Sunday, April 11, 2010

Siapa Sesat Di Hutan Dan Memerlukan Bantuan? Eh, Tidak Boleh Guna GPS Ya Tuan?


11 April 2010.
Selamat ulang tahun ke 20 tahun buat adik kedua.
Maaf, kamu makan jamuan tanpa Along kamu ini.
Pasti banyak makanan kan?
Ketawa.

Aktiviti :
1. Bantu mula.
2. Pendidikan Alam Semulajadi.
3. Orienteering (Teori)
4. Orienteering (Praktikal) dan Ikhtiar Hidup.
5. Komunikasi berkesan - Penggunaan Radio Amatur.

http://angusoe.com/images/orienteering.jpg

Encik N : Hari ini kita akan belajar tentang orienteering. Guna kompas dan peta.
Aku : Kita tak boleh guna GPS?
Encik N : (Tenung muka aku) Mana awak nak bawa alatan tu?
Aku : Ini (sambil angkat telefon)

http://www.realwire.com/writeitfiles/ViewRangerNokia5800-OSExplorer-logo.png
Nokia Xpressmusic 5800 - belum beri nama pada beliau lagi.

Encik N : Kalau telefon tiada bateri atau tiada liputan?
Aku : Sebab itu kita belajar orienteering.
Encik N : Pandai cikgu.

Keji kan aku?
Cepatlah, aku mahu pulang!
Esok semua orang dah pergi sekolah, dan aku masih di hutan.

Nota Kaki :
Tiada, kaki aku penat hari ini.

Zara : Sudah masuk hari keempat aku tidak dapat berbicara dengan dia. Aduhai, sungguh rasa terseksa. Wahai seseorang itu, kamu lupa cara guna Twitter atau Mukabuku ke?

8 comments:

Aidi-Safuan said...

hahaha...tuh la pasal. aidi-safuan pon rase boleh guna GPS kalau sesat dalam hutan. tapi biasanya kalau jungle tracking mesti jurulatih tak kasik bawak handset. sedih2. :p

Aidi-Safuan said...

hahaha...tuh la pasal. aidi-safuan pon rase boleh guna GPS kalau sesat dalam hutan. tapi biasanya kalau jungle tracking mesti jurulatih tak kasik bawak handset. sedih2. :p

Fiffy said...

hahaa... kalau xleh bawak handset cakap je la kt jurulatih nk guna gps.. so pastu pakai utk men fb. ekekek

azieazah said...

Antara yang best bila hadiri perkhemahan or kursus adalah, tunjuk pandai atau sengaja berlagak bodoh dengan fasilitator... harharhar!

Hizami Li said...

ahha.
cik zara,
sy x reti guna kompas dan jugak peta.
hoho~
ti ajar saya ye?
;P

joegrimjow said...

hehe
kagum dengan online dalam hutan

acap2405(1169) said...

hahaha..
sempat lagi update blog..
dalam hutan plaks tuh..

saya dah tau mana anak murid kak zara suka tanya soklan yang agak keji..
iaitu dari kak zara sendiri..

hahahaha..
apa pon saya harap bekalan ubat nyamuk kak zara tak abis laa..
hohoho

Mimpi said...

Dah lupa cara pakai kompas....dulu pernah juga belajar sebab kadet polis.