Saturday, December 19, 2009

Hari Ini Dalam Musim Mengawan - 6 Majlis Perkahwinan Tanpa Henti :


Hari ini aku menghadiri enam majlis perkahwinan.
Tiga daripadanya aku titipkan wang buat tuan rumah.
Dua daripadanya aku berikan hadiah.
Yang selebihnya medan aku melihat makanan dan menjamah juadah.



Baju yang baru dibeli kelmarin.
Abah kata macam PLKN.

Ini di rumah ke-empat.
Aku perlukan rehat.
Akan meroyan dan menulis dengan gembira.

Oh, kekasih gelap berikan ciuman secara maya.
Gila tapi bahagia.
Ketawa.

Zara : Rindukan kamu semua. Peluk sedikit boleh?

29 comments:

Aku yang bijaksana said...

mengikut tafsiran aku pd gmbr tu...

erm....

tak lama dh tu. Sah! tak lama...

yeay! mkn nasi minyak org sg mati..

=]

Mr. J @ pengerindu.com said...

peluk sikit je.. hahaha.. siapa kekasih gelap tu? banyak juga maljis u join.. makan sakan kan..

www.pengerindu.com

PiNk ButTeRfLy said...

seb baik i lum keje lagi so tak berape perlu beli hadiah n bagi duit. hehe..

tapi baju tu memang ala plkn la sayang. huhu..

Framestone said...

peh menganas tue... bro dok terperap meeting dgn dato' VC je dari semalam...esok pun ade huhuhu

bosannya xbercutik huhuuh

BroFramestone Blog

et said...

meh la peluk saye kak zara..^^ lame xkne peluk ngn org..ngeh3..

NuR said...

uiks zara..
amik berkat tu..
hehehe..

siapa kekasih gelap kamu?
if aku antarkan pelukan secara maya..
kamu mahu?

huhu..
merepek sudah..
kepalaku makin senget..
;)

Marya Hana . said...

haah le. corak baju 2 macam PLKN.
haha. xpe. yang penting, vogue! kan..:)

enyheartsdiamond said...

betol..mcm plkn ;)

intan izani said...

ada sikit mcm plkn... tapi cantik..
mmg musim kawen kan..byk sgt invitation... alahai...

zuwairiaiman said...

blog ni menarik.. keep up the good job

zella said...

satu pelukan utk kamu!
=)

hans said...

aku tgh berdiet
risau tgok berat badan naik mendadak

DeeN said...

Makan kenduri memang sedap, tp kalau hari2, boleh darah tinggi dibuatnya. Hehehe...!

Cantik baju kamu, dik. Plkn pon Plkn la, janji rock. Haha..!!

F A R Y N said...

OMG!
aku ada kain mcm tu..sgt sama tapi kaler lain!....

Farhana said...

Ohoho.. Banyak tu.. Pasti perut sangat kembung dn kenyang.. Malam tdo pasti snang hati.. Heehee.. ;)

Noorlaila Mohamed Nor said...

bestnya
nak jugakkkkkkk

Cik Biol said...

peluk banyak pun boleh wakaka

Tirana said...

Wah kenyang perut makan nasi kenduri..hehehe

HEMY said...

kenduri aku nnt mai gak ye..hehehe

AzuanBudakPandai said...

kembung perut 6t makan bnyak ngat haha

~0~ said...

wah...power la ko...

bape berat tambah??

izzad b* said...

peh xlarat nak makan tapi tuan rumah pakse makan!makanlah!

perut kenyang, hati senang!lalala

Pocket said...

memang sekarang musim mengawan,
pocket pun ramay yg diajak utk ke majlis
termeterinya perjanjian nak mengawan,
tp pocket tak leh gi,
alasan kesihatan.

nak peluk? buleh, tp sikit jer tau:D

Secret Drifter said...

ler, u hari ni bz gi wedding...

hari ni i bz tgk drift !!!

btw baju tu mcm plkn pun =P

Farah Ain said...

cuti2 nih memang byk org kawen kan...

kak zara bila lg?

ngeeee ;p

cik EPAL said...

muhawahhh muwahh...dah cium dah...haha..


klik iklan friso dan mas :)

i'msosupernotcool said...

plkn?
agak la..
ahaha

Dak Wan said...

Marathon upacara membesarkan diri telah bermula. Hehehe

Lifesaver said...

baju kamu macam baju ibu ku