mee but the 'kuah' was transparent. (Regardless of how idiotic the idea was)
n therefore, i will follow instruction.
2 minit ya tuan tuan dan puan puan!!

ZARA 札拉 said...

dotblogspotdotkom :

hahaha~

layan~

ZARA 札拉 said...

miera a.k.a merr:

hahaha~
aku sedang runsing, maka harus buat sesuatu yang menggembirakan~
haha~

ZARA 札拉 said...

GiGGLe GaL:

hahaha~
aku terpaksa kak~
takpe2~

ZARA 札拉 said...

imHepPie :

muahaha~

aku setuju dengan kamu!

ZARA 札拉 said...

hidayah :

tak tau lagi~

=(

ZARA 札拉 said...

faqhrule:

ada gak orang gagal lor~
hahaha~

ZARA 札拉 said...

naz :

hahaha~
pasti~

ZARA 札拉 said...

Tekkaus :

hahaha~

sama lah kita~

ehehe~

ZARA 札拉 said...

et :

Sabah dan Sarawak sudah mustahil~
hahaha~

siapakah gerangan itu?

ZARA 札拉 said...

azhan :


hahaha~
ko memang dasat le bang~
Woot!

ZARA 札拉 said...

Avid Gunner :

aku nak guna perumpamaan lain boleh tak?

hahaha~

ZARA 札拉 said...

a.z.r.i.n.a.03.07 :

maceh kak!

=)

ZARA 札拉 said...

JIMMY ASMARA:

hebat gila~
nasib baik tak kena sunat lagi sekali~

haha~

ZARA 札拉 said...

intan izani :

belum kak~

ZARA 札拉 said...

ashie023 :

kawe takkan lupakan kamu~
dont worry~
hehehe~

ZARA 札拉 said...

Manusia :

maceh dear~

=)

ZARA 札拉 said...

Framestone :

hehehe~
ku takut mau buat serius2
nanti muka ku ketat~

ZARA 札拉 said...

sI tEDI:


hahaha~
ikut hati nak ke sana~
tapi cam takde harapan~

ZARA 札拉 said...

Pocket :

hehehehe~
kalau lawak itu biasa pun mungkin ku akan senyum saja, sekadar senangkan hati orang~LOL!

dan kalau jumpa budak, dia hilang duit RM 16, ku lempang dia sebab cuai boleh? hehehe


sama lah kalau masak megi~
biarlah stay dengan perencah2 itu~

DeeN said...

Walau apapun, good luck! Akak du'a kan cik adik manis berjaya! Tariiiiikkkk napasss, hembussss!!

ok ;)

ZARA 札拉 said...

DeeN:

maceh kak~
hati masih degil~
mahu melompat2 bagai~

myjaehee said...

aku phm perasanan mu... huhu seksa tggu abg biru-putih-merah tu.

goodluck kamu =)

ZARA 札拉 said...

myjaehee :

ahh~
sama kah kita sayang?

mari sama2 menunggu~

miss zahidah said...

gud luck sayang....semoga cepat dapat tempat...p kalu dapat kat sarawak area kuching boleh la jumpa...heheheeheh

ZARA 札拉 said...

miss zahidah :

hehehe~

moga2 lah sayang~

=)

Aku Beskot™ said...

ak masih membaca..
kne amik masa nk bg fhm..
benak btol otak ni..
nnti ak smbng blk k..

bagus la da makin semboh..
cpt sehat k..
kata nk p mkn satay..
gagaga..

ZARA 札拉 said...

Aku Beskot™:

hahaha~
aku nak pi makan satay~
huhuhu~

zeqzeq said...

salam,,

semua jawaban saya ;
C..

cara berfikir diluar kotak

qah qah qih qih

ZARA 札拉 said...

zeqzeq :

hehehe~

mana ada C~

kih kih~