Saturday, January 30, 2010

"Tolong Bersihkan Virus Biozip Dalam Komputer Riba Abah". - Itu Adalah Trojan Wahai Abahku Sayang.


Selepas sarapan di pagi Sabtu yang hening.

Abah : Along, nanti tolong tengokkan komputer riba (baca : laptop) Abah.
Aku : Ya, baik.
Abah : Banyak virus Biozip dalam tu.
Aku : Ha?!
Abah : Yang bunyi macam sabun pencuci itu.
Aku : Virus Trojan lah Abah. Trojan. Mana datang Biozip? *ketawa*
Abah : Oh, silap. Terlupa yang kita gunakan sabun pencuci Biozip *ketawa*


Oh Abahku sayang.
Nasib baik sarapan sate itu tidak tercampak keluar dari mulut aku.
Alahai.
Memang gempita rumah dengan ketawa kami semua.

Tidak mengapa Abah.
Nanti Along bersihkan virus itu.
Masih tersenyum simpul.
Mahu mengusik beliau lagi selepas ini.
Ketawa.

Zara : Selamat berhujung minggu semua.

Sudahkah kamu semua meninggalkan alamat blog (URL) di Terowong Kecil Cinta Zara?
Lakukannya hari ini juga.

23 comments:

AnWaRnAiM said...

kah3..virus bi0zip ~

ije said...

haha.. *gelak guling2.

isha said...

lawak a'r
nnt masukkan sabun biozip tau

nursarah said...

aku guna biozip gak...!

yangbaik said...

akan ada lagi virus axion @ breeze ... huhuhuhu

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hehee~ funny.. mami pun slalu jugak salah2 sebut nih..

milimilo said...

sempoi la ayah kakak..hehe..

zan-xray said...

macam2 abah kita tu yer zara hehe

Wanita Itu said...

ayah kamoo comel seperti kamu ya sayang?? heee..

Didi Nadhirah said...

virus FAB hehehehe

sI tEDI said...

samalah. pakai biozip. ekekekkee

Alimaz-Kembara Terasing said...

apa daaa biozip...ekekekekekek

sharamli said...

c0mel je kan abah..
kal0 umah pakai fab camana la..mesti dia ckp virus fab...hu3

iman said...

hahaha..comel la abah akak..

ciK LyndaWawa igUana said...

lawak jugak abah kamu..hehe

eelobor said...

sbnrnya, kalau korang x sebut aku dh setuju ngn pendapat ayah zara. aku pun tau sgt bab² virus nih

ariff said...

haha. abah kamu pun guna laptop eh.

not bad

Aus said...

ahahaha zara
bace tajuk je aku da gelak..
hahak..

cik EPAL said...

terkejut tengok mata bulat tu :D

IxoR@ said...

hihihihi...guling2 japs...

biozip tu...

dah bersihkan tak?

p/s: miss you zara!

hans said...

hahahha
serius lawak weih
lepas nih jgn ayah ekau cakap virus daia ker virus dynamo ker
hahaha

Dak Wan said...

Virus yang pembersih, tu lah virus biozip! Hehehe

Lifesaver said...

tak lama lagi muncul virus daia.hehehe