Saturday, December 04, 2010

Awak, Saya Tak Sayang Awak Sebab Awak Suka Kacau Hati Saya. Benci!


Awak.
Ingat tak saya pernah tulis ini untuk awak?
Ah, awak mesti tak ingat kan?
Benci awak!

Awak.
Kenapa awak suka kacau hati saya?
Awak dengki dengan saya ke?
Sambil hempas barang, jeling awak.

http://1.bp.blogspot.com/_lWD260kg0Ak/TIK_rt9aXLI/AAAAAAAABc0/dZJcn2Uv7AA/s1600/danbo_love.png
[Gambar : Ambil hati ini, awak boleh kacau banyak mana yang awak suka. Huh!]

Awak.
Awak tahu kan yang saya memang cepat mengamuk.
Bukan awak tak kenal saya.
Cuma awak degil, makin nampak saya marah, lagi suka awak kacau.
Kenapa?

Awak.
Saya memang tak sayang awak.
Memang saya menyampah dengan awak.
Memang saya tak tunggu awak pun.

(Jari tekan telefon, tengok ada status atau pesanan baru di Twitter)
(Mata tengok komputer, mana tahu ada sesiapa muncul tiba-tiba)

Awak ingat saya tunggu awak?
Mana ada?
Awak bukan penting sangat pun.
Kan saya dah kata saya tak sayang awak.
Faham?

Awak.
Kan awak tahu saya takut kucing?
Awak tahu kan?
Awak kata, jadilah manja macam kucing.
Agak-agak awak, saya lempang awak nanti sakit tak?
Pang!

http://www.gundammodelkits.com/wp-content/uploads/2010/06/100-Days-Danbo-Photo-Project-Gallery-By-Hartanta-Part-106.jpg
[Gambar : Awak kata nak letak kucing sebelah saya, supaya saya akan jadi manja macam kucing]

Teori mana awak pakai ni?
Sambil bersedia nak lempang awak lagi.

Awak.
Saya tak sayang awak.
Saya tak rindu awak.

http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_l0ekm7HdY51qbybzfo1_1280.jpg?AWSAccessKeyId=0RYTHV9YYQ4W5Q3HQMG2&Expires=1291463811&Signature=OqDXFF1FT6wtU5%2FJk2oOMg%2F%2BmEQ%3D
[Gambar : Saya memang tak ingat awak langsung]

Semakin tinggi dinding saya bina, semakin gigih awak mahu memanjatnya.
Semakin saya cuba menjauhkan diri, semakin kuat awak mahu mendekati.
Semakin saya mahu lari, semakin banyak pujukan awak supaya saya kekal di sini.
Benci.

Awak.
Saya benci awak.
Awak ganggu hati saya.
Kemunculan awak membuatkan saya tidak kenal siapa lagi diri saya.
Benci awak.
Betul.

Nota Kaki :
1. Kerja memasang sinki baru oleh aku ditangguhkan kerana adik aku mahu memasang jubin di dapur basah.
2. Hari yang kurang produktif, aku cepat mengantuk sekarang ini.
3. Baca novel baru yang dibeli sehingga tertidur, nasib baik tak rosak novel klasik itu.
4. Si Busuk telefon aku petang tadi. Dia mungkin akan datang ke Muar minggu hadapan untuk membaiki Sean. Takziah Busuk atas kehilangan datuk saudara.

Zara : Sedang bermain satu permainan yang terdapat kemungkinan tinggi akan cedera kembali. Calar balar dan parut luka masih kelihatan walaupun telah lama dilupakan dan sembuh memacu tinggi tahap kesihatan. Cuma mungkin, entahlah.

15 comments:

apezs shah said...

awak thanks so much sebab pix itu..
saya selalu guna xpe ke?
adakah saya telah ciplak awaknye tread mark.? sorry ke.. dia chumel..
awaknye penulisan nie.. selalu buat saya nanges.. thanks ye..;)

mellow said...

nice writing . love it ! :)

isephia said...

macam nak nanges ;(
hati turut bercelaru..

apezs shah said...

Kenapa stresss u??

neyra shazeyra said...

suka suka

Johari Hamzah said...

hurm...
cik zara kena kacau ke??
terusik ke hati?? huhu....

ayin~weeweet said...

:( saya ingat dia,dia ingat saya x?

+d.O.Y.A.h+ said...

awk sgt comel. :)

naz said...

zara agak2 bila u nak kahwin? :)

abdul rasyid..... said...

dem.....i always thot si dia thinking like that to me....mintak2 takde la..huhu

hans said...

komen ku sama seperti komen Naz, artis baru popular tu
ekekeke

P/S : Uncle Seekers Disaman. Good Job!

theoptimistwaneee said...

kita mudah terasa hati dengan orang yg kita ada hati padanya :)

miss asnida hani said...

comel nye buat post mcm ni.. heeeeeee~

suffer8zine said...

nice posting dalam banyak2

Terkini : Ini Fakta Bukan Auta

Anonymous said...

Sy nk copy utk sum1 bleh x?