Thursday, December 31, 2009

Bila Pengetua Bertanya Tentang Mukabuku, Selamat Tahun Baru!


Tadi mesyuarat pertama untuk awal tahun 2010.
Dari pagi hingga ke petang.
Esok bakal punya mensyuarat lagi.
Senyum.
Penat.


[Gambar zaman kegemilangan]

Pengetua sekolah mahukan setiap guru mempunyai Mukabuku sendiri.
Aku tergamam bila dia ada menyebut beberapa orang guru yang telah dia temui ketika melayari laman sosial tersebut.
Keputusan drastik diambil.

Aku sudah punya Mukabuku khas untuk kegunaan sekolah.
Oh, jangan tanya apa namanya.
Diam sahaja.
Tampal senyum di wajah.

Sedang menyiapkan tugasan untuk sekolah.
Sedang membaca hasil karya kalian semua.
Senyum.

Selamat Tahun Baru semua.
Esok hari lahir Dunia Sebelah Zara.
Bila aku sempat untuk mengumumkan pemenang ya?

Zara : Esok ada mesyuarat panitia.

35 comments:

F A R Y N said...

1st

Uruchimaru @ kf said...

owh gitar itu mengoda kf lah !

btw happy new year cikgu ZARA!

i love giutar u !

F A R Y N said...

hahahaha..tetiba nak buat komen 1st la kan..menggila macam dulu...

apa pun semoga tahun baru membuatkan ko lagi berjaya...

mungkin bley menjadi guru besar paling muda? hehehe

ciK LyndaWawa igUana said...

zara..i'm back..huhuhu....tak mustahil dah klu org tua dari kita dah punyai muka buku..hehehe

enyheartsdiamond said...

hehehe..ustaz eny ada freindster :)

ms.iu said...

wahh... cikgu juga... blog hopping..
boleh exchange link?
;)

balqissy said...

hurm~ salam cikgu :D

i.am.belle said...

haruslah Teacher punya Mukabuku. senang berinteraksi dan bermesra dgn pelajar kan! i loike xD


nice pix dear. comel!

khairil said...

hehe, aku dah terjumpa fb baru kau zara

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL Precious said...

esok kan cuti, Zara. Mesy apa cuti2 ni ...

Mr PenyuBiru said...

meh sini mukabuku pengetua ko, aku nak bagitau dia mukabuku ko versi nakal.hehe

DeeN said...

Nampaknya Pengetua makin advance dgn penggunaan teknologi. Mudah!

Happy new year, dear! ;)

sharamli said...

sila ber mukabuku guru2 lelaki disek0lah kamo0..b0leh?

GhOsToNe said...

penat tok taun baru..

x pew..

hepi new year!

oh nada said...

happy new year. ;)

cj'alhafiz said...

thumbs up!!!

AzuanBudakPandai said...

selamat tahun baru huhu..

gambar mengamcam huhu..

jiher :) said...

pengetua dah maju da skang. haha

btw, nice guitar. :)

i'msosupernotcool said...

wah..
sudah maju..
haha..

slamat taun baru..

Farhana said...

Tak lama lagi pengetua soh sume cikgu ade blog plak.. Heehee.. ;)

Pocket said...

walaupun disuruh untuk tidak bertanya,
still pocket nak tanya jgak!!
hehehe,
akan kami cari n pastinya kami akan jumpakjgak!!
yeaaaa!!!

so apa yg cikgu zara tawarkan dlm facebook tu nanti? student takkan la ada problem nak bincangkan nya ngan terbuka dlm facebook gitu?

(Lain lah kalau problem tentang mafia wars:D)

mamai said...

cikgu sekolah juga perlu bersosialkan

Naz said...

Selamat Tahun Baru dinda..

~ada 2 mukabuku? hehehe...

Dak Wan said...

Mau pingsan kalau semua GB mau tiru Najib.

M O N I C A said...

ALL THE BEST SIS~

Wanita Itu said...

sekolah kena ada muka buku..canggih :)

DaHLia said...

FB??? bagus gak ade tu...tp FB xbanyak mana pun fungsi dia... dan boleh melekakan... sesuai ke?? Mesti GB tu sebabnya dok terikut dengan PM...

yang peliknya, kenapa xdiangkat FRIENDSTER tu jer kan...sah2 dah jadi hak milik MALAYSIA... ni nak gak guna yg org luar nya... kenapa xsuh rakyat kita hasilkan sebuah laman sosial mcm tu sendiri , lebih baik..

BTW, untuk sekolah zara, dah ada website ke?? sis lebih suka kalo sekolah, ade website...so bleh berforum di situ

Tekkaus said...

Mungkin pengetua sudah tahu laman blog kamu juga. :(

saypOOL rafhtello said...

cikgu dah mula bz..

zan-xray said...

moga Zara ada di mana2 hik.
selamat tahun baru..
jadilah ketua panitia sivik dan fotografi yg cemerlang lalalalala

naz said...

tak sabar nama pemenang :)

Ms.Independant said...

Zara!!!
Epi New Year Syggg!!!
Moga 2010 akan bawa lebey byk keceriaan & kegembiraan buat Zara!

:)

Tirana said...

Zara..selamat tahun baru...

[z@ck] said...

kantoi macam tu ja..
hehehe

Lifesaver said...

mmg sporting la pengetua tu!