Thursday, November 26, 2009

"B, Maafkan Aku Sayang. Ini Bukan Korban Cinta. Itu Hadiah Cinta. Tahniah Kerana Pintu Telah Dibuka Selepas Jejaka Berenang Pantas!"




Senja merangkak pergi tatkala laungan takbir memecah kehinangan langit yang bertukar warna.
Kegelapan menjelma.
Si Merah mengalunkan irama kesepian dendangan penyanyi antarabangsa.
Oh, lagu yang berada di tempat pertama dalam blog ini.
Mata tertancap melihat nombor telefon yang tidak dikenali.
Si Merah diangkat.
Kedengaran salam dihulurkan.
Suara yang dirindui.
B!

Aku : Salam. B, apa khabar kamu sayang?
B : Aku baik sahaja. Aku dapat tahu kamu yang kurang sihat kebelakangan ini. Betul ke?
Aku : Eh, mana ada sayang? Aku baik sahaja.
B : Jangan bohong Zara. Aku tahu. Aku dapat rasa.
Aku : Maaf sayang. Kamu baca blog aku ke Mukabuku?
B : Aku baru baca blog kamu. Patut pun Jejaka tak benarkan aku guna Internet kebelakangan ini. Mesti dia tak nak aku tahu dan terkejut.
Aku : Alahai sayang. Bukan apa pun. Aku tak menangis kalau itu yang kamu mahu tanya.
B : Aku tahu kamu tak menangis sebab kamu tahan. Cerita dengan aku Zara, tolonglah.
Aku : Malas aku.



B : Kalau kamu tak cerita, aku pun malas nak beritahu kamu sesuatu sayang.
Aku : Apa dia? Ada lelaki mata biru untuk aku? *ketawa*
B : Jangan nak menggatal. *gelak*
Aku : Sekarang boleh, dulu tak boleh.
B : Cepat cerita dengan aku!
Aku : Ya lah. Memang kaki mendesak betul ni. *cerita apa yang perlu pada B*
B : Oh, begitu. Sekarang saat yang dinanti.
Aku : Apa dia?
B : Nak aku cakap ke Jejaka yang cakap atau kamu nak teka? Teka kalau kamu pandai.
Aku : Kamu nak balik Malaysia?
B : Bukan. Peluang terakhir. *ketawa*
Aku : Kamu mengandung?
B : (ketawa) Pandai!
Aku : Tahniah sayang!
B: Jejaka nak cakap dengan kamu.

Orang di seberang talian bertukar. Senyuman menguntum di bibir aku.

http://www.snapshots.net/cartoons/00690-funny-cartoons-sperm-cell.gif

Jejaka : Salam Cikgu Garang.
Aku : Salam bakal bapa. Tahniah! Laju berenang. *ketawa*
Jejaka : Oh, keji pernyataan itu cikgu. *ketawa*
Aku : Jaga B elok-elok. Bincang dengan dia baik-baik. Nak bersalin di mana nanti?
Jejaka : Dalam kapal terbang boleh? *ketawa*
Aku : Boleh. Nanti kamu boleh jadi terkenal.
Jejaka : Aku dan B dah bincang sesuatu. Kami mahu kamu jadi ibu angkat anak kami nanti. Boleh?
Aku : Aku sudah jadi ibu angkat pada 3 orang budak. Anak Hazami Bahrin.
Jejaka : Anak HB? Alahai, baru 3. Boleh kan?
Aku : InsyaALLAH, aku terima.



Jejaka : Terima kasih Zara. Jaga diri kamu. Kami sentiasa memantau kamu. *gelak*
Aku : Pengintip. Salam aku buat B. Jaga diri kamu semua.
B : Sayang, betul kata Jejaka. Kami akan tahu kalau kamu sembunyikan sesuatu.
Aku : *ketawa* Selamat Hari Raya.
B : Sama juga sayang.

Ini hadiah terbaik sempena raya kali ini.
Hadiah terbaik dari dua sahabat yang sudah mendirikan mahligai mereka.
Hati gembira.
Hati berbunga-bunga.
Bibir menguntum senyum.



Zara : Selamat Hari Raya Aidiladha semua! Moga kalian mempunyai hari raya yang menggembirakan. Moga kalian bertemu dengan makna sebenar pengorbanan. Selamat berhujung minggu semua!

55 comments:

sI tEDI said...

tahniah buat B!!!

Noorlaila Mohamed Nor said...

persaingan sengit
kena la laju kan
nak jadi champion
haha
congratz utk mereka
so kak zara nya bila lagi?

et said...

congratz B..wah3..xde rse jeles ke kak zara? ehehehehee..

AHMADSUFI6177 REVO said...

oh hohoho...

apa2 pon selamat hari raya aidiladha.. hehe

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.wahh laju berenang! ;p

mier@merr said...

wahhh..sungguh laju!! haha...

tahniah untuk B n jejaka.. :)

GhOsToNe said...

HUHUHU..

TAHNIAH2!!!

faqhrule said...

selamat hari raya aidil adha.
maaf lama tak menjenguk sedang bercuti di kampung :)

zella said...

huhuhu...tahniah untuk b!

and for zara,xoxo from me and slm aidiladha...

semoga ceria2 selalu..

hans said...

haha
tahniah
slmt ari raya

zeqzeq said...

sesekali dan lalu tetiba ayat sendu dari Zara, hilangkan gaya keganasannya, lembut terserlah kegadisannya.

ezany said...

mesti ibu angkat misali ni.. patut la ramai jer dah cop..

.ieLah. said...

zara anak ko aku nak jadik mak angkat!
hahaha

( lari topik :P )

Hazrey said...

Saya baru tersedar.

Kalau saya menjadi siuman, saya akan datang ke blog ini. Saya terasa seperti seorang manusia kalau saya datang sini.

Ehh, nanti jap. Kawan awak B tu jumpa nombor telefon awak kat mana? Bukan kat jusco? Mesti kat tesco tu. lols lols lols.

Selamat hari raya aidiladha.

p/s: Im supposed to be in Muar today, sebab kena cover satu wedding for Nona, tapi berjaya meng-escape kan diri. Hahaha.. kalau idak boleh zara belanja besar, bila lagi nak makan duit cikgu.

niesz said...

wa..tahniah2...emm..jap2..ade bau jeles la..ehe...jgn mara ek..gurau2 jer..

salam aidiladha yer cyunk!

CIK IZ'S said...

cikgu zara ok??
sempena hari raya aidil adha ni, jadikan setiap pengorbanan semata-mata kerana Allah.. insya allah sahabat, bahagia pasti akan muncul. pasti!
doa untukmu..
salam ukhwah :)

sharamli said...

c0ngret zara...bakal menjadi ibu...................












angkat..

hee.salam aidiladha

░♥si lampu neon♥░ said...

sape tu beb. da jadi mak da ko sekarang yer...hhu

eLLa said...

tahniah.\
haha...
tjuk punnyer r..berenang pntas..
haha

chokio_nia said...

mule2 slamat ari raye akak..

n ckp congrates eh kat ur kwn..

ain tak sbr nak tgu akak lak..=)

cHeRyNa PiReS said...

bila pulak kak sha nak call zara utk cakap pasal orkid ye. hmmmm...lambat betul. Tuhan!!!

Airland said...

bertuah...
x cukup jadi ibu murid (sbb ada anak murid)tup2! bakal jd ibu angkat..

rAtu saLju™ said...

sayang...i miss u...

best nye jadi ibu angkat...heheh~

naz said...

macam best je lumba2 nie ? haha congrats tu b

bellar0ssa said...

slm tahniah buat B dan Jejaka.. n zara juge sbb bakal jadi ibu angkat.hehe..wah zara ayat kamu.. laju berenang!!! haha.

LORD ZARA 札拉 said...

sI tEDI:

thanks Tedi sayang!

=]

LORD ZARA 札拉 said...

Noorlaila Mohamed Nor:

Kak zara?

hahaha~

[pitam]

LORD ZARA 札拉 said...

et :

jeles skit~

kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

AHMADSUFI6177 REVO :

Thanks bro!

=]

LORD ZARA 札拉 said...

intanurulfateha (◡‿◡✿) :

amat woo~

=]

LORD ZARA 札拉 said...

mier@merr:

haahha~

betul tu sayang~

LORD ZARA 札拉 said...

GhOsToNe :

Terima kasih bro~

=]

LORD ZARA 札拉 said...

faqhrule :

yeay!

cikgu is back!

LORD ZARA 札拉 said...

zella :

kamu juga ya sayang?

=]

LORD ZARA 札拉 said...

hans:

^___^

LORD ZARA 札拉 said...

zeqzeq :

alahai bang~
tersipu2 malu~

LORD ZARA 札拉 said...

ezany:

hahaha~

agak le~

LOL!

LORD ZARA 札拉 said...

.ieLah.:

moh sayang~

LORD ZARA 札拉 said...

Hazrey :

hahaha~
dah jumpa encik Hazrey!
Yeay!!

LORD ZARA 札拉 said...

niesz :

amboi sayang~
nakal~
kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

CIK IZ'S :

terima kasih sayang~
=]

LORD ZARA 札拉 said...

sharamli :

hehehe~

maceh sayang~

LORD ZARA 札拉 said...

░♥si lampu neon♥░ :

mak anak org lain~

kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

eLLa :

hahaha~
tajuk harus catchy~

=p

LORD ZARA 札拉 said...

chokio_nia :

akak lambat lagi dik~
kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

cHeRyNa PiReS :

zara akan sabar menanti kak~
hehehe~

LORD ZARA 札拉 said...

Airland:

haha~
kasih sayang melimpah ruah kot?
ngee~

=p

LORD ZARA 札拉 said...

rAtu saLju™ :

sendiri takde anak~
kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

naz :

hahaha~
best kot~
kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

bellar0ssa :

hahaha~
ayat nakal ek?
LOL!

Admin www.morhabshi.com said...

Salam ziarah. Harap dapat bertukar link dengan blog ini.

terima kasih.

LORD ZARA 札拉 said...

Admin www.morhabshi.com:

InsyaALLAh~
boleh saja~

tukang kebun said...

biasanya aku jadi silent reader..tapi kali nie tak dapat menahan nafsu utk komen:

" entry ini sangat menyentuh..penuh kasih sayang dan nilai persahabatan..biar sudah dimilik orang...tidak sekali meninggalkan sahabat..."

LORD ZARA 札拉 said...

tukang kebun :

hahaha~
hang kebun kamu ni bang~

=p

Lifesaver said...

mcm baca novel plak