Wednesday, November 30, 2011

#WW16 : Kitaran Cinta Awak Dan Dia.




Hidup bagaikan roda yang sentiasa berputar.
Cinta sebahagian daripada hidup itu sendiri.
Ada naik, ada turun dan mungkin juga mendatar.

Bila awak cinta dia, awak terluka.
Bila awak terluka, awak mula membenci dia.
Bila awak mula membenci dia, awak cuba belajar untuk melupakan dia.
Bila awak cuba untuk melupakan dia, awak mula merindui.
Awak mula merindui keadaan kosong di sisi.
Awak mula merindui tapak kosong dalam hati.
Dan tanpa awak sedari, awak akan mula jatuh cinta lagi.

Dengan siapa?
Dia?
Orang lain?
Itu tidak pasti.
(Shafaza Zara, 30 November 2011)

http://4.bp.blogspot.com/-r9ZmqjaHxzA/TY7HchyeXiI/AAAAAAAAABI/5JifKFNJnrY/s1600/tumblr_lfz4d1l3Hq1qaecyko1_r1_500.png
[Sumber gambar]

Untuk pembacaan "Awak Dan Dia : Kisah Jiwa" [sini]


Nota Kaki :
Adakah awak tahu di mana keadaan awak dan dia sekarang ini?

Zara : Mahu berhenti membuatkan orang lain gembira dan belajar untuk tidak mengorbankan diri sendiri semata-mata mahu memuaskan hati orang lain. Cukuplah dengan kesakitan yang perlu ditanggung. Tidak mahu terus membunuh diri sendiri dalam keadaan senyap sunyi dan sepi.

16 comments:

Anonymous said...

nasib baik dlm dunia aku, cycle ni reversible. ke dpan ke blakang adapt to environment. huh, cm sesumpah lak aq rase -__-"

tp stakat ni kt stage yg agak bhagia :P

rosmina samin said...

Sangat setuju ;)

blog-tips-kurus said...

belum kawen, don't touch'.. :-)

tOyO said...

terima kasih untuk post kamu ini cikgu..
terubat sket ati ini..^^,

iNtaN said...

klu sy yg heartbreak tu.. ;-(

reenapple said...

jatuh cinta tu macam putaran..=)

DanieL AdiE said...

Saya tau 'DIA' baik2 sahaja di sana..

♥ Capital N said...

Betul lah .
Bila cuba untuk melupakan dia , mesti tetibe terasa rindu gila vavi . Eh mencarut pulak . #sorry . Hm
Hati dah beku macam ais dah ni .

misz aisya said...

really admire ur words...

☻UsaGi NaNa☻ said...

xtau stage mne. cm nk love tp undur ke bestfwen.hhuhu~

Zaira Fadzil said...

cycle of life

Eazy Izzuddin said...

oh dia...;)

Eri-chan said...

life must goes on. believe that you will me the best person, suitable with your personality.
believe me.

kazumasaki said...

nice entry..n blog too

Syafiq Azmi said...

stage ape erk..ntah..ptt tambah worse enemy hehe..kidding..nice post

Anonymous said...

gf aku mintak pisah sbb die sllu mmpi aku dgn prmpuan lain. tp in reality aku hanye syg die. xde prmpuan lain dlm hidup aku ni. kenape prmpuan lebih percaye mimpi dr org yg btul2 sygkn die. :(