Monday, October 05, 2009

Rayyan Zarith Hakimi : Lembut, Comel Dan Berbulu - Hati Dipenuhi Dengan Bahan Kimia Lalu Teruja Tinggi Sayang

Minggu lalu dia tiba. Minggu lalu dia membuatkan hati yang sedang dibajai bunga semakin bersinar cemerlang dan bercahaya. Hati berbunga riang dan firasat yang terlintas membuatkan ku menyedari, dia antara sinar yang ku nanti sejak kebelakangan ini.

Aku lihat dia.
Dia lihat aku.
Bibir mengukir senyuman mesra dan dia hanya memandang aku.
Entah apa dia rasa.

Renungan mata yang saling bercumbu dimatikan oleh deringan Si Merah. Pesanan ringkas dari teman aku balas dengan laju sambil mata tertancap pada dia. Tangan membelai lembut badannya. Lamunan membawa aku melayang mengenangkan ketibaan dia ke sini. Usikan nakal perantara kami membuat aku tersengih sahaja. Minda menerjah ke kawasan itu.

Perantara : Ramai sungguh teman lelaki yang tiba di sini ya?
Aku : Eh, mana ada ramai bang?
Perantara : Selalu ada sahaja yang abang bawa ke sini kan? *ketawa*
Aku : Kebetulan itu. Selamat hari raya bang. *senyum mesra*

Bunyi manja haiwan peliharaan jiran memutuskan lamunan berkadar sederhana itu.
Haiwan apa?


Haiwan yang comel dan membekalkan lebih dari sekadar susu buat kita.

Tangan pantas mencapai Si Merah. Jari menekan butang-butang di badan Si Merah. Ku kirim pesanan ringkas buat seorang sahabat. Mata aku masih merenung dia. Hati melonjak gembira kerana ada sesuatu yang lain tiba bersama dengan kehadiran dia.

Rayyan Zarith Hakimi.
Indah namamu - aku gunakan masa dua hari untuk memberikan jolokan terbaik buat dirimu sayang. Terima kasih kerana sudi hadir ke sini dan menjadi sebahagian daripada keluarga kecil ini. Terima kasih sayang. Aku tahu, kamu bakal mendendangkan lagu bahagia untuk aku walaupun kamu mungkin janggal memegang gitar.



Ini Rayyan Zarith Hakimi bersama Si Merah.
Sepatutnya nama dia hanya Rayyan Zarith tapi aku letakkan Hakimi disebabkan pengirimnya. Seorang teman yang aku kenali menerusi dunia blog dan berasal dari kampus selatan juga. Dia mempunyai nama panggilan seperti sesuatu kepunyaan aku juga. Namanya? Kimi. Comel bukan? Tapi dia bukan Kimi yang pernah aku peluk dengan erat semasa tidur sebelum ini.

Terima kasih Anike MK. Terima kasih atas hadiah yang comel ini sayang. Oh, hati aku sedang dipenuhi dengan bahan kimia teman. Kami adalah mereka yang berasaskan kimia dalam merencana cita-cita. Aku tamat pengajian dalam jurusan Pendidikan Kimia dan insyaALLAH dia bakal bergraduasi dalam jurusan Kejuruteraan Kimia Bioproses.

Aku sangat gembira. Harap dapat bertemu kamu lagi selepas ini teman. Rindu mahu berbincang dengan kamu seperti hari itu. Rasa lebih matang isi perbualan kita dalam membina masyarakat yang terpelihara.

Zara : Sudah selesai mengganti puasa dan menunaikan puasa enam dalam bulan Syawal ini. Oh indahnya! Selepas ini boleh dikira boleh beraya.


66 comments:

messyremo said...

3 nama?

lepas ni jgn ade kamu letak sampai 4 nama sudah la..hehe

cik ian@aH Lian~ said...

sayang,
aku culik rayyan
buat peneman tido boleh?
tsk!

~♥ cik intan® said...

.wahh bestnyee dah abes puasa 6!

Pocket said...

zara dengan penamaan yang unik nya,

pocket nak tunggu sampai zara melahirkan a few angels nanti,
berapa suku kata lah nama mereka nanti yer?:D

sI tEDI said...

aduhai.. panjang nama..

sharamli said...

si merah?
bkn bju raya aie ngn addy kn...ha3

Wanita Itu said...

seronoknya..

ada saja adiah untuk kamoo kan sayang :)

Anike MK said...

Thanks to Hinode girl yg suruh aku beli bear tu...

=)

Sebab...
aku takde pengalaman beli bear ni

ha3!

Ries Lee said...

panjangnyer name tedy tu...
kalo dpt anak sendiri nnti mesti panjang lagi kan name dia..
haha....

imHepPie said...

erkk...rayyan bin ape??hik3..

cik eja^_^ said...

simerah pun nampak cantik sahaje :)

miera a.k.a merr said...

zara : cumel2.. mahu itu boley??

mimie : rayyan zarith bin hakimi..ahakz

Naz said...

selamat beraya sakan dinda... eh, hp baru ker tu??

En.Beskot™ said...

mak ai..
hebatnye name bear tuh..
aritu adam ape eh??
terkeliru ak ngan name dorg..
hehe..
tahniah..
slamat bergraduasi..

En.Beskot™ said...

adeh..
skali tersilap bc daa..
da alang²..
slamat bergraduasi ntok si dia.
sori²..

farah said...

cantik nama tu.
nak amek wat nama anak la.

ahhaha.

:D

penjenayah merah jambu. said...

nama sedap gila.
jadi bear pun dapat nama best2.peh,ni kalau dapat baby ni zara,nak letak nama ape ye?
#curious

Tekkaus said...

Kekap-kejap dapat hadiah kan! :p Banyak orang yang murah hati heh!

Airland said...

Aku hanyut tatkala pening di duniamu zara..

et said...

ngee..bez nyer dpt teddy..cik zara kem la satu ke sye..^^

intan izani said...

comel nama
secomel teddy itu

berbunga-bunga ayat cik zara ye

atiQah adNan said...

kalau bagi nama zara memang hebat..
hehe akak suke!!

cHeRyNa PiReS said...

nama yang best. bila nak buat posting collection anda nieh zara?

setakat nieh sha baru tgk dua...maybe ada posting yang ketinggalan:)

Yudistira said...

Dikira piara kucing, tidak tahunya boneka. Salam kenal... :)

zan-xray said...

teringat pada sesuatu lalalalala

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

itu baru nama teddy bear, agak2 kalu nama anak sendiri? ya hampon panjangnyer =P

Lifesaver said...

huh!!!aku mau teddy bear, nape takde org bagi pada ku dik?

atty's said...

alahai comeynya ..nak jugak..

ZARA 札拉 said...

messyremo :

hahaha~

satandard 2 hingga 3 je~

ZARA 札拉 said...

cik ian@aH Lian~ :

hahaha~

tak boleh kak~

ZARA 札拉 said...

~♥ cik intan® :

sangat best woot~

ZARA 札拉 said...

Pocket :

nama zara sendiri 5 perkataan bang jika termasuk nama abah~

hehehe~

ZARA 札拉 said...

sI tEDI :

hahaha~

ye ke?

ZARA 札拉 said...

sharamli :

bukan~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

Wanita Itu :

tunggu dari kak pula~

ZARA 札拉 said...

Anike MK :

hehhe~

thanks to u cz belikan aku hadiah yg sangat comel~

ZARA 札拉 said...

Ries Lee:

hahaha~

entahlah Ries~

ZARA 札拉 said...

imHepPie:

hahahha~

bin er...err...

ZARA 札拉 said...

cik eja^_^ :

hahaha~

maceh eja~

ZARA 札拉 said...

miera a.k.a merr:

hahhaa~

tak bleh~

ngee~

bin hakimi eks?

wewiit~

ZARA 札拉 said...

Naz:

err...

ya kanda~

=)

ZARA 札拉 said...

En.Beskot™:

aritu Adam Danish =)

^_^

ZARA 札拉 said...

En.Beskot™:

hehhe~

tak mengapa~

terima kasih atas ucapan kamu~

ZARA 札拉 said...

farah:

hahaha


amik syg~


=)

ZARA 札拉 said...

penjenayah merah jambu. :

hehehe~

bear2 mesti signifikan~

=)

ZARA 札拉 said...

Tekkaus:

hehehe~

ya bang~

=)

ZARA 札拉 said...

Airland :

err..mengapakah?

ZARA 札拉 said...

et :


hehehe~

insyaALLAH~

ZARA 札拉 said...

intan izani :

hahaha~

maceh kak~

=P

ZARA 札拉 said...

atiQah adNan :

boleh pinjam jadi nama anak kak~

hehhe~

ZARA 札拉 said...

cHeRyNa PiReS:

hehhe~

insyaALLAH sayang~

ZARA 札拉 said...

Yudistira:

salam kenal juga~

ahh, boneka~


=)

ZARA 札拉 said...

zan-xray :


cepat bang~

cepat~



hahaha~

ZARA 札拉 said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

hehhe~

zara tak pandai menulis novel~

kalau tak, mesti bleh jadikan watak2 kan?

ZARA 札拉 said...

Lifesaver :

minta kat Mr. KE kak~


hehe~

ZARA 札拉 said...

atty's :

kak atty nak bagi pada kak ke?

hehhe~

IMCurtain said...

Salam semua,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

AbcdeFtyyhahh; said...

salam.

ingat sape la. anak buah ke. haha ;p
comel la :D

♥Hernee Nazir♥ said...

bbelit la ldah akak nk sbut name tu..hehehe

niesz said...

teddy!comey nyer..
niesz pon ade bnyk tedy..
semue org bg..
hihi..
nk adiah mesti mintak tedy..xsedar2 yg kite ni da tue..hahaha..

Samaira said...

alahai sedapnyer nama bear dia hehe

ZARA 札拉 said...

IMCurtain :

woot~

Thanks!

=)

ZARA 札拉 said...

AbcdeFtyyhahh;

memang sangat comel dan sedap dipeluk~

hehehe~

ZARA 札拉 said...

♥Hernee Nazir♥ :

hehehe~

relaks kak~

ZARA 札拉 said...

niesz:

hahha~

teddy tak kisah woo~ kan?

ZARA 札拉 said...

Samaira:

hehhee~

tuan dia pun best


ngee~