Tuesday, November 17, 2009

"Nama Saya Zara, Bukan Izat Dan Saya Tidak Pernah Melakukan Pembedahan Menukar Jantina!"

Malam tadi Si Merah menjerit-jerit minta diangkat.
Nombor yang tidak dikenali terpampang di paparan dada Si Merah.
Tangan mencapai Si Merah dan terdengar suara gemersik seorang perempuan di hujung talian.
Ya, perempuan bukan wanita (PBW).

PBW : Salam. Boleh cakap dengan Izat?
Aku : Maaf, awak salah nombor.

http://www.art-research-communication.net/artstream/rascic/wp-content/uploads/2007/07/05-sorrysmall.jpg
[Gambar penghargaan di SINI]

PBW : Awak bukan Izat ke?
Aku : Awak tahu tak dah berapa kali awak telefon saya sebelum ini? Dah banyak sangat dah.
PBW : Tapi Izat beritahu saya ini nombor dia. Awak siapa?

Aku : (bercakap dalam Bahasa Inggeris dan setelah diterjemah) Nama saya Zara, buka Izat dan saya tidak pernah melakukan pembedahan jantina! Awak dah kena tipu ni.
PBW : Tapi, saya betul-betul nak cakap dengan Izat.
Aku : Awak tahu tak saya ada nombor telefon rumah dan telefon genggam awak? Sekali lagi awak telefon dan meracau-racau mahu bercakap dengan Izat yang entah mana datang itu, saya buat laporan polis.
PBW : Baik. Selamat tinggal.

http://images.teamsugar.com/files/upl1/1/15111/41_2008/high-heel-phone.jpg
 [Gambar penghargaan di SINI]

Perlukah aku membaling PBW itu dengan telefon sebegini?
kasut tinggi bewarna merah yang menarik hati.
Mungkin akan tercacak di kepalanya sebagai hiasan tambahan.

Entah berapa kali Si PBW ini menelefon aku bertanyakan lelaki yang bernama Izat.
Sesiapa yang mengenali Izat, sila beritahu aku.
Aku mahu buat tuntutan menjadi setiausaha tidak bertauliah buat dia.

Zara : Majlis jamuan bermula jam 1.00 petang! Entah ada berapa orang pelajar sahaja yang datang ke sekolah hari ini. Alahai...

58 Ulasan:

  1. kg aku ada nama izat.. baru kawen ahad lepas..

    ReplyDelete
  2. izat penyanyi exist tu kot yang hehehehe

    ReplyDelete
  3. ketuk dengan kasut tinggi merah itu...baru dia tahu mana nak cari izat...haha..

    ReplyDelete
  4. sian beliau kene tipu ngn izat haha

    ReplyDelete
  5. heheee..kesian kamu
    boleh pula no kamu yg dijual si izat tu
    memang nak kena nih.haihhh..

    ReplyDelete
  6. orang dah berhajat mcam tu la..
    kenapa tak menyamar je spy dapat korek rahsia..hehe

    ReplyDelete
  7. ramai ke yg dtg jamuan tue... cuba tgk kot2 ade izat keyg join he...23x

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  8. nape tak jadi je izat ..hahahaha..dalam phone sape nak kenalkan..hihihi

    ReplyDelete
  9. izat tu mesti dah permainkan si wanita itu

    ReplyDelete
  10. haha...seperti tidak paham bhsa lak org itu.... :)

    ReplyDelete
  11. hahaha.layan aje lah.kesian. T.T

    ReplyDelete
  12. ler...

    ape la org tu

    dah dgr sore permpuan still nk jugk ckp gn laki

    tah pape..

    ReplyDelete
  13. Kadang-kala ada juga saya terima panggilan sebigini. Rasa macam nak tampar mereka. :p

    ReplyDelete
  14. classmate aku nama izat..ke dier carik izat tuh?kekeke..

    hamlau tullah org yg menelepon nih..aku paling pantang kalu org tuh tepon kitem , pahtu tanya 'siapa nih?'...wehhhh..dah lah dier call kite, dier tanya plak sape nih...x kuasa den..ahhaa

    ReplyDelete
  15. adoyai...
    ni mcm pun ade ke
    heheee

    ReplyDelete
  16. num recycle kot cgu..
    emm bf mmbe org de nme izat,hahaha..
    sket2 izat,sket2 izat.. =P

    ReplyDelete
  17. abis tu ko jadi tak nak tukar jantina ni?? hihi

    ReplyDelete
  18. waaa.. sumi pun ade dapat stranger caller... tapi sumi xangkat.. FOBIA.. huhu~

    ReplyDelete
  19. nak ckp ngn izat jugak..!!! hahahaha...

    ReplyDelete
  20. adakah izat itu ex bf cik zara? hhaha...

    ReplyDelete
  21. bekas kekasih akak nama izat...

    hadoi...kenangan lama terungkap kembali...hahhahha

    ReplyDelete
  22. kenapa tak tanya, nak ngorat dengan JARA tak?

    qah qah

    ReplyDelete
  23. imHepPie:

    aku mesti mau eblasah itu izat~

    =p

    ReplyDelete
  24. zan-xray :

    menyampah dengar suara budak itu bang~

    =p

    ReplyDelete
  25. Framestone :

    hahahaha~

    takde cikgu nama tu bang~

    ReplyDelete
  26. Nakamura Kazaki:

    hahaha~

    betul gak kan?

    LOL!

    ReplyDelete
  27. Cik RaRa :

    suara kak mmg agak ganas~

    kih3~

    ReplyDelete
  28. Tekkaus :

    jom join tampar mereka bang~

    ReplyDelete
  29. ashie023 :

    tu lah pasal~

    memang always buat ambe bengang~

    ReplyDelete
  30. ☺[ai][sUmi]☺Chan:

    urgh~

    mesti jahat kan org tu?

    ReplyDelete
  31. cj'alhafiz:

    owh tidak~

    ex ku nama lain~

    =]

    ReplyDelete
  32. ♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ :

    wah kak~
    hehehe~

    =]

    ReplyDelete
  33. zeqzeq :

    hahaha~

    tak nampak cam lelaki pula bang`

    ReplyDelete
  34. wakaka mesti dak tu call tgh malam ni sampai cik zara nk baling telefon high heel tu kekeke

    ReplyDelete
  35. Wow! Secret admire! Secret recipe!

    ReplyDelete
  36. dah pernah kena gak..tapi nak carik orang bernama Bella berasal daripada cheras. tapi kes aidi pelik sket.sebab nak carik bella nih mesti bermusim.kalo sekali ada call tuh nak carik bella, mesti seminggu tuh ada lagi dapat call carik bella.pastu senyap,tunggu 3-4 bulan baru ada orang carik balik.haha

    ReplyDelete
  37. emmm...die cr izat pompuan kot..tu yg die x henti2 call..atoi!!niesz pon br kene ari tu..die kate niesz ni xgf die..ehh!tlg ckit..bl mase lak niesz couple..ley plak tu die kate sore niesz cam sore gf die..uuhh!lg la..

    ReplyDelete
  38. Aidi-Safuan :

    aidi, zara syak dia ada 400 sim card~

    hehehe~

    ReplyDelete
  39. niesz:

    oh, itu lagi keji sayang~
    pandai2 dia je kan?

    =]

    ReplyDelete
  40. sengaja mau bikin kamu marah.

    untung ugutan kamu berkesan.

    hehe..

    ReplyDelete
  41. izat, ko da lama tak komen kat blog aku la izat.. wakakaka.. apsal aku kelewatan baca? owhh... ku lupa..ku bz macam siamang beberapa hari ini..

    ReplyDelete
  42. Blog Anuar Kamaruddin™:

    hahaha~

    tu lah pasal~

    kih3~

    ReplyDelete
  43. GiGGLe GaL :

    siamang bz ke kak?

    hahaha~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana meninggalkan komentar anda. Kalau boleh, tinggalkan sekali nama dan 'tweethandle' anda. =)

 
.Dunia Sebelah Zara. Blogger Template by Ipietoon Blogger Template