Saturday, December 26, 2009

Muallaf : Selamat Tinggal Semua. Itu Sebuah Kenangan Dan Kenyataan.


Ini mungkin yang terakhir kamu dapat lihat.
Ini mungkin yang terakhir kamu dapat tonton.
Maksud aku di pawagam.
Di layar perak.



Ini memang kepunyaan aku.
Kenangan terindah yang diberikan oleh seorang sahabat.
Ya, itu memang tandatangan yang asli untuk aku.

Ada tandatangan Allahyarham Yasmin Ahmad.
Ada tandatangan Sharifah Amani.
Ada tandatangan Sharifah Alesya.
Ada tandatangan Brian Yap.

Ini sewaktu kali pertama ia ditayangkan kepada umum di Singapura setahun yang lepas.
Sudahkah kamu pergi menontonnya?
Kita sudah menunggu terlalu lama.

Zara : Sabtu ini hari yang memenatkan. Tabah Zara. Tabah.

28 comments:

HAZWAN17 said...

akak dah tgk ke cite ni?
best x?

enyheartsdiamond said...

yasmin ahmad dlm kenangan...

nursarah87 said...

byk sgt film aku nak tengok nih..alahai..

YuSeNzE - KniGhT said...

*aku sedang bayangkan corak tikar yg m'jadi background poster itu* (>__<) pejam mate...bayangkan~~~

Farhana said...

Wow.. Dpat yg asli.. Heehee.. ;)

~ baru skarang dorang nak tayang.. aritu kate banned.. tp hasil tangan allahyarham mmg bagus..

[z@ck] said...

katanya kat Malaysia tak lepas..btol ke?

eLLa said...

bezz x citer nie..

sI tEDI said...

x tgk kot

hans said...

aku nak tgok tapi wayang dkt sini takder
hahaha

Ries Lee said...

wayang tmpt aku pun xder...

miSs s!v said...

best ke kak?

meo`88 said...

nk tgk the chipmunk

i'msosupernotcool said...

i will..
i'm a big fan of yasmin..
n the sharifah siblings..
erkk..

zella said...

xsempat lagi nak tgk cite ni...
mcm best jer...

ashie023 said...

x tgk lagik cite nih...rasa cam nak pegi tgk je..to support malaysian film..i wanna go..

sign yasmin ahmad..wow..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sedih tgk ayat atas signature tu...

noor afzan said...

dapat sign yasmin ahmad..
hoho~

Uruchimaru @ kf said...

kat singapore dh lame tyg owh !

humaira hadzarami said...

best ke cerita ni? nmpk mcm ok.

Cik Biol said...

dah nonton? ok ke ceritanya?

niesz said...

xtgk lagi cite ni..but mcm best je kan..

Anneyz said...

saya dah menonton beberapa filem allahyarham yasmin ahmad. bermula dengan sepet, saya dah jatuh cinta. walaupun temanya agak berat, harus tonton dengan mata hati. tetapi, ia realistik, bersifat berani dan tidak bermuka-muka. filem yasmin ahmad adalah realiti kehidupan kita yang sebenar.

[S]itie [B]Um [B]Um said...

best la kamu ade tandatangan beliau. =(

joegrimjow said...

sebuk sangat untuk menonton skrg ni


cppc : ku nak bercuti sampai 3 hb ni. thx ya, slamat tahun baru in advandce =)

klu schedule entry, da post kot kat blog baru, nanti server da ok tengok la ek, ku nak bercuti dah ni

hope server ok b4 kamu nye tarikh tutup

intan izani said...

wah dahsyat zara
dapat signature diorg lagi
tgk the making aritu
best tak best
mmg kene tgk... ;)

Aidy Shahiezad said...

bile dapat tayang ke mesia nie ??
ke da x kena banned lg ??

Tekkaus said...

Ya! Movie terakhir daripada beliau kan? :(

Lifesaver said...

mahal ni