Monday, May 27, 2013

Kehidupan Baru.


Bangun pagi.
Masih tertanya-tanya lagi.
Betulkah ini yang kita panggil "destiny"?

Orang yang selama ini pada waktu pagi hantar pesanan ringkas di aplikasi telefon pintar, sudah terjaga dan senyum sambil ungkapkan ayat yang serupa. Ah! Perasaan sungguh berlainan hari ini. Bangun dan mahu ketawa tapi nanti dibilang orang gila.

kalau dulu boleh bersilat dan bermalasan.
Semoga tidak lupa diri untuk bangun sedia sarapan.
Tak kenyang dengan senyuman.
Tak hilang dahaga dengan kenyitan.

Senyum sendiri.
Tampar perlahan pipi.
Hey, kau tak mimpi.
Memang itu Kopi!

http://farm9.staticflickr.com/8015/7625013548_899b01f61e.jpg
[Sumber gambar]

31 comments:

Shafina Othman said...

Sweet! Selamat pengantin baru Zara :)

Unknown said...

Hey Zara, congratulations! :*

reenapple said...

Tahniah kak. :D

lynna said...

tahniah zara
dan selamat menempuh dunia berdua
semoga kekal bahagia hingga ke ujung nyawa
inshaAllah dgn izin-Nya

Cik Eka said...

hihihi sweet sungguh..

kita yang bakal kahwin ni pun, rasa macma nervous. rasa macma tak caye jeee

.ciknoey. said...

selamat pengantin baru ;)

shahirahkhairudin said...

olololo comelnya..

~Ati_Hime~ said...

How sweet! tahniah..semoga berkekalan sehingga ke syurga! Amin! :D

ima said...

Tahniah kak zara! moga kekal smpai syurga. aamiiin. ;)

Mawar Merah Jambu said...

Tahniah akak! Selamat pengantin baru. Semoga berbahagia & berkekalan hingga akhir hayat. :D

si ngokngek said...

congrats kejap je dah jadi wife orang.
dah dapat kopi jgn tak tidur malam.ihiks

takky said...

*tersenyum sendiri bila baca entri nie...

mendatak hijau said...

Arghhhh aku nak kawen jugakkkkkkk
Wuwuwuuwu

mendatak hijau said...

Arghhhh aku nak kawen jugakkkkkkk
Wuwuwuuwu

iedasa said...

tahniah zara.. moga bahagia bersama.. dunia akhirat..

Anonymous said...

sweet...

EZAN IDMA said...

tahniah sis. moga bahagia sampai syurga

~ iza ~ said...

sis..selamat pengantin baru..
percayalah..itu bkn mimpi.. ;)

Izz Hafizah said...

tahniah sekali lagi kak zara dan suami.. selamat melayari alam rumahtangga, selamat menempuh fasa baru hehe.. :D

intan yusnita said...

Selamat pengantin baru awak :)

Nadyra Adore said...

hehe comel je

MK Kimi said...

Selamat jd isteri Syafiq Lomotech :)

LynnAiza said...

Haha..suwit! Bahagia selamanyah!

MIRA said...

thniah!selamat pengantin baru =)

bintu che mat said...

congate akak..wah,tak sangka.dah lama tak baca,tengok-tengok je boleh nampak wajah mr Kopi yg selama ini di simpan.semoga bahagia hingga ke syurga.. :)

C!ku Bulat said...

tahniah kak zara,,,semoga bahagia hingga ke syurga,,terharu,,,sy ikut blog akak dr mula,,jatuh,,bangun,,,and the happiness is yours!!

ENCIK MUSAB said...

Selamat Pengantin Baru Cikgu :D

Sincerely : Your student (Year 2007)

Ah Long said...

semoga kekal ke anak cucu wahai family baru ku ~ welcome to cucu2 tok sahak ~ hehehe ~

Chik Att said...

Emmmmmm apa pun setiap moment itu adalah kenangan terindah ..

gdsbnga said...

selamat pengantin baru kak zara :)

Norisah Lee said...

Surprisee....adek maneessss...first of all...congratulations!!! walopon kad tak sampai! guess wat...akak jumpa blog zara kat blog green apple..ada entry khas untuk zara...tetiba mcm...eh zara ni mcm haku kenal...oh mai godddd...tgk alamat kat kad..sekali betol laa...zara...anyway conrats dik..semoga berbahagia ke akhir hayat...senang2 jenguk blog kita eaaa...norisahrosleeqayyim.blogspot.com