Ramadhan : #TadarusQuran




PROJEK RAMADHAN 2013
(08 Julai 2013 hingga 08 Ogos 2013)

Salam semua.
Projek tadarus bersama rakan maya dibuka semula untuk tahun 2013. Terbuka untuk sesiapa sahaja dan memandangkan hampir kesemua daripada masyarakat kini mempunyai telefon pintar, aku percaya bahawa aplikasi Al-Quran pastinya ada dalam telefon genggam kalian. Jadi, tiada kekangan kalau alasan tiada naskah Al-Quran untuk dibaca. Muat turun sahaja aplikasi Al-Quran dan anda boleh membacanya. 

Kaedahnya masih sama lagi seperti tahun-tahun yang lepas. Boleh dirujuk di bahagian bawah, sama ada pada tahun 2010, 2011 ataupun 2012. Ini adalah penganjuran tahun keempat.

Tips :
1. Untuk dapatkan satu juzuk sehari, digalakkan baca 2 halaman sebelum solat, dan 2 halaman selepas solat fardhu. Jadi, bila solat fardhu 5 kali sehari, sudah dapat 20 halaman dan itu sudah tamat 1 juzuk. Ataupun boleh buat 4 halaman terus sebelum/selepas solat fardhu.

2. Ikut kemampuan diri. :)

KUMPULAN A


01. [Juzuk 01-03] : Syafiq | @lomo_tech *selesai 12/7*
02. [Juzuk 04-06] : Zara | @zara_syed *selesai 13/7*
03. [Juzuk 07-09] : Wana Owen | @wanaowen *selesai 23/7*
04. [Juzuk 10-12] : Yern Ain | @yern_ain *selesai 19/7*
05. [Juzuk 13-15] : Maria | FB *selesai 15/7*
06. [Juzuk 16-18] : Sazila | FB *selesai 14/7*
07. [Juzuk 19-21] : Natasya | FB *selesai 17/7*
08. [Juzuk 22-24] : M. Faiz Syahmi | @phleumic *selesai 30/7*
09. [Juzuk 25-27] : Sida Saed | email *selesai 16/7*
10. [Juzuk 28-30] : Diya Luqman | email *selesai 14/7*

KUMPULAN B

01. [Juzuk 01-03] : Mona Mona | FB *selesai 14/7*
02. [Juzuk 04-06] : SC | @SicilySilly
03. [Juzuk 07-09] : Hanna | FB *selesai 18/7*
04. [Juzuk 10-12] : Eiffel | @eiffelcamtaek *selesai 14/7*
05. [Juzuk 13-15] : Tira | @tira_azhar
06. [Juzuk 16-18] : Nadia | email *selesai 14/7*
07. [Juzuk 19-21] : Nadia | email *selesai 16/7*
08. [Juzuk 22-24] : Nadhyra | @nadyra8 *selesai 19/7*
09. [Juzuk 25-27] : Anis | @kaymazni 
10. [Juzuk 28-30] : H | @aweklesungpipit *selesai 28/7*

KUMPULAN C

01. [Juzuk 01-03] : Raouf | @raoufarif
02. [Juzuk 04-06] : Teetia | @TEETIAAA *selesai 31/7*
03. [Juzuk 07-09] : Asyikin | @nickynrahman *selesai 16/7*
04. [Juzuk 10-12] : Azhar | email *selesai 12/7*
05. [Juzuk 13-15] : Azhar | email *selesai 14/7*
06. [Juzuk 16-18] : Azhar | email *selesai 17/7*
07. [Juzuk 19-21] : Deeya | blog *selesai 14/7*
08. [Juzuk 22-24] : Deeya | blog *selesai 16/7*
09. [Juzuk 25-27] : Hani | FB *selesai 16/7*
10. [Juzuk 28-30] : Hami | @seri_gala360


KUMPULAN D

01. [Juzuk 01-03] : Nadrah | @nadnadrah10 
02. [Juzuk 04-06] : Siti Nur Asilah | @asilahsheila *selesai 22/7*
03. [Juzuk 07-09] : Hanifatiah | @HanifatiahHanim
04. [Juzuk 10-12] : Ainabelon | @OhNabilaa
05. [Juzuk 13-15] : Aqel | blog
06. [Juzuk 16-18] : Syuhada | @hsyuhada
07. [Juzuk 19-21] : Khal | @khaljiran
08. [Juzuk 22-24] : Suraya | @surayahanii
09. [Juzuk 25-27] : Mimi | FB *selesai 14/7*
10. [Juzuk 28-30] : Mimi | FB *selesai 16/7*

KUMPULAN E

01. [Juzuk 01-03] : Amira | @MyraSshi
02. [Juzuk 04-06] : Nana | FB *selesai 17/7*
03. [Juzuk 07-09] : Marliana | @marlianaz
04. [Juzuk 10-12] : Azhar Amin | @zharmin
05. [Juzuk 13-15] : Izzad B | @izzadbaharuddin
06. [Juzuk 16-18] : Azimah | FB *selesai 14/7*
07. [Juzuk 19-21] : Azimah | FB *selesai 18/7*
08. [Juzuk 22-24] : Aizat | email *selesai 17/7*
09. [Juzuk 25-27] : Ainaa | @khairunainaaa *selesai 22/7*
10. [Juzuk 28-30] : Noni | FB *selesai 17/7*

KUMPULAN F

01. [Juzuk 01-03] : Cik Tetra | @ciktetra *selesai 18/7*
02. [Juzuk 04-06] : AL | @aisyahlatif *selesai 31/7*
03. [Juzuk 07-09] : Nita | @NitaaaChannn
04. [Juzuk 10-12] : Natasha | @TashaSharifudin
05. [Juzuk 13-15] : Suzanna | email *selesai 14/7*
06. [Juzuk 16-18] : Suzanna | email *selesai 17/7*
07. [Juzuk 19-21] : Zuren | @ZurenYusrena
08. [Juzuk 22-24] : Luqman Din | @luqmandin
09. [Juzuk 25-27] : Nora J | FB *selesai 16/7*
10. [Juzuk 28-30] : Nora J | FB *selesai 18/7*

KUMPULAN G

01. [Juzuk 01-03] : CPM Ainaa | @peachylovers
02. [Juzuk 04-06] : Jannah | FB *selesai 18/7*
03. [Juzuk 07-09] : Abd Rahman | @AbdRahman_MZ
04. [Juzuk 10-12] : Misa | email *selesai 17/7*
05. [Juzuk 13-15] : Nadhra | @nadhra *selesai 28/7*
06. [Juzuk 16-18] : Naemah | FB *selesai 14/7*
07. [Juzuk 19-21] : Naemah | FB *selesai 17/7*
08. [Juzuk 22-24] : Zulkifli | FB *selesai 16/7*
09. [Juzuk 25-27] : Zulkifli | FB *selesai 16/7*
10. [Juzuk 28-30] : Farha | email *selesai 14/7*


KUMPULAN H

01. [Juzuk 01-03] : Iza | blog *selesai 14/7*
02. [Juzuk 04-06] : Syafiq | @lomo_tech *selesai 14/7*
03. [Juzuk 07-09] : Zara | @zara_syed *selesai 14/7*
04. [Juzuk 10-12] : Syafiq | @lomo_tech *selesai 22/7*
05. [Juzuk 13-15] : Iza | blog *selesai 23/7*
06. [Juzuk 16-18] : Naziha | email *selesai 18/7*
07. [Juzuk 19-21] : Ms J | blog *selesai 18/7*
08. [Juzuk 22-24] : Salmi | FB *selesai 17/7*
09. [Juzuk 25-27] : Saleha | blog *selesai 16/7*
10. [Juzuk 28-30] : Nadia | blog *selesai 22/7*


PROJEK RAMADHAN 2012
(21 Julai 2012 hingga 18 Ogos 2012)

http://farm5.staticflickr.com/4041/4580030177_4800fe0cb5.jpg
[Sumber gambar]

Salam semua.
Projek tadarus bersama rakan maya dibuka semula untuk tahun 2012. Terbuka untuk sesiapa sahaja dan memandangkan hampir kesemua daripada masyarakat kini mempunyai telefon pintar, aku percaya bahawa aplikasi Al-Quran pastinya ada dalam telefon genggam kalian. Jadi, tiada kekangan kalau alasan tiada naskah Al-Quran untuk dibaca. Muat turun sahaja aplikasi Al-Quran dan anda boleh membacanya. 

Kaedahnya masih sama lagi seperti tahun-tahun yang lepas. Boleh dirujuk di bahagian bawah, sama ada pada tahun 2010 ataupun 2011. Ini adalah penganjuran tahun ketiga.

KUMPULAN A [2012]

01. [Juzuk 01-03] : Ana Mansor | @Ana_Mansor | 20/7
02. [Juzuk 04-06] : Lord Zara | @zara_syed | 20/7 *selesai*
03. [Juzuk 07-09] : Fatimah Juma | 20/7 *selesai*
04. [Juzuk 10-12] : Zati Idris | @zatidris | 21/7
05. [Juzuk 13-15] : Evagurl Izma | @evagurl88| 21/7
06. [Juzuk 16-18] : Mra Mastura | @Mra_Mastura | 20/7
07. [Juzuk 19-21] : Dayya | @dayyadayyanna |21/7
08. [Juzuk 22-24] : Nadhra | @nadhra | 20/7 *selesai*
09. [Juzuk 25-27] : Nadhra | @nadhra | 20/7 *selesai*
10. [Juzuk 28-30] : Raouf Arif (Umar Al-Mujahid) | @raoufarif | 20/7


KUMPULAN B [2012]

01. [Juzuk 01-03] : Yern Ain | @yern_ain | 20/7 *selesai*
02. [Juzuk 04-06] : Alip Apai | @alipapai | 20/7
03. [Juzuk 07-09] : Hamzah Al Fansuri | @nurrhamzah | 20/7
04. [Juzuk 10-12] : Tona | @aincr | 21/7
05. [Juzuk 13-15] : NNF | @SicilySilly | 21/7 *selesai*
06. [Juzuk 16-18] : Cekodok Ayam | @cekodokayam | 21/7
07. [Juzuk 19-21] : Izulman | @izulman | 21/7
08. [Juzuk 22-24] : Natasha | 21/7 *selesai*
09. [Juzuk 25-27] : Azhar Thaifor | @azharadams | 21/7
10. [Juzuk 28-30] : Cik Bunga Hati | @cikbungahati |21/7 *selesai*

KUMPULAN C [2012]

01. [Juzuk 01-03] : AidaSue | @aidasue | 21/7
02. [Juzuk 04-06] : Aty | @urasnobucho |21/7
03. [Juzuk 07-09] :Mohd Hafiz | @espee007 | 21/7
04. [Juzuk 10-12] : Syafiq | @lomo_tech | 21/7 *selesai*
05. [Juzuk 13-15] : Amree Imran | @pkckAm | 21/7
06. [Juzuk 16-18] : Farid | @FaridAbrazFA | 21/7 *selesai*
07. [Juzuk 19-21] : Cahaya Amira | @amiraRmli | 21/7
08. [Juzuk 22-24] : Zulaikha | 21/7 *selesai*
09. [Juzuk 25-27] : FRO KERO | @AfroKero | 21/7 *selesai*
10. [Juzuk 28-30] : Akmal | @SyazaliAkmal | 21/7 *selesai*

KUMPULAN D [2012]

01. [Juzuk 01-03] : Si Gadis Semasa | @sigadissemasa | 21/7
02. [Juzuk 04-06] : Auniez | @auniez | 21/7
03. [Juzuk 07-09] : Mohd Suffian | @iansuffi | 21/7
04. [Juzuk 10-12] : Frith | @encik_t | 21/7
05. [Juzuk 13-15] :Nurul MH | @nu_rulle | 21/7
06. [Juzuk 16-18] : Syazlin Aiza | @LynnAiza | 21/7
07. [Juzuk 19-21] : Munsyi | @munsyi | 21/7
08. [Juzuk 22-24] : Asma | @asmahani9 | 21/7
09. [Juzuk 25-27] : Aisya | @aisyalicious | 21/7
10. [Juzuk 28-30] : Azzam | 21/7 *selesai*

KUMPULAN E [2012]

01. [Juzuk 01-03] : Min Salleh | @MinCapri | 21/7
02. [Juzuk 04-06] : Faaiz | @faaizzdzul | 21/7
03. [Juzuk 07-09] : Faizal Sulaiman | @faizalsulaiman | 21/7
04. [Juzuk 10-12] : Wana | @wo0naa | 21/7
05. [Juzuk 13-15] : Maria | FB | 21/7 *selesai*
06. [Juzuk 16-18] : Nuar | @penaberkala | 21/7
07. [Juzuk 19-21] : Hanani | FB | 21/7 *selesai*
08. [Juzuk 22-24] : Amalina | @aremalwahida | 21/7
09. [Juzuk 25-27] : Fatin Anuar | 21/7 *selesai*
10. [Juzuk 28-30] : Liza Razak | @lizarazak | 21/7


KUMPULAN F [2012]

01. [Juzuk 01-03] : Arif | @TheArifMazlan | 21/7
02. [Juzuk 04-06] : Syamil Samad | @SyamilSamad | 21/7 *selesai*
03. [Juzuk 07-09] :Afifah Halim | @afifa_halim | 21/7
04. [Juzuk 10-12] : Pieka | @pasucantik | 21/7
05. [Juzuk 13-15] : Luqman Din | @luqmandin | 21/7 *selesai*
06. [Juzuk 16-18] : Hanisah | @alHanisah | 21/7 *selesai*
07. [Juzuk 19-21] : Wan Muhammad Saufi | @WanMuhdSaufi | 21/7
08. [Juzuk 22-24] : Nadirah Rustam | @Nadyra8 | 21/7 *selesai*
09. [Juzuk 25-27] : Noraslin Yunos | @mishlinz | 21/7 *selesai*
10. [Juzuk 28-30] : Hariz | 21/7 *selesai*

KUMPULAN G [2012]

01. [Juzuk 01-03] : Qal Haiqal | @Qarl_Haiqal | 21/7 *selesai*
02. [Juzuk 04-06] : Farzana Iskandar | @farzanaiskandar | 21/7
03. [Juzuk 07-09] :Aizat Shafiq | @aizat_shafiq | 21/7
04. [Juzuk 10-12] : Effa | @hazieffa | 22/7
05. [Juzuk 13-15] : Awjan Aidan | @NudjeWa | 21/7
06. [Juzuk 16-18] : Jaja Diya | 22/7 *selesai*
07. [Juzuk 19-21] : Al- Hanisah | 26/7
08. [Juzuk 22-24] : Yern Ain | 26/7
09. [Juzuk 25-27] : Syaza Syafeeqah | @SyazaSyafeeqah | 22/7
10. [Juzuk 28-30] : Farhana | 22/7 *selesai*

KUMPULAN H [2012]

01. [Juzuk 01-03] : Kyrel Kahuna | 23/7 *selesai*
02. [Juzuk 04-06] : @SyazaliAkmal | 26/7 *selesai*
03. [Juzuk 07-09] : Siti Nur Zalikha | @akialuz | 28/7 *selesai*
04. [Juzuk 10-12] : Syamil Samad | @SyamilSamad | 28/7 *selesai*
05. [Juzuk 13-15] : @SyazaliAkmal | 3/8 *selesai*
06. [Juzuk 16-18] : Aiman | 27/7 *selesai*
07. [Juzuk 19-21] : Areef | 27/7 *selesai*
08. [Juzuk 22-24] : Diana | 26/7 *selesai* | @SyazaliAkmal | 8/8
09. [Juzuk 25-27] : Lord Zara | 26/7 *selesai* | Siti Nur Zalikha | @akialuz | 8/8 *selesai*
10. [Juzuk 28-30] : Hanis | 23/7 *selesai* | Siti Nur Zalikha | @akialuz |12/8


Nota Kaki :
1. Segala kerjasama kalian, saya dahulukan dengan ucapan terima kasih. Semoga usaha kecil kita semua diberkati. Projek 2012 boleh dicari di Twitter dengan hash tag : #TadarusQuran3 #dsz :)

2. Kumpulan baru akan dibuka apabila slot penuh ataupun dengan permintaan :)



************


Salam semua.
Alhamdulillah, menjelang Ramadhan pada tahun 2011 ini, projek tadarus khas penulis blog, pembaca akan dibuka semula. Dan tidak juga lupa kepada pengguna Twitter dan lain-lain yang berminat untuk menyertai kami. Penerangan mengenai projek ini boleh dibaca di pautan tahun lepas dan aku mungkin akan kemaskini di penulisan lain juga. Tetapi tiada masalah. Boleh sahaja kalau berminat. Caranya mudah.

1. Tinggalkan komentar anda beserta nama, tarikh dan kumpulan serta juzuk yang anda berminat (sila rujuk carta tahun lepas di atas)
2. Tinggalkan juga alamat surat elektronik (baca : email) ataupun pautan Mukabuku (baca : Facebook), ataupun Twitter anda.
3. Ahli keluarga, sahabat handai yang berminat juga boleh.


Contoh : 

Nama : Lord Zara
Tarikh : 29 Julai 2011
Kumpulan : 1
Juzuk : 1-3

Baiklah. Itu sahaja.
Kalau perlukan penerangan lebih, boleh sahaja hubungi aku di mana sahaja - FB, Twitter ataupun ruangan komentar di sini. Oh ya, tarikh di situ penting sebagai memudahkan aku menyusun mana yang berminat terlebih dahulu.

Nota Penting : Projek akan berlangsung sepanjang Ramadhan. Terbuka sampai sebelum 28 Ogos 2011. Secara rasmi akan bermula pada 1 Ogos 2011.

KUMPULAN A [2011]
01. [Juzuk 01-03] : Shafaza Zara [29/7]
02. [Juzuk 04-06] : Nadia [29/7]
03. [Juzuk 07-09] : Cikgu Normah [29/7]
04. [Juzuk 10-12] : Wanita Mutalib [29/7]
05. [Juzuk 13-15] : Lynn [29/7]
06. [Juzuk 16-18] : Yern Ain [29/7]
07. [Juzuk 19-21] : Lizz (twitter: lizarazak) [29/7]
08. [Juzuk 22-24] : Zakiah PZ8 [29/7]
09. [Juzuk 25-27] : Aqel [29/7]
10. [Juzuk 28-30] : Umar Al-Mujahid [29/7]

KUMPULAN B [2011]
01. [Juzuk 01-03] : Yonna @yonna [29/7]
02. [Juzuk 04-06] : Mra Mastura [29/7]
03. [Juzuk 07-09] : Afifah [29/7]
04. [Juzuk 10-12] : BlueIceCube or Tweet @nadhra [29/7]
05. [Juzuk 13-15] : Fiza Aziz [29/7]
06. [Juzuk 16-18] : Anne Liza [29/7]
07. [Juzuk 19-21] : che amyza/ miza [29/7]
08. [Juzuk 22-24] : Nik (@hatisamronkin) [29/7]
09. [Juzuk 25-27] : Shahira Khairudin [29/7]
10. [Juzuk 28-30] : Miszcahye [29/7]

KUMPULAN C [2011] 
01. [Juzuk 01-03] : asniza ( @asniza ) [30/7]
02. [Juzuk 04-06] : Oreo-oreo [29/7]
03. [Juzuk 07-09] : Munirah [29/7]
04. [Juzuk 10-12] : Munir [31/7]
05. [Juzuk 13-15] : Pojiepooh (@pojiepooh) [29/7]
06. [Juzuk 16-18] : @Alynxoxo [31/7]
07. [Juzuk 19-21] : Munna [29/7]
08. [Juzuk 22-24] : Syaza Syafeeqah [31/7]
09. [Juzuk 25-27] : shafikah [1/8]
10. [Juzuk 28-30] : Izulman [2/8]

KUMPULAN D [2011]
01. [Juzuk 01-03] :
02. [Juzuk 04-06] : 
03. [Juzuk 07-09] :
04. [Juzuk 10-12] :
05. [Juzuk 13-15] : Nadhra [12/8]
06. [Juzuk 16-18] :
07. [Juzuk 19-21] :
08. [Juzuk 22-24] :
09. [Juzuk 25-27] :
10. [Juzuk 28-30] :

Terima kasih.
Salam sayang daripada aku.
1. Anda boleh kongsi (baca : Share) kalau anda minat.
2. Anda boleh 'tweet' kalau anda suka untuk mengajak yang lainnya.
3. Anda boleh menulis di blog, Twitter, laman sesawang, pejabat atau di mana sahaja tentang ini.
4. Tiada tujuan mahu riak atau apa sahaja sifat yang tidak baik, ini cuma cadangan kalau ada sesiapa berminat.

******


PROJEK TADARUS RAMADHAN 2010



Penerangan projek ini ada dinyatakan di pautan di bawah gambar.

Cadangannya adalah memberikan seorang rakan, seorang tiga juzuk. Maka, dalam satu kumpulan, ada 10 orang, insyaALLAH, pusingan untuk khatam 1 Al-Quran dapat dicapai. Objektifnya, dari segi penyemakkan bacaan, boleh dilakukan secara konvensional (anda boleh meminta rakan sebilik, rakan sekerja, rakan sekuliah, keluarga untuk menyemak bacaan anda), dan boleh mengajak mereka bersama-sama dalam aktiviti ini juga.

Senarai rakan-rakan yang sudi menyertai projek mini ini :

KUMPULAN 1(2010) :

01. Lord Zara (1-3)
04. Fida Aishah (10-12)
06.  zida (16-18)
09.  MuNsYi SaMa (25-27)
10.  Zakiah Ponrahono (28-30)

KUMPULAN 2 (2010)

11. emieysandra (1-3)
16. Farah Shameela (16-18)
17. che amyza (19-21)
18. Wanita Mutalib (22-24)
19.  lya (25-27)
20. HEMY (28-30)

KUMPULAN 3 (2010)

21.  spide (1-3)
22. eliana_adnand (4-6)
23. Aini (7-9)
24. mEiZ SHA (10-12)
25. Zam (11-15)
26. Ms J (16-18)
27. Scromix (19-21)
28. Scromix (22-24)
29. Anna (25-27)
30. Anna (28-30)





71 Ulasan:

  1. salam..sekadar pandangan dan mungkin perlu diambil kira untuk perbincangan....perlu x untuk kita memisahkan antara lelaki dan perempuan dalam satu kumpulan itu??

    tetiba terfikir jika kita merealisasikan di depan mata,adakah itu boleh??

    ReplyDelete
  2. Ahmad Tajuddin Abdullah:

    Salam ATA.
    Terima kasih atas cadangan.
    Mula2 mahu memisahkan antara lelaki dan perempuan, tetapi mengenangkan tidak ramai lelaki yang memberikan nama, ku campur jadi satu kumpulan sahaja.

    Jangan risau.
    Kumpulan ini hanya untuk membahagikan juzuk-juzuk secara mudah. Kalau ada rezeki untuk duduk membaca beramai-ramai, sudah pastinya akan dibezakan mengikut jantina.

    Terima kasih sebab prihatin ATA.
    ;)

    Sangat menghargainya.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah sebab bersyukur sangat bila berjumpa dengan blogger yang mempunyai inisiatif sebegini...sungguh jarang...selalu kalau ada contest lebih berbentuk hiburan semata-mata..

    moga ini jadi perintis kepada plan yang lebih terancang selepas ini insya ALLAH...

    moga dipermudahkan...

    ReplyDelete
  4. ATA :

    Moga2.
    Sebab selalunya blogger boleh berkongsi tentang banyak perkara, boleh buat gathering, boleh buat contest, dan pelbagai lagi.

    Mengapa tidak ini kan?
    Walaupun jauh sesama sendiri, tetapi insyaALLAH, ukhuwah yang terbina, moga2 menjadi lebih utuh dengan tautan dalam hati sempena bulan Ramadhan yang mulia ini.

    ReplyDelete
  5. time kasih dik sebab masukkan nama akak :)

    ReplyDelete
  6. erm...Assalamualaikum...
    hi zara...salam kenal
    kebetulan terjumpa blog awak nih...
    n really interested dgn tadarus nih..
    wondering if i can join together with the rest... ~~ :)

    ReplyDelete
  7. Salam Zara..


    Alhamdullilah dh tahu juzuk mana nk di baca InsyaAllah moga semuanya berjln lancar

    ReplyDelete
  8. @Kak Wanita :

    Terima kasih sebab sudi nak join kak.
    Boleh suruh hubby sama2 semak bacaan tu.
    :)

    @spide :
    Salam dear. :)
    Thanks sebab sudi nak join.
    Zara dah letak nama awak dah. :)

    @Enasan:
    Salam.
    Thanks dear.
    Eh, kata ada kawan yang nak join?
    :)

    ReplyDelete
  9. thanx dear..
    insyaallah..akan di tunaikan amanah ini.. :)

    ReplyDelete
  10. salam...
    trima kasih.insyallah akan dilaksanakn prkara yg baik ini. moga Allah mmberkati.

    cikgu zara> kalau sy baca brsama2 dgn kwn2, pada juzuk yg sama boleh??

    ReplyDelete
  11. wawawa.. Zara.. mcmmana ya? kita tunggu kawan-kawan dalam kumpulan habiskan juzuk mereka, kemudian kita sambung dengan juzuk kita?

    ReplyDelete
  12. wawawa.. Zara.. mcmmana ya? kita tunggu kawan-kawan dalam kumpulan habiskan juzuk mereka, kemudian kita sambung dengan juzuk kita?

    ReplyDelete
  13. eliana :

    Thanks sudi join sayang.
    :)

    Che Amyza :

    Boleh, mana yang mudah buat kamu.
    :)

    Shahira :

    sayang!
    :)
    kamu baca sendiri2 sayang.
    :)

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. ok,terbaik...saya x kisah mane2 pun...insya ALLAH dah mula boleh start kan??

    ReplyDelete
  16. owh.. begitu.. TQ darl.. InsyaAllah akan dilaksanakan dengan sebaik-baiknya..

    ReplyDelete
  17. J nak join kump 3 tu.. Juz 16 - 18. Dah mula dari semalam sebenarnya.. boleh?

    ReplyDelete
  18. Miya X :

    Thanks dear~
    Zara dah tukarkan~

    ATA :

    Dah boleh start dah~
    :)

    Shahira :

    No big deal darl!
    :)

    Ms J :
    Noted dear!
    :)

    ReplyDelete
  19. Baik. sudah paham. terus mulakan ya. :)

    ReplyDelete
  20. wow bru tau dr blog munsyisama..
    moga berjaya dan mendapat redha Allah..
    sy bertadarus dgn family..Alhamdulillah dh cecah juzuk 7..
    jom giatkan lg usaha utk kejar pahala di bulan barakah ini..

    ReplyDelete
  21. saya bukan peserta ke? sedihnya:(

    ReplyDelete
  22. Salam Zara..

    13-14 sudah dihabiskan bersama anak-anak murid disekolah..
    15-18 pula sudah selesai hari ini..

    Alhamdulillah.. misi berjaya!

    ReplyDelete
  23. Salam kak Zara . Saya sudah habiskan bahagian saya .

    Maaf sebab terlambat (:

    ReplyDelete
  24. salamdek zara...

    akak sudah selesai bahagian akak juga..maaf lambat :)

    ReplyDelete
  25. kalau la tau pasai ni lebih awai boleh join sama, payah nak jumpa inisiatif maya macam nih.. nnt buat lagi ek..
    Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431H dari saya

    ReplyDelete
  26. akak cikgu.hehe.nanti masuk kan nama saya sekali.harus ada gerup begini.jatuh cinta dgn blog akak terus.

    ReplyDelete
  27. zara.. macam tahun lepas.. count me in :)

    ReplyDelete
  28. mahu turut serta boleh?
    nama: aqel
    tarikh: 29 julai 2011
    kumpulan: tak kesah mana-mana
    juzuk: 25-27

    ReplyDelete
  29. Hee. Madu, I nak reg :)

    Nama: Ain
    Tarikh: 29 Julai 2011
    Kumpulan: Tak kesah
    Juzuk: 16-18

    ReplyDelete
  30. okay, nama dah ada. terima kasih banyak-banyak =)

    ReplyDelete
  31. tbaik la ini.1st time jumpa prog tadarus among blogger.good one.nak join...

    nama : lynn
    tarikh : 29/7/11
    kmpln : x kisah
    jzk : 13-15

    ReplyDelete
  32. Salam, nak join!
    Nama: Nadia
    tarikh : 29/7/11
    kumpulan: tak kisah
    jzk: 4-6

    ReplyDelete
  33. salam..nk join group D..juz 7-9

    ReplyDelete
  34. Nama: AFIFAH
    tarikh : 29/7/11
    kumpulan: D
    JUZUK : 7-10

    ReplyDelete
  35. Thanks sis,
    So far no preference for me..
    Better put me in boy group (kalau cukup) then nak juzuk tengah2..

    Nama : Pojiepooh (@pojiepooh)
    Tarikh : 29 Julai 2011
    Kumpulan : No preferance
    Juzuk : No preferance

    ReplyDelete
  36. Nama : Lizz (twitter: lizarazak)
    Tarikh : 29 Julai 2011
    Kumpulan : A
    Juzuk : 19-21

    thanks zara. tapi sebenarnya blur lagi. how it works actually? kena tunggu orang yg amik juzuk 16-18 tu abis then baru baca or macam mana?huhuhuhu

    ReplyDelete
  37. sorry!

    tolong tukar jadi Group B : 10 -12, balik rumah baru perasan dah lepas juz 8 :-S

    thanks, sorry2!

    ReplyDelete
  38. As salam kak zara, kan lagi best dan bagus sekiranya boleh bertadarus dalam talian. Saya nak join tapi tidak ada member yang blogger. Susah sikitlah kalau begitu. :)

    ReplyDelete
  39. Lord Zarrrra saya mahu join & tidak kisah juzuk ape/kumpulan ape

    nama: Munir
    tarikh: 31 July 11
    kumpulan: takkesah
    juz: takkesah

    ReplyDelete
  40. nak join.^^

    nama:shafikah
    tarikh : 1 0g0s 2011
    kumpulan: takesah.
    juz: takesa

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum Kak Zara.
    lupa nak bagi tahu, Syaza dah selesai baca part Syaza. alhamdulillah. ;)

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum adik.
    akak dah selesai bahagian akak.
    maaf lambat.
    time kasih dik :)

    ReplyDelete
  43. i've completed my part too.
    alhamdulillah.
    =)

    ReplyDelete
  44. Kumpulan A 2012.
    Nama: Raouf Arif (Umar Al-Mujahid)
    Juzuk: 27-30
    Tarikh: Follow saja bila2.
    Fb: http://www.facebook.com/the.honey.badger.7?ref=tn_tnmn
    Twitter: @raoufarif

    ReplyDelete
  45. Nak register :)

    Kumpulan A 2012.

    Nama: Yern Ain
    Juzuk: 01-03

    Salam Ramadhan madu :)

    ReplyDelete
  46. Assalamulaikum :D
    Kump A [2012]
    nama : Mra Mastura
    juzuk : 16-18
    fb : https://www.facebook.com/amira.mastura
    twitter : https://twitter.com/Mra_Mastura

    :D

    ReplyDelete
  47. Saya nak join jugak!! :D

    Kumpulan B 2012

    Nama: Alip Apai
    Juzuk: 04 - 06
    Tarikh: 20/7/12
    Fb: Alip Apai
    Twitter:@alipapai

    Boleh mula anytime kan? Habis pulak bila?

    ReplyDelete
  48. InsyaAllah tahun ni saya nak join. Saya mahu Juzuk 7-9.

    http://hamzah-al-fansuri.blogspot.com
    https://twitter.com/nurrhamzah



    -Hamzah

    ReplyDelete
  49. Tahun ini Kumpulan A Juz 22 - 27

    Twitter @nadhra

    ReplyDelete
  50. nak join :)

    Nama: Evagurl Izma
    Kump: A
    Juzuk: 13 - 15
    Tarikh: 21/7/12
    Fb: Izatil Aqmar
    Twitter:@evagurl88

    ReplyDelete
  51. Assalamulaikum :D
    Kump C [2012]
    nama : Mohd Suffian
    juzuk : 07-09
    fb : https://www.facebook.com/iansuffi
    twitter : https://twitter.com/iansuffi

    ReplyDelete
  52. Kump D [2012]
    nama : Asma
    juzuk : 22-24
    Twitter: @asmahani9

    ReplyDelete
  53. Kump E [2012]
    Nama: wana
    Juzuk:10-12
    Twitter:@wo0naa
    ;)

    ReplyDelete
  54. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  55. Nk joinnnn

    Kump E (2012)
    Nama: wana
    Juzuk: 10-12
    Twitter: @wo0naa

    ReplyDelete
  56. Kump F [2012]
    nama : Arif
    juzuk : 1-3
    Twitter: @TheArifMazlan

    Thanks!

    ReplyDelete
  57. assalamualaikum zara.

    sy nak join
    kump g. 2012
    nama: effa
    juzuk: 10-12
    twitter: @hazieffa

    ReplyDelete
  58. Kump G (2012)
    Nama: Syaza Syafeeqah
    Juzuk: 25 - 27
    Twitter: @SyazaSyafeeqah

    ReplyDelete
  59. Salam maduuu..

    Kumpulan G
    Juzuk 22-24
    @yern_ain

    Tq :)

    ReplyDelete
  60. Nama: Anis
    Kump: B (2013)
    Juzuk: 25 - 28
    Twitter: @kaymazni

    ReplyDelete
  61. Nama: Nadrah
    Kump: C(2013)
    Juzuk: 07-09
    Twitter: @nadnadrah10
    :)

    ReplyDelete
  62. Nadrah
    Kump D(2013)
    Juzuk 01-03
    @nadnadrah10

    ReplyDelete
  63. khal
    kump D(2013)
    Juzuk 19-21
    @khaljiran

    ReplyDelete
  64. khal
    kump D(2013)
    Juzuk 19-21
    @khaljiran

    ReplyDelete
  65. Drop kat sini ke nama?
    Group F
    02:(juzuk04-06): AL's https://twitter.com/aisyahlatif
    03:(juzuk07-09): Nita https://twitter.com/NitaaaChannn

    ReplyDelete
  66. Zara,
    kumpulan H juzuk 1-3, done (14/7/2013)..

    so rasanya akak ambil pula juzuk 13-15.
    TQ!

    ReplyDelete
  67. Salam, madu.
    Kumpulan A juz 10-12 done.

    Thank you! :D
    @yern_ain

    ReplyDelete
  68. as salam kak zara .
    kumpulan E juz 25-27 done .
    Ainaa | @khairunainaaa

    thank you :D

    ReplyDelete
  69. salam.

    zara,
    kumpulan H juzuk 13-15 - done.

    ReplyDelete
  70. Salam, Kumpulan B 2013 (juzuk 25 - 27): selesai 31/7

    ReplyDelete

Terima kasih kerana meninggalkan komentar anda. Kalau boleh, tinggalkan sekali nama dan 'tweethandle' anda. =)

 
.Dunia Sebelah Zara. Blogger Template by Ipietoon Blogger Template