Tuesday, July 09, 2013

#TadarusQuran4 Kembali


Salam semua.
Projek khas Ramadhan kembali lagi tahun ini. Jika berminat kaedahnya masih sama seperti dahulu.

PROJEK RAMADHAN 2013
(08 Julai 2013 hingga 08 Ogos 2013)

Salam semua.
Projek tadarus bersama rakan maya dibuka semula untuk tahun 2013. Terbuka untuk sesiapa sahaja dan memandangkan hampir kesemua daripada masyarakat kini mempunyai telefon pintar, aku percaya bahawa aplikasi Al-Quran pastinya ada dalam telefon genggam kalian. Jadi, tiada kekangan kalau alasan tiada naskah Al-Quran untuk dibaca. Muat turun sahaja aplikasi Al-Quran dan anda boleh membacanya. 

Kaedahnya masih sama lagi seperti tahun-tahun yang lepas. Boleh dirujuk di sini, sama ada pada tahun 2010, 2011 ataupun 2012. Ini adalah penganjuran tahun keempat.


01. [Juzuk 01-03] :
02. [Juzuk 04-06] :
03. [Juzuk 07-09] :
04. [Juzuk 10-12] :
05. [Juzuk 13-15] :
06. [Juzuk 16-18] :
07. [Juzuk 19-21] :
08. [Juzuk 22-24] : 
09. [Juzuk 25-27] : 
10. [Juzuk 28-30] : 


Cara :


1. Boleh tinggalkan komen di sini. 
2. Pilih juzuk mana yang mahu dibaca dan kumpulan mana. (Pilih di sini)
3. Tinggalkan nama (beserta twthandle jika ada) 
4. Jika anda tidak meninggalkan pesanan/komen di sini, boleh hubungi aku di Twitter. (@zara_syed)
5. Sebarang pertanyaan, boleh ajukan pada aku ataupun ikuti hashtag #TadarusQuran4 di Twitter.

Contoh :

1. Juzuk 4-6 (Kump A) | Zara (@zara_syed) 

Selamat menyebarkan lagi urusan kecil ini kepada sesiapa yang berminat mahu berkongsi.
Salam Ramadhan.
Selamat berpuasa.

(boleh tekan pautan ini)

12 comments:

Wana Owen said...

kumpulan A (juzuk 7-9) : @wanaowen

Anonymous said...

Kumpulan A (juzuk 10-12) - @yern_ain

tira azhar said...

Juzuk 13-15 (kump B) - @tira_azhar

aqel said...

Kumpulan D (juzuk 13-15) - aqel
Tq =)

syuhada said...

kumpulan D juzuk 16-18 - @hsyuhada

Cik Tetra said...

Kumpulan F (juzuk 1 -3) cik tetra @CikTetra

syaza syahhanna said...

Group F
Juzuk 10-12: Natasha :@TashaSharifudin

BlueIceCube said...

Terima kasih Zara

Kumpulan G : Juzuk 13 - 15 @nadhra

~ iza ~ said...

zara..
kumpulan H tu wujud ke tak? sori..konfius..tak penah join sblm ni..
tapi kalau ada, akak nak group H : juzuk 1-3 dan 4-6
;)

Cik Tetra said...

salam zara. saya just nak inform. Saya dah selesai utk part saya. juzuk (1 - 3) - CikTetra, kumpulan F :)

Ms J said...

Salam zara.
Kumpulan H.juzuk 19-21.
Syukran jazilan.

Ms J said...

Salam zara. Bahagian saya, alhamdulillah.. sudah selesai. ^_^