Saturday, May 08, 2010

Pertandingan Sempena Hari Guru : Kalau Cikgu Zara Cikgu Saya Atau Saya Sendiri Adalah Cikgu Zara


Salam semua.
Zara sekarang berada di Hotel Seri Malaysia Mersing.
Untuk kursus selama tiga hari.
07 hingga 09 Mei 2010.


Pertandingan Sempena Hari Guru 2010
Ada dua tema yang kamu boleh pilih (mahu dua-dua pun boleh)
1. Kalau Cikgu Zara Cikgu Saya
2. Kalau Saya Sendiri Adalah Cikgu Zara

Syarat :
1. Anda pembaca Dunia Sebelah Zara
2. Pertandingan bermula hari ini sehingga 16 Mei 2010 (31 Mei 2010)
3. Sila ambil gambar di atas dan pautkan (link) kepada blog aku. Letak di dalam blog juga ya?
4. Tajuk bebas.
5. Kepanjangan, gaya kreativiti semua terpulang.
6. Kalau punya Mukabuku, boleh juga letakkan penyertaan kamu di sini.
7. Selepas buat penulisan (entry) tentang itu, sila tinggalkan pautan (link) di ruangan komen.

Hadiah :
Kemungkinan (akan diberitahu kemudian)
1. Wang tunai

***Penulisan ini akan kekal melekat di atas***

39 comments:

Hizami Rahim said...

alamak.
nak join!!!
;)

Secret Drifter said...

terbuka untuk semua atau budak sekolah???

pastu grammar n tatabahasa ??

atau guna bahasa pasar ??

MrRollies said...

Cikgu !!
saya nak join gak la =D

kitatauke said...

salam perkenalan cikgu....(pssstt...fan MU ke???)...:)

Hazzy Ishak said...

wow!
best jugak ni

Adziim said...

Ho~
susah juga di situ, bagaimana kalau penulisan adalah berbentuk imaginasi terlampau-lampau?
Nampak gayanya kena baca entri Zara , kaji yang mana berkait dengan sekolah baru boleh buat karangan.

HEMY said...

kali ni aku cuba masuk kontes ni yeee

izzad b* said...

best!

░♥si lampu neon♥░ said...

weh selamat hari guru buat kita berdua haha

Amir Izzat said...

nak join..tapi........

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.ala cikgu
.klu bahasa rojak bole ke?
.hehe

MK Kimi said...

Kena wat karangan ek? ades...ni yg problem nih.hihi...

ciK LyndaWawa igUana said...

la..ingatkan untuk budak sekolah tu tadi..nak join!!mari pk2....

ciK LyndaWawa igUana said...

la..ingatkan untuk budak sekolah tu tadi..nak join!!mari pk2....

Daffodil D said...

sempena hari ibu xde ke kak? he he

kasih said...

entry siap.

http://ummuygkaukenali.blogspot.com/2010/05/kalau-saya-sendiri-adalah-cikgu-zara.html

kawie2020 said...

aku nk cari idea dulu arr...

yg pasti aku x bleh bayangkan yg aku nih cikgu zara.. hehehhehehehe

Adyshariz said...

salam zara..

ayat kene follo std.. ker?

rojak bole?

SyaZa SyaFeeQaH said...

Assalamualaikum kak zara! syaza ikut ek. ni entrinya.

http://syazasyafeeqah.blogspot.com/2010/05/pertandingan-kak-zara-jom-join.html

MuNsYi SaMa said...

ku boleh join ke?

░♥si lampu neon♥░ said...

Zara aku dah join! hihi

http://silampuneon.blogspot.com/2010/05/tips-cara-menjadi-seorang-cikgu-cun.html

lumut said...

aku nak masuk...skang cm ngah busy..tp aku akan cube mausk..dah masuk dlm reminder dah tarik tutup.hehe

zida said...

nak join!!!!!

Rabia Sensei said...

Happy Teacher's Day Cikgu Zara =)
Menarik!

Adyshariz said...

salam zara..

akak dah join

http://adyshariz.blogspot.com/2010/05/pertandingan-hari-guru.html

selamat hari guru..

tOm said...

Salam Zara..

saya da join..

ini link entrinya:

Terima Kasih Cikgu Zara!

HEMY said...

Ok..aku join contest ko Zara. Nak kena letak badge kat sidebar kah?? bgtu ek kalau tak cukup syarat..jgn tau2 kuar keputusan kata tak cukup syarat..aku bakar blog kauuu

http://hasnulefendi.blogspot.com/2010/05/kalau-cikgu-zara-cikgu-saya.html

yangbaik said...

nak join juga... nanti aye buat n3... daaa

yangbaik said...

salam dari 'anak murid senior',

okeh Cikgu, ini entry aye... moga terpilih ye
http://yangbaik.blogspot.com/2010/05/kalau-cikgu-zara-cikgu-saya-suka-tak.html

FiesyaaChacha said...

hihi akhirnya, sis zara wat contest!
sgtsgt tunggguuu. insyaAllah, na join naty. hehe :)

joegrimjow said...

ku memang nak buat entry pasal hari guru
alang2, ku promote contest ni je la nanti
;)

Hizami Rahim said...

okay siap!
hehe.
;)

http://hizamirahim.blogspot.com/2010/05/bila-cikgu-zara-dot-dot-dot.html

fuh.
lega.

Amir said...

Amir Said
http://amirsaid.me/kalau-saya-sendiri-adalah-cikgu-zara/

fndrocka said...

alamak baru terbaca...2/3 hari lg aku join..harap2 ada idea.hehe

Latest Entri : Peristiwa Subuh

cryclown said...

http://mcana71.blogspot.com/2010/05/kalau-cikgu-zara-ciku-saya.html


buleh ke sy masuk ni? layak tak?
klu tak, baca saja la entri saya oke..
thanks...

fndrocka said...

Memulis adalah jambatan ilmu, iye dok?

http://fndrocka.wordpress.com/2010/05/30/cerita-hujung-minggu-7-hari-menjadi-cikgu-zara/

Latest Entri Fndrocka: 7 Hari Menjadi Cikgu Zara

Mohd Adziim said...

Sudah berjaya masuk, tepat pukul 12 malam. Diterima ke ?

http://mimpisiangmalam.blogspot.com/2010/05/kalau-cikgu-zara-cikgu-saya.html

budakkilang said...

Rasa-rasanya masih sempat..=)

http://budakkilang.wordpress.com/2010/05/31/kalau-saya-sen…lah-cikgu-zara/

cryclown said...

jadi...siapa y lyk mng?
huhuhu...