Wednesday, February 10, 2016

Blog Hampir Mati.


Salam semua.
Selalunya aku berkongsi cerita di laman Instagram sahaja (@lordzara), jadi aku semakin lama semakin jarang masuk ke laman blog pula. Entah kenapa kanvas yang lebih besar dan menyenangkan ini aku semakin lupa. Terlalu mengikuti perkembangan semasa mungkin atau juga aku sudah punyai cinta baru yang lebih laju untuk aku kejar.

Kanak-kanak keliru dengan pilihan yang mereka ada. Orang dewasa juga begitu, kan?

Mungkin aku akan kembali menulis dengan perlahan semula. Membaca banyak benda kebelakangan ini membuatkan jiwa aku mati kerana hanya beberapa penulisan sahaja yang mampu buat aku rasa lega. Yang lainnya membuatkan aku terfikir, betapa dalam mengejar kemodenan, manusia jadi lapar rasa terkenal, lapar pengiktirafan menyebabkan mereka mempersembahkan sesuatu yang separuh masak kepada khalayak pembaca.

5 comments:

shandye. said...

sekarang org memilih instagarm je.

lebih jujur.

blog/goodreads/twitter/facebook ni semua tempat nak jatuhkan orang je.

eh.

olin said...

tak laa lama sangat baru 2bulan. aku 4tahun. hahahahahahahaha

puding roti said...

betul. sesekali rindu datang nak manulis. tapi betul juga, sibuk dengan 3 org anak ni, instagram pilihan yg plg pantas hihi

Bazilah Azhar said...

Betul3x...sebenarnya kita sebagai mommy ni sangat2 bizi nak menaip...byk lagi keutamaan lain...Ig tu cepat...snap, dah boleh post terus...hihi...
http://bazilahazhar.blogspot.my/

Informasi Unik dan Menarik said...

Tapi jujur lah kalau bercerita di blog rasanya lebih puas.. dan lebih mandiri.. dibanding Instagram dan sosial media lainnya..