Thursday, December 10, 2015

Lelaki #01 : Aku Fikir Kau Tunggu Aku


"Just aku terfikir, kau patut tunggu aku"
"Kau kawan aku selamanya babe"

(senyap)
"Kau tak pernah meluahkan"

(senyap)
"Doakan sahajalah aku"

"Bye"
"Bye"

********


"Hoi!"
"Apa?"

"Dia dah bertunang"
"Seriously?"

"Yup!"
"Kau kata dia pun suka kau?"

"Aku fikir macam tu"
"Perasaan kau je rupanya"

"Aku nampak dia cinta, putus, cinta, putus selama ni"
"Jadi kau fikir dia cuma flirt?"

"Aku ingat dia tengah belajar nak move on sebab si pengecut tu"
"Malangnya tak"

"Aku rasa bodoh"
"Hoh!"

"Apa?"
"Dia baru tunang"

"Aku bukan jenis potong jalan"
"Kau kecewa"

"Sikit"
"Ye la tu"

(senyap)
"Hoi, nak keluar tak?"

(senyap)
"Ada game best ni"

(senyap)
"See? Kau frust"

(senyap)
"Dah le. Aku gerak dulu"

(senyap)
"Chow!"

"Aku tak boleh kawan dengan dia lagi kan?"
(senyap)

"Kenapalah dia tak tunggu aku?"
(senyap)

[Sumber gambar]

1 comment:

Izz said...

deep and impressive..! please sambung cerita....