Monday, November 30, 2009

Bulat, Tembam, Keriting : Aku Memang Bulat! Mendambakan Sebuah Kasih Sayang Dari Dunia Yang Berbentuk Sfera, Bukan Bulat.



Saya memang bulat.
Bulat mata.
Mak saya kata saya tembam dulu.
Masa kecil mungkin tembam, sekarang saya gemuk.
*ketawa*



Nama saya SFZ. Awak boleh panggil saya Zara.
Gelaran Lord itu saya dapat daripada siapa adalah cerita lain. Awak panggil saya Zara.
Mak saya kata, tanggal 29 Ogos 1987, Mak sedang berada di sekolah penempatan pertama dia (yang secara ajaibnya telah menjadi tempat saya menghabiskan persekolahan menengah setelah kami berpindah ke kawasan tersebut selepas 10 tahun).

Tatkala Mak sedang mengajar, Mak merasakan tahap keganasan saya mula memuncak. Mak terpaksa meminta pertolongan rakan sekerja untuk menghantar Mak ke Hospital Muar (kini dikenali sebagai Hospital Pakar Sultanah Fatimah). Memendekkan penerangan, saya dilahirkan pada jam 12.55 tengah hari yang sedikit sebanyak mempengaruhi emosi saya yang agak panas baran.

Oh ya, mengenai gambar ini - secara terangnya, ia adalah saya sebelum berusia satu tahun. Menurut keterangan di gambar yang mengiringi gambar ini, tatkala saya sedang terduduk seperti seekor beruang di lantai rumah moyang saya pada bulan Januari 1988. Secara harfiahnya, saya berumur lima bulan saat itu.


[16 Ogos 2009]

...dan sebelum saya menjangkau usia 22 tahun Ogos lepas, ternyata selepas 21 tahun, saya masih menggemari kaedah duduk yang sempurna seperti seekor beruang itu. Masa mungkin berlalu pantas, tetapi adakah cukup pantas dari menghalang saya menjalani kehidupan yang menggembirakan? Tidak!

Oh ya, penulisan ini adalah khas untuk pertandingan yang dianjurkan oleh saudari yang gemarkan warna merah jambu tetapi menjadikan warna hitam dan putih sebagai warna asas dalam penulisan blog nya. Ya, tepukan untuk Laila.

Zara : Sedang menyanyikan lagu 'Ternyata' oleh Estrella. Entah mengapa bait-bait lagunya tiba-tiba menusuk hatiku.


61 comments:

Noorlaila Mohamed Nor said...

fewitttttttt

messyremo said...

hehe..

gambar budak comel ni kuar lagi...^__^

i.am.belle said...

sangat sangat sangat sangat sangat sangat COMEL! hugssss!

NuR said...

cikgu zara

cutenya kamu berjubah konvo dok mcm tu
tak terfikir lak nak buat aksi mcm tu aritu..
huhuhu..
terasa skema tul gamba konvo ku..
hukhuk....

suke la lagu ni..

deeja said...

fuyoooo....cute gitu cik zara kiter...
bulatnyer mata....mesti leka dok tengok kamera tu..hihihi

NuR said...

ooo.. cantik layout blog..
sweet...
ada pink
i likeee..

hehe

mier@merr said...

oit2.... sopan sungguh..hahaha

YobSumo said...

pergh terkangkang kobak.

yang kecik tu comel.

yg besar tu tak senonoh sikit. tapi still cun!

hahahahahahhaha!

hans said...

hahah
patutlah story pasal baby
dah agak dah masuk contest tu

GhOsToNe said...

yg kechil comey..

yg besr...

hmm...

biarlah..

hahahaha

GhOsToNe said...

yg kechil comey..

yg besr...

hmm...

biarlah..

hahahaha

GhOsToNe said...

yg kechil comey..

yg besr...

hmm...

biarlah..

hahahaha

joegrimjow said...

heee
contest rupe2nye

chokio_nia said...

ade plak contest sal biodata diri??hehe..

comel2..keriting..like2..=)

.ieLah. said...

zara, rambut kamu kerinting yeh?
huu

L said...

bulat gile mata lu Lord~

Kerajaan British ke bagi gelaran tu pada lu?

Duduk sopan skit, anak dara sapa lu ni? Biar gua roger bapak lu~

Hahaha~

LORD ZARA 札拉 said...

Noorlaila Mohamed Nor:


wewiit~

LORD ZARA 札拉 said...

messyremo :

hahaha~

harus~

LORD ZARA 札拉 said...

i.am.belle :

hahaha~

thanks syg!!

LORD ZARA 札拉 said...

NuR :

hehehe~
gambar konvo harus lain macam kan?
LOL!

LORD ZARA 札拉 said...

deeja:

hahaha~
mungkin kot~

LORD ZARA 札拉 said...

NuR :

hehehe~
maceh syg!

LORD ZARA 札拉 said...

mier@merr :

hahaha~
sopan ni~

LORD ZARA 札拉 said...

YobSumo :

hahaha~
'tak senonoh tu~
sedih ke gua?
ngee~

LORD ZARA 札拉 said...

hans:

ngee~
harus~

=p

LORD ZARA 札拉 said...

GhOsToNe :

kecik comel?

maceh~

LORD ZARA 札拉 said...

GhOsToNe :

yg besar?

hmmm?

apa wei?

LORD ZARA 札拉 said...

GhOsToNe :

hahaha~
kamu tulis 3 kali~
aku pun nak gak~

LORD ZARA 札拉 said...

joegrimjow:

hehehe~
saje suka2~

LORD ZARA 札拉 said...

chokio_nia:

dia nak tengok gambar sebenarnya~

kak tibai sekali~

LORD ZARA 札拉 said...

.ieLah. :

hahaha~

=p

LORD ZARA 札拉 said...

L:


keji siot~


hahaha~

mEiZ SHA said...

x berubah style duduk tu ye..;D
comel..
n tembam okies..;)

mEiZ SHA said...

x berubah style duduk tu ye..;D
comel..
n tembam okies..;)

LORD ZARA 札拉 said...

mEiZ SHA :

style harus sama kak~

kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

mEiZ SHA :

tembam ya kak?

hehehe~

Tirana said...

Zara..masa kecil tembam..dah besar jadi 'jambu' hahahaha

Framestone said...

he..23x bila la bro nk grad nie... dah 5tahun berlajar nie huhuhu

out of topic--> he..23x jgn riso la...xdenye UFO nk terbang laju2.. bro elak he..23x

www.broframestone.com

LORD ZARA 札拉 said...

Tirana :

hahaha~
ye ke kak?
aduyai~
kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

Framestone:

InsyaALLAH, akan grad tu bro~

=]

ezany said...

bkn gemuk tp chubby la.. hehe..

kreatif jer gambar berjubah tu.. :D

LORD ZARA 札拉 said...

ezany :

hahaha~

lebih kurang lah tu kan?

hahaha~

credit utk photographer tu~

[z@ck] said...

ko mmg kuat menendang ek dulu..
hehehe

F A R Y N said...

apa ni duduk kangkang2? hahaha...kang ada org komen tak best nanti weih...ish ish ish..


p/s: aku mau kerepek kilang kerepek sg mati...ahhaha

zella said...

bulatnyer mata dier...
=)

p/s: diriku bulat dr kecik smpai skrg! bila nak kurus ni.. ;p

HEMY said...

haaa..baru leh masuk blog mung cik beruang..eh..silap..ahahaha

LORD ZARA 札拉 said...

[z@ck] :

sampai skang pun wei~

hahaha~

LORD ZARA 札拉 said...

F A R Y N:

hahaha~
ko nak kerepek?
layan~
hahaha~

LORD ZARA 札拉 said...

zella :

hahaha~
aku juga sayang~
bulat aja~

LORD ZARA 札拉 said...

HEMY :

eceh~

dah praktis cakap ganu nampaknya~

hehehe~

Tekkaus said...

Tembab tandanya sihat. :D

LORD ZARA 札拉 said...

Tekkaus :

hahaha~
ye ke?

cik EPAL said...

comel :)

LORD ZARA 札拉 said...

cik EPAL:

kamu lagi comel syg~

anith said...

comel pic 2~ i lyke i lykeee~

LORD ZARA 札拉 said...

anith :

hehehe~

anith sayang lagi comel~

PiNk ButTeRfLy said...

comel!

i banyak tertinggal kisah2 waktu kecil.

mungkin memang mau dilupakan. hehe..

LORD ZARA 札拉 said...

PiNk ButTeRfLy :

hahaha~

kenapa sayang?

et said...

ngee..x mahu tunjuk gambar kanak2..hak3..

LORD ZARA 札拉 said...

et :

hahaha~

mengapakah dik?

Lifesaver said...

bulat tp comel ;)