Sunday, November 08, 2009

Kalau Mahu Buat Panggilan, Kena Buat Temu Janji Dahulu - Macam Orang Terkenal Pula Kamu Ini Sayang.

Si Comel (SC)
Si Kosong (SK)

Petang tadi Si Comel membuat panggilan kepada Si Kosong.
Memberikan sedikit galakan untuk kertas ketiga peperiksaan Si Kosong yang akan bermula pada jam 9.00 pagi waktu tempatan - 8 November 2009 - Ahad.

SC : Dah habis ulangkaji?
SK : Boleh kata dah, tengah buat latihan tadi.
SC : Oh, bagus-bagus.
SK : Sebenarnya malam tadi fikir nak telefon kamu.
SC : Oh, ya ke? Kenapa tak beritahu awal-awal? Sekarang ini selalu tidur cepat.
SK : Alahai, nak telefon pun kena buat temu janji dulu?
SC : Eh, kan daku artis? *ketawa*
SK : Lupa pula...*ketawa*
SC : Artis lah sangat.
SK : Artis...Kan ada orang kata kamu artis di blog?
SC : *ketawa* Itu kata-kata gila sahaja sayang.

http://s150.photobucket.com/albums/s103/yourspacecooment/getmy/feelin-like-a-lady/call-me.gif

SK : Esok tak payahlah puasa.
SC : Kenapa? Ini sahaja yang aku boleh buat untuk kamu, selain doa.
SK : Tak payah susah-susah. Kesian kamu.
SC : (membebel laju-laju)
SK : Baiklah, ikut kamu ya? Terima kasih sangat-sangat.

Usai meletak Si Merah di atas katil, Si Merah menjerit-jerit. Ada pesanan ringkas dari Si Kosong.

"Malam esok mahu telefon kamu. Terima kasih sebab telefon daku tadi"



Si Comel tersenyum girang.
Doakan kejayaan Si Kosong. Esok kertas pertama Matematik. Sebelum ini dua kertas Pendidikan. Ada enam kertas yang perlu dilalui. Semoga berjaya Si Kosong!

Zara : Tahniah buat Negeri Sembilan yang menjadi Juara! Oh, kacaknya pasangan kembar itu. Hari Isnin bakal menjelma. Mahu melihat reaksi Ustaz G dan Cikgu STR yang pergi ke Stadium Bukit Jalil bagi menyokong Kelantan. 3-1. Harap Manchester United akan menang juga hujung minggu ini!

54 comments:

kawie2020 said...

salam singgah..

bagus utk berdoa sesama insan untuk kebaikan...

doakan utk MU weekend nih..hehehehe..

zeqzeq said...

panggilan rahsia..

SC sekolah china, hheee

dude said...

kita musuh.

aku arsenal..

semuga kalah.muahahaha ;p

cHeRyNa PiReS said...

jangan jeles....si kembar itu anak murid ibu kak sha...so, secara tak langsung aku dapat tempias teguran dan salaman dari mereka:P

cik ian@aH Lian~ said...

sayang,
daku suka dga
msj SK pada kamu.
comel shj...

mier@merr said...

sweet~

aku sllu terjah je kol.. hehe...

Dak Wan said...

Yg 1 tu cuma bg muka jewr kan? Ekekeke.. :D

green said...

gd luck utk si kosong

senyum sorg2 ye miss comel..

imHepPie said...

doakan si kosong utk exam..amin...

haha kalo btol zara artis mcm sapekah~

arque said...

si comel tu kau eh zara?

selalu dgr si comel dan si kosong kat sini tapi aku tatau siape.

T.T

oranglidi said...

yang penting arsenal menang 4-1 tadi. hehe..

lu dah jadi artis ke??

░♥si lampu neon♥░ said...

nak tgk muka si kosong?

Cik Amy Sensei said...

salam..

apa khabar?
moga kamu bahagia selalu..

LORD ZARA 札拉 said...

kawie2020:

betul2!!

amin~

monang2~

LORD ZARA 札拉 said...

zeqzeq :

kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

dude :

hoh~

keji~

LORD ZARA 札拉 said...

cHeRyNa PiReS :

kak!!

aku cinta kamu!!

nak no tepon aidil bleh?

ngee~

LORD ZARA 札拉 said...

cik ian@aH Lian~:

hehhee~

=]

LORD ZARA 札拉 said...

mier@merr :

aku pon terjah juga~

kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

Dak Wan :

hahaha~

apakah?

LORD ZARA 札拉 said...

green :

ngee~

hehehe~

LORD ZARA 札拉 said...

imHepPie :

ku mungkin cam Adibah Noor~

yg comel itu~

LORD ZARA 札拉 said...

arque:

alahai~

sayangku ini~

LORD ZARA 札拉 said...

oranglidi :

hahaha~

dah~

ceh, arsenal gua tak kisah~

LORD ZARA 札拉 said...

░♥si lampu neon♥░ :

Tengok kat FB~

LORD ZARA 札拉 said...

Cik Amy Sensei :

hehehe~

TQ sayang!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

alahai sweet gitu...selamat berpuasa ye zara...ahakz =D

ashie023 said...

a'ah Zara..harap2 menang ler MU..kalu x, ambe frust..kekeke..
tahniah gak kat Nogori..

peksa x abis lagik??

Samaira said...

zaraa sweetnyerr siap pose tu hikss hehe

told la hejauw said...

a'ah...bagos la c cumi tu..siap pose... cumil tu ko eh.. hahah

[z@ck] said...

klu ikutkan, blogger lagi popular dari artis..ahahaha...

LORD ZARA 札拉 said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

hahaha~
thanks Nuar~

=]

LORD ZARA 札拉 said...

ashie023 :

hehehe~
belum abis lagi Ashie~

LORD ZARA 札拉 said...

Samaira :

hehehe~

tu je yg ku boleh buat~

LORD ZARA 札拉 said...

told la hejauw:

hahaha~

rahsia~

=p

LORD ZARA 札拉 said...

[z@ck] :

hahaha~

dan artis lagi glamer kalau dia ada blog~ hehehe~

teddy_froggy said...

alamak...
sweetnyer si kosong ngn si comel nie..
gud luck gak tuk si kosong..
huk3..
peace(^_^)

Jard The Great said...

bestnya berchenta.. agagaga

LORD ZARA 札拉 said...

teddy_froggy :

hehehe~
thanks dear!
=]

LORD ZARA 札拉 said...

Jard The Great:

hahaha~

takde lah JArd~

rAtu saLju™ said...

wa....bila sc n sk nak tawen?..ehehehhe~

LORD ZARA 札拉 said...

rAtu saLju™ :

hahaha~

tunggu kamu dulu~

Noorlaila Mohamed Nor said...

doakan sy jugak
puasa sekali
huhu

al said...

salam..

best entri ni...saya menghayatinya..

Lifesaver said...

cinta hati kah dia itu?

Puan Nina (DINina) said...

kamu memang insan yang baik Zara..

LORD ZARA 札拉 said...

Noorlaila Mohamed Nor :

insyaALLAH adikku~

=]

LORD ZARA 札拉 said...

al :

terima kasih al~

=]

LORD ZARA 札拉 said...

Lifesaver:

hahaha~

=p

LORD ZARA 札拉 said...

Puan Nina (DINina) :

terima kasih kak~

=]

kamu juga baik~

qila~ said...

nk tgk gak si kosong tp ku xde fb,bgaimana..??huhuhu..

LORD ZARA 札拉 said...

qila~ :

hahaha~

segan daku sayang~

Tekkaus said...

Berdoa sahaja tak memadai. Dia kena berusaha bersungguh-sungguh juga. :)

GiGGLe GaL said...

mengada-ngada si kosong ko tu.. nak je aku cili-cili beliaw dgn cili api yg aku tanam kat barnbuddy..hishhh..