Monday, October 19, 2009

Saat Ini Aku Mati Dan Tidak Tahu Bila Kembali Mewarnai Dunia Ini

Saat ini aku mati.
Saat ini hati penuh rasa benci.
Saat ini keinginan membunuh aku terlalu tinggi.

Kamu buat aku benci keadaan diri.
Kamu buat aku jijik dengan diri sendiri.
Kamu buat aku tidak mahu mengingati.

Jangan pernah ketuk pintu aku ketika ini.
Jangan berani melintas garisan ini.
Aku mati.



Zara : Tiada nafas, tiada keinginan, tiada rasa. Jika kamu lihat kamu pengunjung ke dua puluh ribu (20 000), sila cetak paparan (baca : print screen) untuk sesuatu buat kamu.

74 comments:

itafukada said...

my dear zara..
nape?cam sedih jer..
sabo ek..

keSENGALan teserlah.. said...

uikss..
nape nieh kak??
well,,life's full with problem..
face it wth smile n courage kayh..
will spport u..

Jard The Great said...

jiwa kaco kenala ade skali skala.. ehehe

ber_uwang said...

kenapa zara... meh deco kan bilik beruwang mesti tak boring

Samaira said...

uikss miss zara nape
jgn la camni
sobss sedey arr
x jadi mau senyum selalu tau

Naz said...

hebat dinda... menunggu angka ke 20,000.... siapakah dia ya??

puding roti said...

zara, nape awk?

ke 20ribu ada adiah tak? hee

Ries Lee said...

kenape ni zara...

cHeRyNa PiReS said...

alamak...no. akak 19735 la zara...akak nak hadiah! huhuhu...nak jugak...nak jugak...nak jugak...:(

* nape nieh...lagu tema blog dah best, dah semangat...janganlah hilang semangat. sesungguhnya berita baik utkmu itu adalah berita duka utk org lain tau....

zeqzeq said...

hebat hebat puitis sekali

Anike MK said...

Ada yang tak kena kah?
Berdebarkah kamu yang bakal bergelar pengajar?
rilex...
kami sokong kamu!

=)

Tekkaus said...

Kerana terlalu bosan ke Zara? :p

Pocket said...

jgn sdih dik, hari masih muda...
sila keluar dan gi main badminton,
baru labesh sket :D

miera a.k.a merr said...

rilex zara.. cool beb...
jangan mati dulu.pas ko bagi sumting untuk pelawat ke 20000 tu oke la.haha

gurauan tu kasar sgt x?

Manusia said...

banyakkan amal sebelum mati..p

Anonymous said...

dunia sebelah zara='komplikasi' &
'memerlukan pemahaman bahasa yg tinggi'
--aku sukar memahami diri kamu zara...
kamu sebenar insan yg bagaimana?..
atau aku perlu mengikuti semua hasil tulisan kamu....baru aku lebih memahamimu....(barangkali)--

Uruchimaru @ kf said...

jgn pernah ade hati mahu tinggalkan blog ini plz huhuhuh =(

Precious said...

Uikk ...??

Noorlaila Mohamed Nor said...

kak,
ada beg utk kamu di blog saya
huhuhu

intan izani said...

zara...
kenapa ini?
jgn sesekali benci keadan diri mu
perbaiki jika kamu rasa itu yg terbaik
;)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

a'ah betul kata 'kak' jat..skali skala sedih, ok gak.. ko asyik hepi je, dik zara..


apa pun, jgn bimbang. Allah itu adil, kan.

cik intan (◡‿◡✿) said...

~utk anon

.yerp, kamu kene mengikuti semua penulisannye n kamu bole mengetahui beliau org yg mcmane ;)

~zara syg

.knp sedey neh?
.meh sis peluk! :)

Cik Mie said...

peluk kau kuat-kuat zara

ezany said...

mendalam maksud ni..

faqhrule said...

kadang-kadang rasa begitu melengkapkan hidup kita yang indah

sI tEDI said...

tenang2 selalu ye dak zara.. :)

semoga segala rasa yg tak di ingin berlalu pergi.. :)

kawan2 sentiasa ada di sisi

Angelosanora said...

em tak nak ar sedih orrrr...... jiwa kacau ar. relax ar dik...

penjenayah merah jambu. said...

bersabarlah eh,zara?
aku tak tahu nak pujuk macam mana.
tengah down habis kali ni.
tapi zara kena kuat ok?
take care,dear.






#peluk
:)

imHepPie said...

alaa...jgnla sedey eh..xbesh la

j0j0_bdiN@ said...

ape ni cekgu..
sedey sedey..
jojo nak tye soklan pon x lalu dah..
tengok muke kelat cekgu..

j0j0_bdiN@ said...

ape ni cekgu..
sedey sedey..
jojo nak tye soklan pon x lalu dah..
tengok muke kelat cekgu..

ZARA 札拉 said...

itafukada :

sedang menahan sabar~
maceh ita sayang~

ZARA 札拉 said...

keSENGALan teserlah.. :

Thanks a lot dear~
will recover as soon as possible~

ZARA 札拉 said...

Jard The Great:

hahaha~
betul katamu Jard!

ZARA 札拉 said...

ber_uwang :

hahaha~
jom~
deco deco~

ZARA 札拉 said...

Samaira:

mau senyum~
mau kuat cam kamu sayang~
hugs~

ZARA 札拉 said...

Naz:

Entahlah kanda~
hahaha~
mana ada hebat?
kanda lebih hebat, berbakat~

ZARA 札拉 said...

puding roti :

hehehe~
insyaALLAH ada sesuatu~

=)

ZARA 札拉 said...

Ries Lee:

jiwa kacau skit Ries~

=)

ZARA 札拉 said...

cHeRyNa PiReS :

takpe kak~
berusaha lagi~
Gambatte!
hehehe~

*insyaALLAH akan kembali ceria kak~
=)

ZARA 札拉 said...

zeqzeq :

terima kasih zeq2~

ZARA 札拉 said...

Anike MK:

Thanks sayang!
kamu buat aku tersenyum~
=)

ZARA 札拉 said...

Tekkaus:

Bosan dengan manusia yang dekat di hati tapi membunuh dengan keji~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

Pocket :

main bola boleh tak bang?
=)

ZARA 札拉 said...

miera a.k.a merr :

hahaha~
tak~
kamu buat aku ketawa~
hahaha~

ZARA 札拉 said...

Manusia:

hehehe~
betul!
=)

ZARA 札拉 said...

Anonymous :

aku manusia yang kadangkala terlalu dipengaruhi emosi~

ya, mungkin kamu kena lebih membaca di sini - biar kita berkongsi jiwa~

=)

ZARA 札拉 said...

Uruchimaru @ kf :

insyaALLAH takkan berlaku~

at least buat masa ini~

ZARA 札拉 said...

Precious:

ngeehehe~

ZARA 札拉 said...

Noorlaila Mohamed Nor:

thanks for the bag syg!

love it so much!

ZARA 札拉 said...

intan izani:

rasa nak makan McD kak~
belanja daku~

ZARA 札拉 said...

+h.a.z.e.r.i.n+:

terima kasih kak!
rindu kamu!

ZARA 札拉 said...

cik intan (◡‿◡✿) :

terima kasih sayang~
mahu peluk kamu laju2~

=)

ZARA 札拉 said...

Cik Mie:

terima kasih sayang~
terima kasih~
cinta kamu!

ZARA 札拉 said...

ezany:

ya, mungkin juga~

=)

ZARA 札拉 said...

faqhrule :

betul tu~
aku setuju~
malahan, ia bakal menguatkan diri~

ZARA 札拉 said...

sI tEDI:

maceh Tedi~
kamu buat aku rasa sungguh gembira~

=)

ZARA 札拉 said...

Angelosanora :

hahaha~
tengah berusaha kak~

ZARA 札拉 said...

penjenayah merah jambu.:

kita makan popia berdua dengan lumut~
hehehe~

itu akan hilangkan sengsara ini~

ZARA 札拉 said...

imHepPie:

kamu buat aku happy!

pelangi!

pelangi!

ZARA 札拉 said...

j0j0_bdiN@ :

eh, bila plak cikgu sedey?

cikgu ok je~

ZARA 札拉 said...

j0j0_bdiN@ :

apakah soalannya syg?

hehehe~

atiQah adNan said...

jangan bersedih..
teruskan bergembira ya..
sedih tak bawa pape manfaat pada kita.. bOleh bersedih tapi jangan lama ya sayang... ^__^

arque said...

bored?main baling2 selipar jom.mau? ;P

ZARA 札拉 said...

atiQah adNan :

hehehe~
sudah happy ni kak~
hik hik~

ZARA 札拉 said...

arque :

kalau main baling2, kena main kat Kedah ke?

selipar besi said...

nape nehsyg?
adeh

ZARA 札拉 said...

selipar besi:

giloks menyerang ke dalam otak~

hahaha~

mira amair said...

awat ni..sdih ja Ceq tgk..Sob2!

ZARA 札拉 said...

mira amair:

takpe~

ceq makin ok sayang~

arque said...

yelah,abis nak main baling2 selipar jarak jauh?jom ;P

hidayah said...

oh tunggu la zara dah kerja nanti....

ZARA 札拉 said...

arque :

kita main2 kira ABC~

makan ABC~

hahaha~

ZARA 札拉 said...

hidayah :

hahaha~

sila tunggu~