Monday, December 07, 2009

"Awak, Cawan Saya 36. Sudi Berpacaran Dengan Saya?" : Lutut Kamu!




Malam tadi walaupun otak tepu dan mata seperti panda, aku tetap gagahkan diri untuk Skype dengan Busuk.
Nama pun sahabat, apa salahnya menggila bersama-sama sebagai bekalan masa depan dan legasi kami bersama. Penat menggila terasa mahu meniarap dan berguling walaupun kamera sedang terbuka. Oh, sudah tentu aku berpakaian sopan. Belum gila nak lepas laku sesuka hati.

Hampir satu jam, perbualan kami terputus dan ada orang lain menyapa aku pula. Aku lihat dulu gerangannya. Oh, jantinanya perempuan, dan seorang warganegara bumi tercinta. Gelaran dia? Oh, baik aku rahsiakan pengenalannya. Mari panggil dia D yang meletakkan gambar rama-rama biru sebagai gambar pengganti diri.



 D : Hai. Saya D. Awak?
Aku : Nama saya seperti yang awak boleh baca.
D : Manisnya (baca : sweet) gambar awak. Itu gambar betul awak ke?
Aku : Ya. 
D : Umur awak berapa? Asal mana? Saya 25.

Aku : 22, Johor.
D : Apa maksud nama awak tu? ".zarasevenfold."?
Aku : Oh, itu penambahan nama saya dengan kumpulan muzik yang saya suka.
D : Oh. Bagus ke lagunya?
Aku : Pada saya memang bagus, tapi lain orang lain caranya. 
D : Awak ada teman lelaki?
Aku : Dulu ada, tapi buat masa ini tiada.
D : Kenapa?
Aku : Maaf, itu hal peribadi. 
D : Tak mengapa. Awak, saya suka cara awak senyum dalam gambar tu.



Tatkala ini hati aku mula tertanya-tanya dan curiga, tetapi aku jawab sahaja sambil lewa.

Aku : Mungkin sebab saya senyum dengan hati yang gembira.
D : Saya kalau gembira pun tak boleh senyum begitu. Apa rahsia awak?
Aku : Rahsia? Tiada. Cuma memang saya suka senyum.
D : Kalau boleh saya nak senyum macam awak.
Aku : Awak duduk depan cermin, awak tiru senyuman itu.
D : Lain. Awak, ada kamera? Boleh buka tak?
Aku : Maaf, saya malas nak buka kamera malam-malam ini. Lagipun, saya dah nak tidur.
D : Ala, awal lagi. Saya rasa saya dah suka pada awak. Awak betul-betul perempuan kan?
Aku : Ha?! Saya memang perempuan, jadi kenapa?
D : Saya pun perempuan juga. Awak nak tahu tak?
Aku : Tanda soal (?)
D : Cawan saya 36. Saya akan jadi pasangan yang sangat menarik. Sudi tak awak  berpacaran dengan saya?
Aku : Lutut kamu! Saya tak berminat. Terima kasih. Moga kamu diberi taufik dan hidayah oleh Allah untuk sedar apa yang kamu buat ni.

D : Saya nak Hidayah sahaja. Saya tak suka lelaki.
Aku : Selamat menjadi ahli neraka jika awak terus begini. Salam.

Sean terus aku tutup. Geram sungguh dengan perbuatan manusia sebegini. Aku tidak memilih manusia untuk dijadikan kawan, tetapi sila hormati apa yang telah aku tegaskan dalam penulisan yang aku letak. Ada juga di kalangan kawan-kawan yang lain orientasi nya tetapi mereka tidak pernah semurah itu dalam menjalani kehidupan di bumi yang semakin tua.

Zara : Sedang berkira-kira untuk menutup beberapa akaun laman sosial disebabkan lambakan manusia yang tidak bertanggungjawab memenuhi dan menyalahgunakan apa yang sepatutnya. Eh Busuk, jom kita sama-sama padam jom.

114 comments:

ateeka amer said...

haha. tak perlulah beritahu saiz 36. waddehel.

Framestone said...

ala comeynye die jawab...

Saya nak Hidayah sahaja. Saya tak suka lelaki.

he..23x cam menarik je untuk bro tark masuk cite nie dlm blog bro

Cik Biol said...

opsss haha

puding roti said...

gerunnya. haha

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.size 36 kunun
.huhuhu

+betterSINGLE+ said...

xsenonoh pnye org..


er sevenfold??yup mmg best..
m.i.a ske lgu tuh..huhu

~dARlee zURiS~ said...

erk.
terkejut.
nak tengok gambar senyuman yg telah menggoda 'si dia' itu
;D

[z@ck] said...

lesbo ke minah tu..
haish..pakai skype mmg berpotensi untuk dpt kenalan ntah apa2..
huhuhuh..takut2

miloicekaw1119 said...

uhuhuhuhuhu.....ade jgak manusia jenis tu ek????

kuyie said...

waaaaaaaaaaaaaaaa~ terkojut den..saiz 36...errrr xmemahami.....wohhaaa

GhOsToNe said...

hahahaha...

Zara...

KAMO MGALAMI NASIB SPRTI KU!!!

hahahaha...

kite serupa!!!

Jard The Great said...

erkk.. zara tahniah! at least zara ade tarikan jugak.......

ahahahaha

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

tanya dia...

*penampor saiz 38 tak mo ker? *

hahhahhaha

chah~ said...

adeihh.. ingt kan ape laa yg 36 tu..hahaha.. seram sieyhh kenal ngn pompuan cm ni...

mier@merr said...

ala......36 pon maw bsg ka.....hahaha

eddie dewanaga said...

hehehe... gua pun tertanya2 pasal cawan 36..??

rupa-rupanya...

~0~ said...

cawan tu ape???hahahaha

bengong punye manusia

Fatt Chin Choy said...

wahhhh besar gak tu
bg kat aku ler cup besar tu
aku nak minum cup besar

wakaka

err... cup tu cawan kan?

zella said...

huhuhu...klakar pun ader.. hai...ade gak org mcm ni kan??

faqhrule said...

baru cawan dia dah nak bising ke?
kalu makgkuk ke hairan lah juga

Paan said...

Sedang mencari wanita montok dijadikan kekasih. Heheh!

ezany said...

cess.. les rupanya.. ade lak cite pasal cawan.. ngeh2..

hans said...

ahahha
gilalah
lawak betul

hans said...

eh,lupa plak saynta
cup 36 tu kira besar ke?

fecca said...

wakakakakakaka~

adoiilahhh...

nk tutup social network website kew? jgn smp ak lost contact dn kamu sudeyhhh~

=D

hans said...

eh,lupa plak saynta
cup 36 tu kira besar ke?

suezensuzanna said...

uhuh...mcm tuh nyer org pun ader kan..aduiyai~_~

mira amair said...

aku pn 36 jgk..tp aku mnat laki..
muahahahahahah!

mEiZ SHA said...

perlu ke bgtau size??
hahahaha

Ries Lee said...

selalu mintak regular jer...
tak tau plak ada saiz...
bukan dapat minum habis pun...
*pura2 x faham.

zam.enol.arep said...

mari pas pd beta itu prempuan...haha

qila~ said...

hikhik..bru dpt bukak blog ni stlh mglmi mslh broadband yg mlmpau..
wlaupn ku terlambat,ttp nk tumpg gelak..hahahaha..saiko!

Precious said...

Woh hooooo ... taufik dan hidayah! Terkebetulan pula ya! Hah hahaaaa ...
Zara, naper belum join kontes Hidup Berani Untuk Gagal? Jom make me a referer and kita share RM10 tu. Jom!!

K~UN said...

jeles betul~
eh,bukan jeles sbb pompuan lesbo itu ye..hehe
jeles sbb akak rjn tukar layout~huhu
haha~geli gila bgtau size 36!
ada jugak manusia cmtuh~sigh.

Melz said...

ingatkan laki . rupanya pompuan . aduh dunia dunia :)

Lifesaver said...

lelaki berlakon jadi pompuan kot

M O N I C A said...

lolx..lesbian rupanya..ingatkan lelaki..hehehehe..:)

@xiM said...

dunia cyber sekarang memang dah mengarut..berhati hati lah..

aurikelsan said...

36?itu bukan cawan tp perimeter.. smg dia diberi petunjuk..

Noorlaila Mohamed Nor said...

hahahaha
sy pnh kena tp xdela sampai ckp cup tu
lately byk lelaki yg masuk
gile sex semua
yewww geli

sI tEDI said...

alahhh dak zara ni.. layan je lah..

la la la la

i'msosupernotcool said...

saya 42.. mahu?? haha

ashie023 said...

mangkuk ayun betul budak nih...
euw..geli mat mat ...

cHeRyNa PiReS said...

Apa rahsia awak?

---> Kak Sha ingat Zara nak cerita pasal penjagaan muka. rupanya mau cerita mengenai prilaku lutut!

arghh..pedulikan dia dik!:)

PiNk ButTeRfLy said...

eeeewwww...

thank god i never had such experience.

milimilo said...

choiitt,xmalu betul perempuan mcm tu tros approach org dgn size cup die..ish3,smoge die dpt hidayah yg die nak tu.. C=

LORD ZARA 札拉 said...

ateeka amer :

huhuhu~
tu le pasal~

LORD ZARA 札拉 said...

Framestone :

hehehe~
silakan bro~

=]

LORD ZARA 札拉 said...

Cik Biol :

ngee~

=p

LORD ZARA 札拉 said...

puding roti:

hahaha~

oooppps~

LORD ZARA 札拉 said...

intanurulfateha (◡‿◡✿):

patut suruh dia tunjuk kan?

LOL!

LORD ZARA 札拉 said...

+betterSINGLE+ :

sevenfold memang best!!

LORD ZARA 札拉 said...

~dARlee zURiS~ :

hahaha~

cam kat gambar profile je~

hehe~

~** PROFFY **~ said...

wakakakakaka

adehhh...

cawan 36..? adehh la..

pelik la manusia nihh

LORD ZARA 札拉 said...

[z@ck]:

tu la pasal~
tensi woo~~

LORD ZARA 札拉 said...

miloicekaw1119:

ada wei~
huhuhu~

LORD ZARA 札拉 said...

kuyie:

biar betul kamu~
hehehe~

LORD ZARA 札拉 said...

GhOsToNe:

aku tensen~
huwaa~~

LORD ZARA 札拉 said...

Jard The Great :

hahaha~

aku tak nak daya tarikan camtu wei~

LORD ZARA 札拉 said...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠:

ada size ek kak?

LORD ZARA 札拉 said...

chah~ :

tu la pasal~
ku bukan setakat seram~
tensen~

LORD ZARA 札拉 said...

mier@merr:

hahaha~
betul2~

LORD ZARA 札拉 said...

eddie dewanaga:

hahaha~
amboih~

kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

~0~ :

cawan dia


lol~

LORD ZARA 札拉 said...

Fatt Chin Choy :

hahaha~

dushum~~

LORD ZARA 札拉 said...

zella :

itu la pasal~

tensen woo~

LORD ZARA 札拉 said...

faqhrule :

hahaha~

kan cikgu dah marah dah~

LORD ZARA 札拉 said...

Paan :

ciri2 lain paan?

LORD ZARA 札拉 said...

ezany :

hahaha~

harus~

LORD ZARA 札拉 said...

hans :

hahaha~

ketawa jap~

LORD ZARA 札拉 said...

hans :

apa?

errr~

LORD ZARA 札拉 said...

hans :

curious betul kamu Hans~

sila Google~

kih3~

LORD ZARA 札拉 said...

fecca :

aku~

takkan melupakanmu la wei~

LORD ZARA 札拉 said...

suezensuzanna:

tu la pasal~

huhuhu~

LORD ZARA 札拉 said...

mira amair:

pergh~

pengakuan tu syg~

LORD ZARA 札拉 said...

mEiZ SHA:

tu la pasal kak~

LORD ZARA 札拉 said...

Ries Lee :

hahaha~
minum large lain kali~

LORD ZARA 札拉 said...

zam.enol.arep :

statement mau keji~

kih2~

LORD ZARA 札拉 said...

qila~ :

hehee~
lambat takpe~
asal gelak~

LOL!

LORD ZARA 札拉 said...

Precious:

hehehe~
zara memang daha da draft dah~

=]

LORD ZARA 札拉 said...

K~UN :

yg malam tadi lambat loading syg~

LORD ZARA 札拉 said...

Melz :

tu la pasal~

huhuhu~

LORD ZARA 札拉 said...

Lifesaver:

ntah kak~

LORD ZARA 札拉 said...

M O N I C A :

hehehe~

tu la pasal~

LORD ZARA 札拉 said...

@xiM:

baik!

maceh~

fadh said...

eiii~
geli gler kowt...
yek3~

LORD ZARA 札拉 said...

aurikelsan :

perimeter ya?

aigoo~~

LORD ZARA 札拉 said...

Noorlaila Mohamed Nor:

kalau lelaki takpe~
ni pompuan~
sgt eww~~

LORD ZARA 札拉 said...

sI tEDI :

hahaha~
patut suruh dia buka baju~

LORD ZARA 札拉 said...

i'msosupernotcool :

bleh gak~

LOL!

LORD ZARA 札拉 said...

ashie023:

hahaha~

geli mat lagi besar~

LORD ZARA 札拉 said...

cHeRyNa PiReS :

hahaha~
sabar je la kan kak?

LORD ZARA 札拉 said...

milimilo:
nak kirim taufik buat dia~

hehhe~

LORD ZARA 札拉 said...

~** PROFFY **~ :

hahaha~

tu la pasal~

LORD ZARA 札拉 said...

fadh:

hahaha


tu la pasal~

Hazami Bahrin said...

Yours berapa babe?

=p

Allyssa M said...

WTF with the woman?!

She make me sick!

Donatella said...

Can I curse someone here Zara?

LORD ZARA 札拉 said...

Hazami Bahrin:

Wak lu!!

LORD ZARA 札拉 said...

Allyssa M:

let her go to the hell~

LORD ZARA 札拉 said...

Donatella :

my pleasure dear~

=p

eLLa said...

eee..
giler jer..
sabar jer r..

LORD ZARA 札拉 said...

eLLa :

tu r~~

gila woo~~

miSs s!v said...

baru nak tnye cawan 36 tu ape.
tibe2 paham bila bace komen2 org lain.
ekekeke

LORD ZARA 札拉 said...

miSs s!v :

hahaha~

baru nak jawab~

=p

~Cinta Cukulet~ said...

kelakar betul bila time dia cakap saya nak Hidayah saja..aduhaii semoga dia dapat la hidayah tu..huhu

IxoR@ said...

sis..hampir2 tak paham apa yg sis baca...

ahahhahaha....

;)

Dak Wan said...

Jgn mudah tertipu dgn yg ngaku perempuan. Ada program webcam yg boleh play video menggantikan webcam. Sebenarnya lelaki tetapi mengaku perempuan. Pastu dia tunjuk webcam sewaktu "dia" bogel. Lepas tu dia minta kamu pula tunjuk asi kamu. Sudahnya aksi kamu pulalah yg dirakam dan disebarkan.

LORD ZARA 札拉 said...

~Cinta Cukulet~ :

hehehe~
betul2~~

LORD ZARA 札拉 said...

IxoR@ :

hehehe~

ye ke kak?

hehehe~

LORD ZARA 札拉 said...

Dak Wan:

itu la pasal bang~
ku sangat cuak~

anith said...

sgt very da yewww la kakak dye 2!!~

LORD ZARA 札拉 said...

anith :

hehhe~

betol2~~

LORD ZARA 札拉 said...

>>> BUAT SEMUA:

terima kasih ekrana sudi singgah dan baca!